Już względnie dawno temu.Lorrie pisze:Czy Paulownie już wystartowały?
pozdrawiam
tomek
Już względnie dawno temu.Lorrie pisze:Czy Paulownie już wystartowały?
WitajLorrie pisze:Czy Paulownie już wystartowały? Moja malutka, ale nie daje po zimie znaku życia ...
Super!manuel pisze:... aż się wziąłem i zarejestrowałem żeby zaproponować małe zawody:komu Paulownia wyrośnie wyższa.Moja na razie ma ok.4 cm przyrosty,zamierzam zostawić trzy pędy.
Decyzja o usuwaniu odrostów należy tylko do Ciebie, trudno powiedzieć żeby to był "błąd". Jednak jeżeli pozostawi się zbyt wiele odrostów to z biegiem czasu zaczynają się ocieniać i konkurować ze sobą. Liście nie osiągają tak ogromnych rozmiarów. A pokrój nie będzie "strzelisty".Alima2 pisze: Moje cudeńka mają już dobre 8-10 cm tyle,że zostawiłam wszystkie odrosty. Może tutaj leży błąd??
Pewnie miał nadzieję że kupisz u niego sadzonkę, więc opowiadał Ci bajki ;:94Grażyna Widera pisze:Wystawca z Opola,twierdzi,że kwitną mu co roku bez problemu drzewa,drzewka i jeszcze mniejsze drzeweczka.
To może nasze cudeńka na zimę brać do domu ?Zauważyłaś może czy była to roślinka z ściętego pnia ? Chodzi mi o to - czy była hodowana wg opisywanych poniżej metody obcinania corocznie pnia?Grażyna Widera pisze:Wczoraj na Wystawie Kwiatowej w Chorzowie pooglądałam kwitnącą paulownie.Miała może 1 m wysokości ( była w wielkiej donicy),kwiaty typu "odwrócone" tulipany koloru niebiesko-fioletowego były tylko na jednej gałązce.Wystawca z Opola,twierdzi,że kwitną mu co roku bez problemu drzewa,drzewka i jeszcze mniejsze drzeweczka.Szkoda,że nie miałam aparatua dzisiaj tak deszcz pada,że to jest niemożliwe,bym tam pojechała.Na dodatek jest zimno (6*C).Koszt drzewka - 80 zł.