Moje spełnione marzenie tu.ja cz.3
Iza nareszcie nadrobiłam zaległości u Ciebie...
Pospacerowałam po Działeczce, i dzięki relacji fotograficznej doskonale orientowałam się w terenie
Kolorowo u Ciebie i ciekawie....Róża centkowana interesująca, powojnik ładniusi, iryski i inne różyczki również...Takiego wiesiołka właśnie dzisiaj sobie też kupiłam, ale wyczytałam potem, że dwuletni...
Dobrze, że posadziłam roślinki od Ciebie bo dzisiaj po południu się rozpadało

Dobrze, że posadziłam roślinki od Ciebie bo dzisiaj po południu się rozpadało

- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agape - dzięki za współczucie. Gwoli ścisłości nie ukradli mi całych roślin tylko ścięli kwiaty.
Taro to miło, że chcesz się podzielić. Nie ma jednak takiej konieczności, bo moje piwonie znów zakwitną w przyszłym roku
To nie wcinanie się tylko pomoc - dzięki!
Blue ciesze się, że mogłam Ci choć trochę pomóc. Fajnie, że dodałaś stopkę - nie będę już miała kłopotów z dotarciem
Wypad na targi był udany: pogoda dopisała..., zakupy zrobione. Tylko jakoś mało zdjęć tym razem cyknęłam...
Zakupy bylinowe - w zasadzie żadnych cudów - chociaż wszystko zależy od tego co kto lubi.
Oczywiście kupiłam 3 żurawki - Can Can, Caramel, Chocolate, 2 różne barwinki, santolinę, miecznicę żółtą, pierwiosnek, wielosił, dzwonki, parzydło leśne, hebe i cebulki psizęba. Niektóre fotki wyszły kiepsko, bo trochę wiało i padało jak poszłam sadzić

Taro to miło, że chcesz się podzielić. Nie ma jednak takiej konieczności, bo moje piwonie znów zakwitną w przyszłym roku

Blue ciesze się, że mogłam Ci choć trochę pomóc. Fajnie, że dodałaś stopkę - nie będę już miała kłopotów z dotarciem

Wypad na targi był udany: pogoda dopisała..., zakupy zrobione. Tylko jakoś mało zdjęć tym razem cyknęłam...
Zakupy bylinowe - w zasadzie żadnych cudów - chociaż wszystko zależy od tego co kto lubi.
Oczywiście kupiłam 3 żurawki - Can Can, Caramel, Chocolate, 2 różne barwinki, santolinę, miecznicę żółtą, pierwiosnek, wielosił, dzwonki, parzydło leśne, hebe i cebulki psizęba. Niektóre fotki wyszły kiepsko, bo trochę wiało i padało jak poszłam sadzić

- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iza, piękne zakupy
To parzydło wygląda jak moje miniaturowe, ale jak mówisz, że to leśne, to się rozrośnie.
Co do słoneczniczka o ozdobnych liściach, to może faktycznie tak się nie rozrasta jak szorstki
Wiem tylko tyle, co przeczytałem
Ale jakby się rozrósł, to piszę się na niego.
Dziewczyny pisały o wiesiołkach więc pozwolisz, że wyjaśnię. Wiesiołki pokazywane - Twój i Blue to krzewiaste, bylinowe. Wiesiołek dwuletni też jest, ale on dwa razy wyższy i sam się nasiewa (jeszcze nie kwitnie). Mam go w ogrodzie, choć to roślina polna

Co do słoneczniczka o ozdobnych liściach, to może faktycznie tak się nie rozrasta jak szorstki

Dziewczyny pisały o wiesiołkach więc pozwolisz, że wyjaśnię. Wiesiołki pokazywane - Twój i Blue to krzewiaste, bylinowe. Wiesiołek dwuletni też jest, ale on dwa razy wyższy i sam się nasiewa (jeszcze nie kwitnie). Mam go w ogrodzie, choć to roślina polna