Warto schudnąć-rewelacyjna dieta Pierre?a Dukana

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p
Od: 7 maja 2009, o 20:38

Re: Warto schudnąć-rewelacyjna dieta Pierre?a Dukana

Post »

Ja na uderzeniowce zeszlam prawie 4 kilo a na P+W waga stala a nawet troche wzrosla,ale od dzisiaj znowu na proteinkach i waga pokazala rano prawie kilo mniej.Trzeba cierpliwosci obojetnie na jakiej diecie sie jest.Waga nie spadnie nagle o 10 kg w cigu tygodnia.Im wolniej sie chudnie tym mniejsze potem ryzyko ze kilogramy wroca.Zycze wszystkim i sobie rowniez sukcesow w odchudzaniu.
Aneta
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Anaka pisze:Kryska, mogę tylko powiedzieć : amen ;:170
Nie nie jem ziemniaków, pieczywo jedynie własnego wypieku razowe i z ziarnami, ograniczyłam tłuszcz zwierzęcy.Dla zdrowia, bo chcę ,normalnie' wyglądać, chociaż nigdy nie miałam nadwagi.Ale wiadomo- lata lecą i trzeba coraz bardziej o siebie dbać :uszy
Diety tak jak napisałaś bardzo wyjaławiają organizm i mamy zawsze efekty uboczne - najczęściej niekorzystne :roll:
Ze względów zdrowotnych już od 3 lat nie używam w kuchni tłuszczy zwierzęcych. Jednak całkowicie nie da się ich uniknąć. Mimo, ze jadam przeważnie ser biały chudy, mleko tylko 0,5%, maślankę i jogurt, troszkę śmietany do zabielania zup / zupy gotowane bez mięsa, na oliwie/ to jednak trochę tego tłuszczu zwierzęcego dostarczam swemu organizmowi. Chleb też piekę sama, ostatnio orkiszowy z maki z pełnego przemiału, na zakwasie. Unikam chleba białego, nie rezygnuje z ziemniaków, pierogów, klusek. Zmniejszyłam tylko ilości. Po 2 tygodniach jest mnie o 1 kg mniej. Nie czuję już takiego wilczego głodu i nie jest już problemem ostatni posiłek o godz. 18 - 19. Jednak chciałabym troszkę szybciej schudnąć by przygotować garderobę na wiosnę.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06

Post »

marlenka78 pisze:Ja na uderzeniowce zeszlam prawie 4 kilo a na P+W waga stala a nawet troche wzrosla,ale od dzisiaj znowu na proteinkach i waga pokazala rano prawie kilo mniej.Trzeba cierpliwosci obojetnie na jakiej diecie sie jest.Waga nie spadnie nagle o 10 kg w cigu tygodnia.Im wolniej sie chudnie tym mniejsze potem ryzyko ze kilogramy wroca.Zycze wszystkim i sobie rowniez sukcesow w odchudzaniu.
O to miłe co napisałaś bo mi tez lekko wzrosła waga ,dzisiaj ostatni dzień P+W i od jutra proteinki może i u mnie tak to będzie przebiegało? Już sie martwiłam troszkę o te swoje dietowanie :wink:
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p

Post »

No i mialam racje, dzisiaj drugi dzien na proteinach i waga spadla o 0,8kg, wiec i tobie na pewno
spadnie zobaczysz.
Aneta
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Oby,oby ;:14 bo jak nie to się zdenerwuję :evil:
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p

Post »

Ja sie staram wieczorem jesc jogurt naturalny albo pic kefir to na drugi dzien mam zawsze spadek.
Aneta
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziewczyny, a czytałyście książkę dra Dukana? W jednym z rozdziałów pisze on, że w II fazie, tzw. naprzemiennej, w dniach protein spada waga, a w warzywnych waga się stabilizuje i ani drgnie. To jest o tyle dobre dla organizmu, bo lepiej jest zrzucić parę kg w dłuższym czasie, a po drugie uczymy się do tego, że inaczej jemy, organizm się "przyzwyczaja" do nowych potraw, do innego trawienia (tzn. dłuższego).

Trzymam kciuki za Was i Wasze zmagania z dietowaniem :)
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p

Post »

Ja czytałam,masz rację,wiadomo,że organizm musi sie całkowicie przestawic na inne jedzenie i zmobilizować do trawienia bialka.Ja jak na razie jestem zadowolona, głodna nie chodzę na słodycze nie mam aż takiej ochoty,a jeżeli mi na coś przyjdzie ochota, jem sernik albo jogurt ze słodzikiem.Czytuje różne fora i własnie dużo ludzi pisze, że po jakimś czasie znika chęć na słodkie i ja do tego dąże, bo smakołyki to dla mnie była największa zmora :wink:
Aneta
Awatar użytkownika
Meva
200p
200p
Od: 11 lut 2010, o 14:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

mój małżonek rozpoczął tę dietę 3 tygodnie temu i schudł już 8 kg. ;)
Pozdrawiam.
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Czytałam książkę ,ale u mnie waga góra -dół,góra-dół zobaczymy jak jutro wstanę ;:224
Marlenka a jaki ty sernik jadasz? Sama robisz? Zjadłabym chętnie oj zjadła :oops:
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p

Post »

Sernik robie sama z przepisu z forum dukanowskiego.Tu masz przepis:
Serniczek dla lasuchow
1kg twarogu chudego
8zoltek
piana oddzielnie ubita
proszek do pieczenia
3 lyzeczki slodzika w plynie-ja daje taki do pieczenia
troche niskotluszczowego jogurtu naturalnego
Wszystkie skladniki mieszam mikserem, na koniec dodaje ubita piane i pieke godzine w temp. 180 stopni.
Ja dodaje jeszcze 2 lyzki budyniu to nadaje taki fajny smak i kilka kropel aromatu pomaranczowego.Wychodzi slodki smakuje jak prawdziwy.
Jak chcesz podam ci linka na inne forum z przepisami itd.

Sernik wychodzi bardzo mokry,wiec ja go zostawiam az troche odsiaknie albo klade na papierowych recznikach.
Aneta
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Jasne ,że chcę tego linka :oops: jeść się chce nie tylko mięso ;:223

Proszę używać opcji "cytuj" jako narzędzia przytoczenia fragmentu tekstu. Wykasowałam cytat postu wyżej.
/Zgredo
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p

Post »

Tu masz jeden taki
http://cookiecookingbook.blog.onet.pl/C ... 93473214,n

A tu masz jeszcze z forum dieta.pl, ja mam tam swoj profil ;-),naprawde warto sie tam zarejestrowac.

http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/prot ... ukana.html
Aneta
Awatar użytkownika
harpia411
200p
200p
Od: 8 paź 2009, o 16:50

Post »

Na mnie ta dieta jakoś nie dzialała ;( Dopiero moja lekarka poleciła mi Zeliksę pomogło w 6 miesięcy straciłam 10 kg ;) jadłam wszystko na co miałam ochotę ) z tym ze po zeliksie traci się apetyt,czasami wmuszałam w siebie cokolwiek po prostu nie jest sie głodnym ;)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=29378" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p

Post »

A na mnie Dukan dziala,dziennie mam 0,2kg do 0,4kg mniej,wiec na razie nie narzekam,jem jak jestem glodna i czuje sie swietnie.Nie na kazdego dzialaja wszystkie diety,ja tez probowalam juz takich tabletek, po których niby nie ma sie glodu na mnie to nie dzialalo.
Aneta
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”