Sposób jest prosty, łatwy i przyjemnymirzan pisze:Rozgrzewsz jeden koniec i wciskasz w miękkie, twarde,
nie nagrzane.
Nowa hodowla pomidorow
-
gienia1230
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Nowa hodowla pomidorow
Pozdrawiam! Gienia.
- ARABELLA
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 mar 2009, o 16:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mirzan no tak twarde w miękkie. Wytłumaczyłeś bardzo obrazowo
Dziękuję 
-
ida74
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Właśnie stałam się szczęśliwą posiadaczką tunelu foliowego 6m na 10m wysokość ok3m.i pieca z nadmuchem .
i chciałabym tam posadzić TYLKO AMATAORSKO
pomidory .TO czy po
1 foliak postawić i okryć folią już przed zimą
2jakie podlewanie założyć,bo nie wyobrażam sobie chodzenia z konewką (staw 4 m dalej)
3 ile ścieżek i jaka odległość roślin od pieca
4Jaka odległość między roślinami tzn pomidorami
5 Co jeszcze w tej folii posadzić,bo już jeden foliak mam na pomidory
Nie handluję nimi ,tylko bawię się uprawą...
I proszę nie pisać,że durne pytania zadaję,ale jak już postawię tę harcharę to na parę lat i wszystko musi być na tip-top.
Mam nadzieję ,że w dobrym wątku to piszę

i chciałabym tam posadzić TYLKO AMATAORSKO 1 foliak postawić i okryć folią już przed zimą
2jakie podlewanie założyć,bo nie wyobrażam sobie chodzenia z konewką (staw 4 m dalej)
3 ile ścieżek i jaka odległość roślin od pieca
4Jaka odległość między roślinami tzn pomidorami
5 Co jeszcze w tej folii posadzić,bo już jeden foliak mam na pomidory
Nie handluję nimi ,tylko bawię się uprawą...
I proszę nie pisać,że durne pytania zadaję,ale jak już postawię tę harcharę to na parę lat i wszystko musi być na tip-top.
Mam nadzieję ,że w dobrym wątku to piszę
no nawadnianie jeśli juz to kropelkowe
Jak masz prąd,to kup pompkę za stówkę i problemy będą rozwiazane.Jeśli zechcesz,
to popsikasz,a jak się nie spodoba psikanie,to kropelkowo.
Nie sadź za dużo pomidorów,bo na handel za mała powierzchnie.Tylko na własny użytek.Przecież możesz siać czy sadzić wszystko co w ogródku,nawet fasolnik
urośnie.
to popsikasz,a jak się nie spodoba psikanie,to kropelkowo.
Nie sadź za dużo pomidorów,bo na handel za mała powierzchnie.Tylko na własny użytek.Przecież możesz siać czy sadzić wszystko co w ogródku,nawet fasolnik
urośnie.
-
ida74
- ---
No z prądem to będzie problem ,ale m obiecał ,że da się zrobić,a jak on coś obieca to mam jak w banku
Podlewanie kropelkowe jest już w planie i jakiś kranik w środku
Handel nie wchodzi w gre ,bo pracuję do15.
ALE czy ten foliak zadaszyć już przed zimą,czy poczekać do wiosny-to mój dylemat

Podlewanie kropelkowe jest już w planie i jakiś kranik w środku
Handel nie wchodzi w gre ,bo pracuję do15.
ALE czy ten foliak zadaszyć już przed zimą,czy poczekać do wiosny-to mój dylemat
A przepraszam, po co?
Żeby się martwić, coby się nie zawalił od mokrego śniegu?
Żeby się martwić, coby się nie zawalił od mokrego śniegu?
-
ida74
- ---
Jak on jest półokrągły to śnieg sam z niego zjedzie .
- e-opryski
- 20p - Rozkręcam się...

- Od: 28 paź 2009, o 20:16
- Kontakt:
a grad moze podziurawić folie na przykładida74 pisze:Jak on jest półokrągły to śnieg sam z niego zjedzie .
W obecnych czasach, przy anomaliach pogodowych nie wiadmo co nas czeka .... pierwsza myśl postawić folie i szybciej będą warunki do sadzenia pod folią, lub czekać do końca przymrozków o dopiero folie zakładać. Ale chyba (moim zdaniem) jest lepiej teraz folie powiesić i wczesną zimą mieć świeżą sałatę, rzodkiewkę i inne wiosenne przysmaki 
może ostry grad nie będzie padać, który ze świeżą 6-cio sezonową folią nie poradzi sobie
za zdroszcze takich możliwości
może ostry grad nie będzie padać, który ze świeżą 6-cio sezonową folią nie poradzi sobie
za zdroszcze takich możliwości
Nie zjedzie. Część szczytowa jest prawie pozioma.ida74 pisze:Jak on jest półokrągły to śnieg sam z niego zjedzie .
Każdej zimy muszę zwalać śnieg z nieogrzewanych tuneli.
Mimo założonych solidnych ściągów potrafi przy wichurze ulepić się i pół metra i widac, ja siada konstrukcja.
Ale pytam- po co ta folia?
Wczesną zimą nowalijki? Z tunelu?
-
ida74
- ---
No prosze ,ale temat się rozwinął...
Myślałam o tym żeby założyć foliak na zimę i szybciutko wiosną posadzić pomidorki np.Wiosenne przymrozki nie byłyby mi straszne i miałabym szybciej pomidorki.Tak robi sąsiad .Jak ja sadzę pomidory wiosną,to on ma już dorodne pierwsze grono.
Wiecie jak ja przeżywam,że będę miała taką folię z piecem na dodatek-TYLKO PROSZĘ SIĘ ZE MNIE NIE ŚMIAĆ
Mam jeszcze jeden foliak ,ale tam sadzić można dopiero 5 maja.Mieszkam na Mazurach ,a to jak wiecie biegun zimna.
Mirku ,a kto tu mówi,żeby zimą siać nowalijki
ja 
Myślałam o tym żeby założyć foliak na zimę i szybciutko wiosną posadzić pomidorki np.Wiosenne przymrozki nie byłyby mi straszne i miałabym szybciej pomidorki.Tak robi sąsiad .Jak ja sadzę pomidory wiosną,to on ma już dorodne pierwsze grono.
Wiecie jak ja przeżywam,że będę miała taką folię z piecem na dodatek-TYLKO PROSZĘ SIĘ ZE MNIE NIE ŚMIAĆ
Mam jeszcze jeden foliak ,ale tam sadzić można dopiero 5 maja.Mieszkam na Mazurach ,a to jak wiecie biegun zimna.
Mirku ,a kto tu mówi,żeby zimą siać nowalijki
Hmmmm...dafit pisze:jest lepiej teraz folie powiesić i wczesną zimą mieć świeżą sałatę, rzodkiewkę i inne
Miałem na myśli wiosnę ;) szybciej się pisze niż myśli ;MirekL pisze:Hmmmm...dafit pisze:jest lepiej teraz folie powiesić i wczesną zimą mieć świeżą sałatę, rzodkiewkę i inne