Mały skromny ogródek
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mały skromny ogródek
Adam ogród masz przepiękny , nie wiem czemu tak długo się broniłeś przed pokazaniem nam go .
Wszystko tak dopracowane .
Wszystko tak dopracowane .
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Bardzo się cieszę że założyłeś ten wątek , bo byłam ogromnie ciekawa Twojego ogródka. Masz co pokazać- to pewne! Piękne rośliny wiosenne! A na letnich zdjęciach widzę bardzo ciekawe zestawienia - widzę że nie tylko kolorem ale i zielenią świetnie umiesz pomalować ogród
Czekam na dalsze odsłony

Czekam na dalsze odsłony

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Zgadza się....mam taka samą ,ze znacznikiemA ta roślinka na żółto kwitnąca to chyba głodek kaukaski. Takiego nie mam, więc strzelam z nazwą.

Fajnie, że założyłeś watek ogrodowy

DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA ODWIEDZINY
CIESZĘ SIĘ , ŻE KTOŚ DO MNIE ZAGLĄDA
Olu moja gęsiówka to nowy nabytek , mam nadzieję , że i mnie kwieciem w tym roku zaszczyci. Jest mi miło , że podoba ci sie mój ogród , ale jaka tam architektura , pewnie nabijasz się ze mnie .
Geniu nie byłem pewny , czy mnie ktoś nie wyśmieje , że taki "byle jaki "ogród pokazuje .
Aniu dziękuję ,
trochę się zaczerwieniłem , jestem cały w skowronkach , że tak myślisz .
Grazynko
to ja sobie zanotuję te nazwe i będę już wiedział , że to głodek.
Na was można zawsze liczyć .
Moja piwonia lekarska już ma pączki , w zeszłym roku miała tylko 1 a w tym naliczyłem 5

Olu moja gęsiówka to nowy nabytek , mam nadzieję , że i mnie kwieciem w tym roku zaszczyci. Jest mi miło , że podoba ci sie mój ogród , ale jaka tam architektura , pewnie nabijasz się ze mnie .

Geniu nie byłem pewny , czy mnie ktoś nie wyśmieje , że taki "byle jaki "ogród pokazuje .

Aniu dziękuję ,

Grazynko

Na was można zawsze liczyć .
Moja piwonia lekarska już ma pączki , w zeszłym roku miała tylko 1 a w tym naliczyłem 5

- e-genia
Adam co Ty opowiadasz?
Szybciej ja swojego ogrodu mogłabym się powstydzić,
Mam tak napchane na kupie tych kwiatów ,że aż wstyd .
Następne piękne zdjęcia z ogrodu .
Genia
Szybciej ja swojego ogrodu mogłabym się powstydzić,
Mam tak napchane na kupie tych kwiatów ,że aż wstyd .
Następne piękne zdjęcia z ogrodu .
Genia

Geniu , wcale nie masz napchane tylko gęsto posadzone , ale przynajmniej cału czas kolorowo .
Od wiosny do zimy .
Od wiosny do zimy .

Piwonia ma pączki
I to ja mam mieszkać w cieplejszym rejonie kraju! U mnie ledwo z ziemi wylazła! Bardzo fajne jest toto żółto kwitnące z biało obrzeżonymi listkami, pierwsze na przedostatniej serii zdjęć. Co to?
Ja też mam "pochyłą" działkę- kąt nachylenia jakieś 10 stopni na odcinku 40m. Granie w piłkę czy postawienie stołu na trawniku to nie lada wyzwanie

Ja też mam "pochyłą" działkę- kąt nachylenia jakieś 10 stopni na odcinku 40m. Granie w piłkę czy postawienie stołu na trawniku to nie lada wyzwanie

- e-genia

Na twojej działce nie widać wcale tego pochylenia . Zgadzam się z tobą w zupełności
co do krzywej działki , u mnie aby postawić stół , muszę najpierw podkopać w danym miejscu ,
aby było mniej więcej równo , bo inaczej kiełbaska z talerza podczas grilowania ucieknie

Ta żółto kwitnąca bylinka to tojeść kropkowana "Alexander "
A piwonia to jakaś wczesna odmiana , bo mam jeszcze inne piwonie i one też są malutkie .
Jeszcze jedna odsłona mojego ogrodu

- daka
- 1000p
- Od: 10 lut 2010, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Adamie
Piękny ogródeczek,róża ogromna
Piwonia ma już pączek u ciebie,moje to dopiero z ziemi wychodzą,już nie moge się doczekać ich zapachu.

Ale ty ich masz,hosty też duże,u mnie rosną podobne żółte kwiaty tak na dziko,ale liście mają inne niż twoje.

Piękny ogródeczek,róża ogromna

Piwonia ma już pączek u ciebie,moje to dopiero z ziemi wychodzą,już nie moge się doczekać ich zapachu.

Ale ty ich masz,hosty też duże,u mnie rosną podobne żółte kwiaty tak na dziko,ale liście mają inne niż twoje.

- e-genia
Adam dostałam w zeszłym roku od Marcina , jeszcze mi nie wychodzi z ziemi po zimie , z daleka nie poznałam na zdjęciu .
Genia
Genia
Adaś, ta Hołtujnia to całkiem całkiem. W słońcu czy w cieniu rośnie?
Geniu , hołtujnia tak późno właśnie wychodzi z ziemi , u mnie też jej jeszcze nie ma na wierzchu.e-genia pisze:Adam dostałam w zeszłym roku od Marcina , jeszcze mi nie wychodzi z ziemi po zimie , z daleka nie poznałam na zdjęciu .
Genia
Nawet w tym miejscu , gdzie rośnie , nie spulchniam ziemi pazurkami ani motyczką bo mógłbym ją uszkodzić,
trzeba poczekać aż wzejdzie .
Dagmaro u mnie ona rośnie w dość słonecznym miejscu , z rana jest tam cień iCebulla pisze:Adaś, ta Hołtujnia to całkiem całkiem. W słońcu czy w cieniu rośnie?
późnym popołudniem .
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Adamie- kolejne zdjęcia pięknych kompozycji! Wspaniałe połączenia -kontrastowe zestawienia samych form i faktur roślin dają wspaniały efekt.