Marivsz, bardzo chciałabym uchodzić za eksperta, ale jeszcze zbyt mało wiem

. Agnieś podała adres do producenta wrzośców i faktycznie to bardzo przydatna strona. Jest tam opisanych kilkadziesiąt odmian wrzosów, wrzośców i innych 'kawasków' w tym ogromna większość ze zdjęciami. Mnie się udało zidentyfikować wrzosa, którego miałam od czterech lat i dużą część nowych sadzonek. Odsyłam Cię więc do tej strony - na pewno część odmian zidentyfikujesz
Agnieś cieszę się, że moje wrzosowisko przypadło Ci do gustu ;:26. To prawda, nakręciłam się bardzo. Przez trzy kolejne soboty jeździłam na giełdę po sadzonki (bo różne odmiany kwitną w różnych terminach), żeby mieć jak najwięcej odmian i je jakoś ładnie skomponować. Kopałam, sadziłam, odgrzybiałam a teraz delektuje się efektem.
Super link - dzięki - już mi się przydał w identyfikacji odmian a zdjęcia wrzosowisk - no cóż - wielce inspirujące.
Dziękuje za uznanie dla fotek. Tak naprawdę dopiero się uczę, więc tym bardziej Twoje uznanie cieszy

.
Urszulko, Cieszę się że fotki Ci się podobają, dziękuję - bardzo się dla Was staram

.
Też odpędzam od siebie te myśli o jesieni, ale jak przyjdzie też będzie pięknie. W tym roku wsadziłam dęba czerwonego - na jesień zrobi się czerwono-złoty (fotki jak zmieni szatę). Większość ogrodzenia porasta u mnie winobluszcz, który zrobi się czerwony z czarnymi owocami, no i wrzosowisko, na którym będzie coś kwitło non stop aż do przyszłego lata. Twój piękny ogród zmieni się na jesień, ale to nie znaczy, że coś straci ze swojej urody. Specjalnie dla Ciebie moje jesienne akcenty

.
Zdjęcia usunięto z hostingu.
bab...