Ja je bardzo lubię dla tego że są bardzo kolorowe a po za tym kwitną w tym momencie gdy w moim ogródku już przekwitły tulipany, irysy a nie zdążyły zakwitnąć aksamitki i inne jeszcze na skalniaczku jakaś bylina kwitnie na różowo ale nie wiem co to jest
Ale piękne zwłąszcza 1 i 4. Ja mam u siebie 2 gatunki jeden jest strasznie taki długi, bardziej na cięte się nadaje, ma mnóstwo pąków, ciekawe jakie będą miały kolorki.
To są goździki wieloletnie??
LeNka pisze:Ale piękne zwłąszcza 1 i 4. Ja mam u siebie 2 gatunki jeden jest strasznie taki długi, bardziej na cięte się nadaje, ma mnóstwo pąków, ciekawe jakie będą miały kolorki.
To są goździki wieloletnie??
Uwielbiam te goździki ! Kojarza mi się z dzieciństwem ,bo wszędzie w każdych ogródeczkach było ich pełno ! A kiedy siałaś te goździki ? Bo to chyba teraz jest pora ,ze można je siać ,a na wiosnę trzeba sadzić na miejsce właściwe ?
Ewo ja goździki siałam w ubiegłym roku na wiosnę i ich nie przesadzałam były wysiane na odpowiednim miejscu. Jak wszystkie rozkwitną to wstawię fotkę mojej grządki z goździkami i wtedy zobaczysz efekt końcowy
siej teraz jest wilgotno to szybciutko ci powschodzą w czerwcu też można przecież siać później rozsadzisz jak zechcesz na miejsce właściwe lub zostawisz tak jak są