miałem zepsuty internet i jakiś czas mnie nie było. postaram się nadrobić trochę zaległości tym razem prezentuję mój ogród troszkę inaczej niż zawsze. a mianowicie nie z poziomu pojedynczych roślin czy rabatek a bartdziej całościowo. te części ogródka, których nie widzieliście bą szczerze mówiąc są troszkę nudne, ale co mi tam zapraszam!
Wpadłam z rewizytą. Lubię Rybnik (bo mieszka tam moja fajna rodzinka), polubiłam także Twój ogród. Ciepłe klimaty które oddajesz w swoich fotkach urocze. Siódme zdjęcie od góry wręcz bajkowe nawet ta rura chyba od pergoli ma swój urok
Pozdrawiam
Tak. To piwonia drzewiasta. Posadzina została kilka lat temu ( z 6!?) przed mojego dziadka. Teraz cieszy nas wszystkich. Uwielbiam ją, ale niestety ma jeden wielki minus kwitnie tak z 3-4 dni i koniec. A w tym roku się tak złożyło akurat, ze kwitła w deszczowym tygodniu i nie miałem nawet zbyt dużej okazji się nią nacieszyć, ale co tam!? zdarza się
Masz ładną kolekcję iglaków. I kompozycja też bardzo ładna. Aż miło popatrzeć. Ciekaw jestem, czy masz sośnicę? To dość wrażliwe drzewko ale niektórym się udaje. Ja dokupiłem niedawno sosnę Armanda i też jestem ciekawy, jak w naszym śląskim klimacie sobie poradzi, bo podobno jest wrażliwa na zanieczyszczenia.
Nie będę zbyt orginalna jak napiszę ,że pięknie jest u Ciebie ale to prawda a ja im więcej oglądam ogrody innych to tym więcej mam zastrzeżeń do swojego