U Kubusia na wsi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Kubusiu :lol:

Tak patrzę i widzę że masz sporo tych pomidorków, czy macie je tylko na własny użytek czy też na sprzedaż ?

Piękna działeczka warzywna i sporo w niej smakołyków ;:8
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Kuba.
Przespacerowałam się po tych włościach i widać postępy w części ozdobnej. Bardzo mi się podobają te Twoje pomidory. Wyglądają na bardzo zdrowe. Wspomagasz je opryskami?
Podoba mi się pomysł konstrukcji dla warzyw pnących-stabilna i łatwa do demontażu jak sądzę :wink: Chyba podobne rozwiązanie zastosuję w przyszłym sezonie u siebie :roll:
Cukinię w formie wzniesionej pierwszy raz widzę-super pomysł..u mnie się plącze po rabacie, a u Ciebie jest taka uporządkowana i nie zajmuje tyle miejsca-też będę naśladować. :D :wink:
Awatar użytkownika
Kubuś
200p
200p
Od: 2 paź 2008, o 17:50

Post »

Dzięki Jolu za odwiedziny, pomidory mamy na własny użytek, piszesz że jest ich sporo, raptem 24 krzaki. W tamtym roku miałem 45, ale w gruncie, pojadło się ich trochę, mama porobiła przetwory i przyszła zaraza. Fakt jest tam trochę smakołyków, były już swoje kalafiorki na obiadek, kapusta pekińska, poziomki które sam wychowałem :lol: i jeżyna.
A ogórki mimo że szklarniowe i rosną w gruncie, to zadowalająco owocują. Ciesze się że podoba się Tobie. :wink:

Judyto dzięki za odwiedziny, pomidory musiałem wspomagac, ponieważ przyszła zaraza i nie było wyboru. A co do konstrukcji masz rację ! Dośc stabilna i łatwa w de/montarzu. A warzywka które się po niej pną to nie są cukinie tylko ogórki szklarniowe i gruntowe. Konstrukcje tę posiadam pierwszy rok, wiec na koniec sezonu napiszę, czy się sprawdzała czy nie. póki co jest OK.

Dzisiaj chcę Wam pokazac zdjęcia róż i części ozdobnej ogrodu.

O to fotki;
Na początek róże i inne kwiatki;
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A teraz "przestrzenie" :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam :wink:
U Kubusia na wsi-Mój ogródek
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Kubusiu róże to masz przepiękne jak zresztą resztę roślinek też :lol:

Ja sporo u siebie sieję warzyw ale przyznam się że kapusty pekińskiej nigdy nie siałam :roll: pozdrawiam
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Kubuś
200p
200p

Post »

Jolu, dzięki za odwiedziny, nie siałaś kapusty, to spróbuj, ten smak, nie ta co ze sklepu. Zresztą sama wiesz, jak siejesz swoje warzywa czym to się różni. Cieszę się że podobają Ci się moje róże. Było trochę przy nich pracy ale warto, bo cieszą oko.

W moim ogródku róże zaczęły ponowne kwitnienie, ale na największą uwagę zasługują pomidory. W ostatnim tygodniu wakacji przeżyłem wysyp malinówek.

A o to zdjęcia pomidorów ( róże będą przyszłym razem ) ;
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Aha i tak trochę brukselki i jeżyn;
Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Kubusiu - widać po wadze że pomidorki masz wyjątkowo dorodne - malinowe to moje ulubione :wink:
Co do kapusty pekińskiej - kiedyś próbowałam ale czemuś nie zawiązała się w główkę :roll: więc muszę kupować choć masz rację co swoje to swoje - inny smak :wink:
Awatar użytkownika
Agniesia
500p
500p
Od: 31 sie 2009, o 01:46

Post »

Kuba, opadło mi wszystko :!:
obejrzałam cały wątek i mam następujące pytania:

1. jak się pana domu - w moim przypadku męża - namawia do zbudowania szklarenki :?: :?: :?:
2. jak się zmusza narcyzy do kwitnięcia :?: :?: :?: mam 5 dużych kęp, w tym roku miały 2 (słownie dwa) kwiaty
3. czemu masz białe peonie, a ja nie wiem, czy mam, bo z młodych, posadzonych w ubiegłym roku, żadna nie zakwitła, a ofiarodawca sam nie wiedział, jakie daje

to wszystko powyższe, to oczywiście żart, może poza tą szklarenką...

