Ogród Eugeniusza Radziula w telewizji.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Eugeniusza Radziula w telewizji.
Walerio poszukaj tego zdjęcia!Czy możesz podpowiedzieć,gdzie nabyłaś?
A ja taką pryzmę kompostową sobie założę,właśnie z ogórkami , i wędzarnia z suszarnią też mi się podobała.
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Kochani, kogo interesuje naprawdę ogród pana Radziula proponuję zajrzeć na jego stronę internetową - wonDERflora (wpisać w google)- cała historia ilustrowana zdjęciami, powstawania obecnego ogrodu
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lilie himalajskie można kupić na allegro .Cebula kosztuje od 50 zł do .................Grażyna Widera pisze:Walerio poszukaj tego zdjęcia!Czy możesz podpowiedzieć,gdzie nabyłaś?
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Jolu dziękuje!
Prawdziwy pasjonat z Pana Radziula, mi się bardzo podoba ten ogród, jest masę fantastycznych roślin i widać ogrom włożonej pracy. Nie oglądałem programu w telewizji, ale przeglądnąłem stronę 

- ewasz29
- Od: 23 mar 2009, o 09:54
W programie najbardziej zachwycił mnie błotny staw . Niestety u mnie pod wierzchnią warstwą gleby glina a nie torf ,wiec mogę tylko pomarzyć . Ale zgodzę się z wypowiedzią jednej z osób ,że 2 tygodnie temu był pokazywany ogród państwa ze Śląska i tam to dopiero kopara opadała jak w prosty sposób można wyczarować RAJ .
A czy ten raj można odnaleźć w sieciewasz29 pisze:... Ale zgodzę się z wypowiedzią jednej z osób ,że 2 tygodnie temu był pokazywany ogród państwa ze Śląska i tam to dopiero kopara opadała jak w prosty sposób można wyczarować RAJ .

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Oczywiście tak .... podałam już ten adres w innym wątku powtórzę i tutaj...
Strona www Eugeniusza Radziula
Strona www Eugeniusza Radziula
-
- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
Widziałam
Pan Eugeniusz jest Wielki

- Agatra
- 500p
- Od: 23 lis 2009, o 17:03
Ja również widziałam. Bardzo mi się podobało. Nie mam dużo doświadczenia i wszędzie szukam pomysłów i inspiracji. A w tym ogrodzie było wiele ciekawych rozwiązań. A poza tym ta pasja. Wielu z forumowiczów to przecież kolekcjonerzy. Pan Radziul stosunkowo niedawno ten swój wymarzony ogród stworzył, a efekty ma przecież wspaniałe. A że nie każdemu się podoba? Pewnie, że nie. Każdy z nas ma przecież swój pomysł na prywatny raj.
Coś mi się wydaje,że ogród Pana Radziula ma więcej lat, niż Ty masz lat życia.
Pan Radzilul jest przede wszystkim kolekcjonerem i wybitnym znawcą roślin,
a do projektowania ogrodów są programy,jeśli ktoś sam sobie nie radzi.
Pan Radzilul jest przede wszystkim kolekcjonerem i wybitnym znawcą roślin,
a do projektowania ogrodów są programy,jeśli ktoś sam sobie nie radzi.
- Waleria
- Od: 12 sty 2007, o 11:36
Agatra i mirzan! Oboje częściowo macie rację, bo E.R. TEN ogród tworzy od paru lat, natomiast poprzednio miał ogródki o mniejszej powierzchni i jeszcze nie wszystkie roślinki przeniósł z poprzedniego ogrodu.
Waleria
Przecież pisze o tym,że się przenosi,a ogród ma od dziesiątków lat.
Mnie się wydaje że najważniejsze jest to, by ogród podobał się właścicielowi, głównie to on ma się w nim dobrze czuć. Zauważyłem wiele ciekawych roślin u tego Pana, bo sam mam hopla na tym punkcie więc mnie zaciekawił
choć troszkę za krótki był ten odcinek i czuję niedosyt...
Parę osób wspomniało o ogrodzie pokazywanym 2 tygodnie temu. Ogród ulokowany w okolicach Rybnika na Śląsku a właścicielami było starsze małżeństwo (wspomniano chyba że 80letnie). Podobało mi się wiele ciekawych pomysłów i rozwiązań (np gruszka w butelce na nalewkę ) -ludzie z pasją widać. Choć obok stoi kopalnia, to stworzyli wspaniałą zieloną oazę dla zwierząt i ludzi
Jak dla mnie to chyba jedne z najlepszych odcinków

Parę osób wspomniało o ogrodzie pokazywanym 2 tygodnie temu. Ogród ulokowany w okolicach Rybnika na Śląsku a właścicielami było starsze małżeństwo (wspomniano chyba że 80letnie). Podobało mi się wiele ciekawych pomysłów i rozwiązań (np gruszka w butelce na nalewkę ) -ludzie z pasją widać. Choć obok stoi kopalnia, to stworzyli wspaniałą zieloną oazę dla zwierząt i ludzi

Jak dla mnie to chyba jedne z najlepszych odcinków