Mój zielony raj
- kocica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój zielony raj
Przepiękne ciemierniki, jak się nazywa ten pierwszy z kropeczkami w środku? Mój ciemiernik był bardzo duży i pięknie kwitł, ale w tym roku mi częściowo zgnił niestety.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
Gosiu, piękny, zadbany ogród
Masa niesamowitych roślin i ciekawie urządzone rabaty ! Czekam ( pewnie nie tylko ja
) na kolejne zdjęcia
Pozdrawiam ciepło !!!
Emil

Masa niesamowitych roślin i ciekawie urządzone rabaty ! Czekam ( pewnie nie tylko ja

Pozdrawiam ciepło !!!
Emil
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Gosiu
zapachniało wiosną
Cudne fotki Twoich piękności ogrodowych dodałaś
Sasanki urocze, a ciemierniki, to POEZJA !!! ... kiedy w moim ogrodzie takie śliczności będą
Masz piękny, dojrzały ogród

Cudne fotki Twoich piękności ogrodowych dodałaś

Sasanki urocze, a ciemierniki, to POEZJA !!! ... kiedy w moim ogrodzie takie śliczności będą

Masz piękny, dojrzały ogród

- Ma-Do
- Od: 22 lut 2010, o 20:29
1,2 -Helleborus orientalis -wystepują różne kombinacje kolorystyczne ,z kropkami i bez -łatwo się krzyżują ze sobą.
3 -Helleborus purpurascens
4 -Helleborus niger
A teraz peonie drzewiaste

3 -Helleborus purpurascens
4 -Helleborus niger
A teraz peonie drzewiaste

Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Gosiu
piwonie drzewiaste, to prawdziwa uczta dla duszy i oczu !!!
Ty jesteś ich kolekcjonerko, tyle cudnych okazów zgromadziłaś

Ty jesteś ich kolekcjonerko, tyle cudnych okazów zgromadziłaś

- kocica
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Kontakt:
Piwonie wyjątkowo piękne, jak tak dalej pójdzie to i one znajdą się na mojej liście do poszukiwań. Kolory niesamowite.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
Och, u Ciebie jest to, co najbardziej w ogrodach lubię - gąszcz! Rozrośnięte rośliny tworzą klimat, warto na coś takiego czekać! No i masz tyle cienia, zazdroszczę, moje hosty muszą sobie bidulki radzić na patelni....Piękne ciemierniki i sasanki, czy właśnie te rośliny kolekcjonujesz?
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Przepiękny ogród i jaka pokaźna kolekcja roślin.
Powitałaś nas niesamowitymi zdjęciami Twojego gąszczu. Prawdziwy raj dla ogrodników.
Zajrzyj do swoich wiadomości na pw.

Powitałaś nas niesamowitymi zdjęciami Twojego gąszczu. Prawdziwy raj dla ogrodników.
Zajrzyj do swoich wiadomości na pw.
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Gosiu jak pięknie u ciebie. Widzę moje ulubione rośliny - hortensje, funkie, sasanki, ciemierniki. Piękny gąszcz stworzyłaś na swoim kawałku ziemi. Zazdroszę wam - z pomorza i dolnego śląska klimatu. Ja niestety musze rezygnować z wielu roślin ze względu na klimat. Ale hortensję musze mieć to już postanowione - zrobię jej jakiś przytulny domek i będzie u mnie mieszkać.
Pozdrawiam i czekam na następne zdjęcia

Pozdrawiam i czekam na następne zdjęcia

- Ma-Do
Giniu ,witaj! Spontaniczność całkowita i nierozsądna! Teraz się miotam między tymi zielonościami i główkuję co gdzie przesadzić by można się
było w miarę swobodnie poruszać.A w doniczkach jeszcze cała masa "moich zielonych dzieci" do wsadzenia i są przecież jeszcze kiermasze!
Bogusiu,witaj! zapraszam-jeszcze mam trochę roślinek do pokazania!
Emilu,miło mi i zapraszam do odwiedzin!
Kociczko ! Uwielbiam peonie drzewiaste za ogromne kwiaty ,a bylinowe za wszystko!
Artam,witaj!Problem w tym, że kocham wszystkie roślinki no a te małe, wiosenne szczególnie.
Margo2 witaj!Tak, mam gąszcz.Na zdjęciach wygląda to nawet nieżle, ale jest kłopotliwy i utrudniający pielęgnację.
było w miarę swobodnie poruszać.A w doniczkach jeszcze cała masa "moich zielonych dzieci" do wsadzenia i są przecież jeszcze kiermasze!
Bogusiu,witaj! zapraszam-jeszcze mam trochę roślinek do pokazania!
Emilu,miło mi i zapraszam do odwiedzin!
Kociczko ! Uwielbiam peonie drzewiaste za ogromne kwiaty ,a bylinowe za wszystko!
Artam,witaj!Problem w tym, że kocham wszystkie roślinki no a te małe, wiosenne szczególnie.
Margo2 witaj!Tak, mam gąszcz.Na zdjęciach wygląda to nawet nieżle, ale jest kłopotliwy i utrudniający pielęgnację.
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
Małgosiu napisałaś , że w Twoim ogrodzie panuje miejscami chaos, ale to najpiękniejszy chaos jaki ostatnio oglądałam. Uporządkowane ogrody podziwiam, ale kocham takie tajemnicze ogrody
.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Zapraszam
- Ma-Do
Dorotko-dodad -właścicielko pięknego,uporządkowanego ogrodu witaj! Nie wszystkie hortensje są delikatne.Jest kilka odmian ,które myślę ,ze
poradzą sobie u Ciebie .Mam taką jedną -kupiłam w Przelewicach-nie dbam o nią zupełnie ,a ona kwitnie niezawodnie co rok.I wcale nie jest
brzydsza od tych najpopularniejszych wielkokwiatowych.Ciekawa jestem jak z nią będzie po tej stosunkowo mrożnej i długiej zimie!
No i jest jeszcze Hort. drzewkowata białokwitnąca.Też bardzo ładna ,kwitnie na młodych pędach, więc mrozy jej nie straszne.

Witaj Asiu 68 !Miło mi słyszeć takie słowa . Lubię się zaszyć w mojej gęstwinie i dłubać przy roślinkach.Tylko czasu wciąż za mało!
poradzą sobie u Ciebie .Mam taką jedną -kupiłam w Przelewicach-nie dbam o nią zupełnie ,a ona kwitnie niezawodnie co rok.I wcale nie jest
brzydsza od tych najpopularniejszych wielkokwiatowych.Ciekawa jestem jak z nią będzie po tej stosunkowo mrożnej i długiej zimie!
No i jest jeszcze Hort. drzewkowata białokwitnąca.Też bardzo ładna ,kwitnie na młodych pędach, więc mrozy jej nie straszne.

Witaj Asiu 68 !Miło mi słyszeć takie słowa . Lubię się zaszyć w mojej gęstwinie i dłubać przy roślinkach.Tylko czasu wciąż za mało!
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
- Ma-Do
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Małgosiu ja w zeszłym roku posadziłam kilka piwonii, ale dopiero w tym mam nadzieję podziwiać ich kwiaty. Będzie to wielka niespodzianka, bo część dostałam i nie wiem jakie są.
Piwonię drzewiastą zakupiłam w tym roku, ale pewnie na jej kwiaty będę musiała jeszcze długo poczekać. Ile Ty czekałaś?
Piwonię drzewiastą zakupiłam w tym roku, ale pewnie na jej kwiaty będę musiała jeszcze długo poczekać. Ile Ty czekałaś?