bardzo mi sie tu u ciebie podoba, warzywnik wypielęgnowany, a malinowe pomidory po prostu cudo ;:8
konstrukcja "ogórkowa" też ekstra, do tej pory widywałam takie tylko w szklarniach, a widzę, że świetnie się sprawdza w gruncie, spróbuję za rok u siebie, o ile terenu pod warzywnik się dorobię

a zapach róż dolatuje do mnie z monitora... :P
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj KUBUSIU, pospacerowałem trochę po Twoim "królestwie", zauważyłem że masz piękny trawnik( jak wiesz jest on moim konikiem), pomidory też masz piękne, ale uważam że powinieneś cześć dolnych liści usunąć, by był lepszy przepływ powietrza( zwłaszcza teraz, jak robi się chłodniej i wilgotność wzrasta).
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kubuś- pospacerowałam po Twoich włościach wirtualnie. Bardzo ładna szklarenka 8)
Piękne pomidory i inne warzywka. Piękne róże :)
Najbardziej spodobała mi się część , że tak powiem "kurza"- ja też hoduje kury, różne użytkowe i ozdobne.Pozdrawiam Ewa
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Witaj

Dopiero dzisiaj dotarłam do Twojego ogrodu i od samego początku zachwyciła mnie szklarnia , moja już dawno wyzionęła ducha , kolejna w planach :twisted: , Twoją przygarnęła bym bez mrugnięcia okiem , trawniczka też się nie dało nie zauważyć .
pozdrawiam
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Piękny ogród ,a zwłaszcza szklarenka .Też sieję mnóstwo warzyw ,ale pomidorki mam tylko w gruncie i niestety już zakończyły swój żywot .Oj przydała by mi się taka szklarenka . :?
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Kubusiu,szczęka mi opadła. :shock: :shock: proszę o dalszy ciąg. :D :D
Awatar użytkownika
Kubuś
200p
200p

Re: U Kubusia na wsi

Post »

Dzięki Agnieszko za odwiedziny, malinówki najbardziej lubią dziadkowie. Ja, rodzice i siostra wolimy te "prawdziwe" pomidory, a co do kapusty pekińskiej to nie podawaj się. W końcu się uda,
mi babcia mówiła że też kiedyś próbowała i nic nie wyszło. Ja uprawiałem ją pierwszy raz i się udało. Życzę powodzenia! :lol:

Agniesiu, cieszą mnie Twoje odwiedziny, ale martwi to że opadło Ci wszystko, chyba się jakoś pozbierałaś? :lol: :lol: :lol: A tatę do zbudowania naszej szklarenki zmotywowałem obietnicą, posiadania zdrowych i smacznych pomidorków. Rusztowanie na ogórki dobrze się spisywało, lecz w tym roku nie mogłem sprawdzic go w 100%, gdyż ogórki nie dorosły do końcowej wysokości rusztowania. Ale jednego Ci zazdroszczę, skąd masz taki fajny monitor? ;:24 :lol: Aha i super że podobają Ci się moje róże i cała reszta. :D

Tadeuszu, dzięki za odwiedzinki i za pozytywną ocenę mojego trawnika. A liście u pomidorów, obłamywałem następnego dnia.

Ewo, dzięki za odwiedziny i miłą opinie o moim ogródku. A kury warto chodowac, cieszą oko, znoszą jajka i dostarczają cennego nawozu.

Elu, czas najwyższy było obejrzec moje królestwo 8) Jestem zadowolony z Twojej opinii o moim trawniczku i szklarence. Dobrze że już następna szklarnia w planach, ale i tak nie musiał bym Cię namawic do budowy następnej, bo już wiesz jaka to "dobroc" posiadac taki budynek.

Jolanto, dzięki za odwiedziny i ocenę ogrodu, skoro siejesz dużo warzyw to wiesz jaka to wygoda i wiesz mi, szklarnia nie ustępuje w niczym warzywnikowi. Postaraj się o taką, bo naprawdę warto.

Bogumiło, proszę bardzo !!! :)

Dzisiaj pokaże Wam, moi drodzy, zdjęcia tego co się działo w moim ogrodzie przez ostatnie 6 tygodni;

Zdjęcia róż;
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Wykopki;
Obrazek Obrazek Obrazek
Zbiory pomidorowe-paprykowe i letnio-jesienne;
Obrazek Obrazek
Ostatni atak zimy i wnętrze szklarni po ataku;
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
A teraz troszkę aktualności;
Obrazek Obrazek Obrazek

Zapraszam do oglądania mojego ogrodu !!!

x_P-42

Post »

Kubusiu, na pierszy rzut oka widać,że rodzice Twoi ( pewnie i Ty), to pracowici ludzie.
Szkoda roślin w szklarence - mam nadzieje,że zdążyliście wszystko zebrać na czas przed śniegiem.
Pozdrawiam ;:7
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Witaj.
Świetnie sobie radzisz, mam na myśli naukę, ogród, pracę w gospodarstwie.
Trawnik już robi się śliczny, no i róże takie śliczne kolory.
A warzywka nic już nie powiem, jak ci się udało wyhodować kalafior?
Czy zaginałeś liście? A pomidory malinowe( moje ulubione), jeśli pamiętasz jaka odmiana?
Podziw i ;:180 dla Ciebie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”