Hoje Koki
Re: Hoje Koki
Marzenko no wiesz,zbieranie hoi to sama przyjemność,mnie teraz wzieło na fiołki-teraz uważaj bo zarażę Cię fiołkojobą
.

z lekka zasiałeś tym botanikiem łotrze
troszkę mantry nie,nie...fioły won-mantra,przepraszam fiołouzależnionych
nie kupię się ,choć przepiękne ,nie stać mnie miejscem w pierwszym rzędzie

Marzenko mam strate dzisiaj nummularka zeszła:(,została mi tylko taka o malusich listkach widziałaś ją ? też jest boska-jest na all,z tymi fiołkami to różnie bywa 

Marzenko hoje wszystkie ładne ale serpens ma fajne listki 

serpensik fajny,ale mnie jeszcze bardziej kupuje ten miniaturowy Tomka,zdjęcie nie odda,ale to 1/4 listka normalnej-taki popitaśny powiem
Numka,drucio kolczasty Ci zszedł,no jak mogłeś ;:96 przecież miał być mój

Marzenko odpisała Tradera??
A chcesz się pomęczyć z tą 2 bo mam całą nummularke bardzo dużą-zdrowa tylko straciła liscie jak przyszła w paczce z Tajlandii-ale jest cały czas żywa bo sprawdzałem te gałęzie-mogę Ci ją dać ona się pusci wiosną.KOKI77 pisze:serpensik fajny,ale mnie jeszcze bardziej kupuje ten miniaturowy Tomka,zdjęcie nie odda,ale to 1/4 listka normalnej-taki popitaśny powiem![]()
Napisałem do SZwedki zobaczymy czy ma do sprzedania-to wezmę dla Ciebie jak będzie miała.
no się pytasz,pewnie ,że chcęęęęęęęę
wiesz,że się marzyła już jakiś czas
liście,po co jej liście,mnie ten drut kolczasty zachwycił w niej
zaraz sprawdzę nową pocztę,ale nie sądzę u nich też weekend,ale połaziłam,faktycznie spora oferta-nic nie przyszło jeszcze

zaraz sprawdzę nową pocztę,ale nie sądzę u nich też weekend,ale połaziłam,faktycznie spora oferta-nic nie przyszło jeszcze
- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
KOKI masz cudne roślinki chociaż ich nie znam,
ale chyba jedna z nich to hoja z białobrzegimi liściami
pozdrawiam 

Z biało obrzeżonym liściem to hoja carnosa variegata ,rzeczywiście śliczna,choć moim zdaniem lekko niedoceniana ,jak w przysłowiu "swoje nie znacie cudze chwalicie" dotatkowo pięknie,chętnie,pachnąco kwitnie 

- Agnezja
- 200p
- Od: 7 lis 2009, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
muszę też przyznać, że chyba pierwszy raz tak duże wrażenie na mnie robi bella
do tej pory była mi bardziej obojętna...
niezły okaz!
do tej pory była mi bardziej obojętna...

W jakiej ziemi najlepiej rosną
Ten sposób rozmnażania zdaje egzamin 

Kocham bellcię,jest niezawodna jak i we wzroście tak i kwitnieniu,nie mam zdjęcia z lata całej jak kwitła ,tylko zbliżenia robiłam,jestem pewna,że fan club by powstał 
mieszam compo kaktusowe z perlitem i keramzytem różnej wielkości,rozmnażanie po zimie hym.... nie jestem autorytetem ,tyle ich padło.Ale zależy od łodyżki,część w mchu,część w perlicie,niektóre jak bella,carnosy od razu do gleby,wiele fajnie się "puszcza" w słoiku

mieszam compo kaktusowe z perlitem i keramzytem różnej wielkości,rozmnażanie po zimie hym.... nie jestem autorytetem ,tyle ich padło.Ale zależy od łodyżki,część w mchu,część w perlicie,niektóre jak bella,carnosy od razu do gleby,wiele fajnie się "puszcza" w słoiku
Nigdy tak nie próbowałam, wszystkie inne szczepiłam w ziemi, zaszczepki zawsze wkładałam pod lekkim kątem. W większości się ukorzeniały, hoi nie mam ale mam obiecaną zaszczepkę :P Mam nadzieję że się ukorzeni 

teraz na pewno
to niezwykle w większości wdzięczne rośliny ,bunt był zimą ,bo i wbrew naturze mnożenie w tym okresie