Jadziu - ty masz chyba same pracowite dni :P
Olu - ja już teraz zaglądam na "nowe posty" bo nowe wątki postają w ekspresowym tempie :P
Dalu - napisałam u ciebie.
Gabrysiu - niepijąca ? Ja to z przymusu bo zawsze autkiem ale chociaż język w naleweczkach koleżanek udaje mi się umoczyć :P
Zapraszamy, zapraszamy - już nawet jednego wykładowcę zagoniłam do pracy

Na zimę będziemy konsumowały trawki :P
Mariusz_Surowinski pisze:coma95 pisze:Mariuszu - zbliża się zima czyli czas przemyśleń, planowania, szukania roślin.
Mam taką nieśmiałą prośbę byś przedstawił jakieś opisy ciekawych traw dla początkujacych.
Sporo osób zainteresowało się trawami ( ja też ) ale niewiele o nich wie.
Jak łączyć, zestawiać by sobie nie przeszkadzały i by efekt był ciekawy......
Ok, zrobię nowy wątek - trawy dla początkujących.
Co do projektów - to specyficzna sprawa. Bo ja lubię ogrody tylko z traw... Na dodatek ja wolę pisać o roślinach niz projektować rabaty... Ale poprawię się
Na forum (do wiosny) pojawi sie dużo tekstów mojego autorstwa - będą to teksty zarówno przekrojowe jak i o "poszczególnych grupach traw". W fazie wykańczania jest artykuł na czasie - o kolorowych, przebarwiających sie jesienią trawach. Każdy napisany tekst będzie ilustrowany projektem. Poprawię i uzupełnię - również o projekty - to co napisałem do tej pory.
Myślę, że w listopadzie powinny się pojawić kolejne przekrojowe teksty - o trawach na skalniaki oraz do oczek wodnych. Co dalej - zobaczymy.
Aha - zaczałem kiedyś artykuł o "zebrinusowatych" miskantach (mam ich 18). Muszę do niego zajrzeć, potem do ogrodu, ppodsumować obserwacje i ujawnić na forum wyniki prac.