Oluniu 
jeszcze trochę, a ja, będę tu zaglądać tylko wieczorem, bo rano szybciutko, na działeczkę, hihihi
Olu, jutro jadę na działeczkę, i się okaże, czy zajączki były ?
Zastanawiam się, czy poodkrywać już wszystkie roślinki
Agnieszko 
fotki będą świeżutkie w środę
W sobotę zrobiła kilka i zaraz dodam
Majeczko 
myślę, że będzie dużo więcej zdjęć kwiatuszków z mojego ogrodu niż w tamtym roku, bo sporo ich w tamtym roku nasadziłam
Tamaryszku 
ojjj, bardzo cieszą te maleńki, pierwsze kwiatuszki
Ja, jeszcze bardzo uwielbiam, te sterczące noski, tylko, że jeszcze nie rozpoznaję ... czyje one
Moniko 
ojjj, leci ten czas bardzo szybciutko
Pięknie dziękuję, że do mnie zaglądasz
Taruniu 
już się robi
Kochani, nooo, to, teraz, relacja z sobotniego pobytu w moim ogródeczku
Pogoda dopisała, więc całą sobotę spędziłam na działeczce.
W pierwszej chwili, to czułam się, jak piesek spuszczony ze smyczy. Latałam, jak głupia i wszystko na raz chciałam zobaczyć szybciutko, bo przecież czekała mnie robota - malowanie drzewek pogryzionych przez zające.
Drzewka pomalowałam specjalną maścią
Dwa opakowania wystarczyły. Deszczyk nie padał, cały czas go (czytaj: deszczyk) o to prosiłam, bo zapowiadali opady iii wysłuchał mnie.
Wszystkie zabezpieczenia z drzewek pozdejmowałam iii wyniosłam na strych, nooo i nie wiem, czy znowu nie będzie problemu z podgryzieniem, jak zajączki zechcą wrócić do mojego sadu.
Potem posprzątałam po moim Małżonie, wyniosłam poobcinane przez niego konary drzew.
Poszłam sprawdzić, co słychać w warzywniaku, cyknęłam fotkę
Wbiłam łopatę iii ... okazało się, że ziemia jest bardzo mokra iiii bardzo ciężka !!!
Obadałam, to miejsce, w którym planowałam przekopać trawę, żeby posiać jednoroczne kwiaty iii stwierdziłam z całą stanowczością, że to nie na moje siły.
Kwiatuszki wysieję w donicach !!!
Kiedy zdjęłam kartony, które zabezpieczały drzewka przed zającami, okazał się, że mrówek u mnie zatrzęsienie, będę musiał coś z tym zrobić !!!
Do domu wróciłam bardzo zmęczona, obolała - kręgosłup się odezwał, ale bardzo, bardzo szczęśliwa ... jak, to dobrze, że już wiosna na dworze !!!
Oferta tygodniowa Biedronki lecę zobaczyć, hihihi ...