miłe szaleństwa początki :)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zuzikowa
50p
50p
Od: 3 mar 2010, o 16:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: miłe szaleństwa początki :)

Post »

Goska1307 :tan :tan :tan gratuluję daty urodzin:D jakoś tak idealnie pokrywa się z moją :;230 ja się dodatkowo "na szczęście" w piątek urodziłam hehe 13-stki są świetne :uszy
Czwartek... nie cierpię czwartków
Awatar użytkownika
Goska1307
200p
200p
Od: 5 sty 2010, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mój 13 był w piątek ;:223
Zapraszam... :) i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
zuzikowa
50p
50p

Post »

hehe prawdopodobieństwo że byl to rok '84 to 99% :;230 :;230 :;230 :;230 gratuluje
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

zuzikowa pisze:ech no niestety ja do najbliższego LM mam jakies 1000 km więc nie da rady :( a wystawy... niestetty kosztowana przyjemność... najpierw trzeba zebrac oszczędności a później może może będę mieć jakieś cudo jak Ty Storczykowa, alę dziękuję za kilka cennych rad na przyszłość.. :)
Ja na wystawy zawsze jeżdżę (już 8 razy byłam), nigdy nie wyszłam z pustymi rękami, bo ja bym tak nie umiała :) .
Awatar użytkownika
zuzikowa
50p
50p

Post »

Storczykowa ja z zadnego sklepu z kwiatami nie wychodze z pustymi rekami a co dopiero wystawa :;230 :;230 :;230 strach się bać co by było
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Na wystawie zawsze jest w czym wybrać, mimo, że są prawie same hybrydy. Vandowatych niestety jest zwykle mało i za drogie, więc nie zawsze kupuję Vandę. To cud spotkać Vandę poniżej 100.
Awatar użytkownika
Goska1307
200p
200p
Od: 5 sty 2010, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pomyliłaś się to było dużo dużo wcześniej :;230 :;230 :;230 :;230 :;230 :;230
W 84 wyszłam zamąż ;:108
Zapraszam... :) i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
zuzikowa
50p
50p

Post »

ech no sporo jak za zieleninke, która może mieć jeszcze lokatorów na gapę... niestety odkryłam takich u mnie :( wełnowce sobie urządziły gniazdko w jednym z kwiatów na moim Everspringu...obciełam razem z kwiatkiem i tfu tfu mam nadzieję że nie zostawiły gdzie indziej jajeczek. Skażony na szęście stoi w odosobnieniu i tam też zostanie już na dłużej:) że też to paskudztwo takie żywotne jest :shock: mam Everspringa juz od prawie roku i dopiero teraz sie pokazały male prosiaki :shock: Będę tępić do ostatniego!!!
Awatar użytkownika
zuzikowa
50p
50p

Post »

Goska1307 oj no to 20 lat wcześniej co tam :D 13-stki i tak sa najlepsze :tan :tan :tan
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Masz racje - poświęć im więcej uwagi bo są podstępne!!JUż nam się wydaje,że są wytępione a one w ten sposób usypiają naszą czujność.Przekonałam się,ze każde robactwo potrafi być bystrzejsze od nas :oops:
Awatar użytkownika
zuzikowa
50p
50p

Post »

Czy na storczyki może mi sie przenieść ewentualny ( niezidentyfikwany jeszcze ) grzyb ewentualnie mączniak z jukki?? co prawda stoją min 3 metry od siebie ale bo ja to wiem??? :shock:
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

A nie możesz tych zainfekowanych wynieść do innego pokoju?Poza storczyki?Zawsze było by to bezpieczniej.
Awatar użytkownika
zuzikowa
50p
50p

Post »

no niby mogę... tylko ja jakby nie mam w domu pomieszczenia,w którym nie byłoby kwiatów ( no poza wc dla gości ale tam nie ma okna ):) a jukka ma ponad 2 metry i waży chyba tonę razem z tą piekielną donicą więc chyba coś kupię na grzyba i ją profilaktycznie psiknę tak dla spokoju ducha ;) A te wełnowce to paskudztwo takie... i sie ślini w dodatku a blech :| były tylko 3 sztuki schowane w waarżce kwiatka więc mam nadzieję ze to na tyle chociaż teraz oglądam go po 10 razy dziennie :;230

A to prawda że te świniaki mogą tak sobie przez otwarte okno albo rośliny wystawione na balkon przywędrować do domu?? Bo w takim razie strach się wietrzyc :shock:
Awatar użytkownika
patrykgiel
500p
500p
Od: 10 lut 2009, o 20:51
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj, jestem u ciebie po raz pierwszy, i muszę powiedzieć, że rzuciłaś się na głęboką wodę, Burrageara i Miltoniopsis to jedne z trudniejszych storczyków, na pewno trudniejsze są od Phalaenopsisów i innych przyjemności, ale nie szkodzi zapytać jak się u ciebie trzymają ??
Awatar użytkownika
zuzikowa
50p
50p

Post »

Witaj Patryku ;) Ach no cóż z kobietami takimi jak ja tak juz bywa że się rzucają na to lub tamto :P A oba przez Ciebie zaklasyfikowane jako "trudne" storczyki mają sie u mnie świetnie ( co zresztą chyba na zdjęciach widać ) Co prawda Miltoniopsis jest u mnie dopiero kilka miesięcy ( dokładnie 2,5 ) ale nic nie wskazuje na to że jes mu źle:) Obie ślicznotki mają po 3-4 nowe przyrosty więc widzę sprawę raczej optymistycznie .. czas pokaę...

pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”