Kolorowy ogród Geni - cz.4
Ojej, a co się mogło stać z tulipanami? Coś je zjadło? U mnie wyszły wszyściutkie, co do sztuki!e-genia pisze:Piotr jak powiedziałeś wszystko na potęgę wychodzi i kwitnie.
Jedynie nawet połowy tulipanów nie ma, no i ze 3 róże mi zmarzły a reszta też nie jest zbyt ładna.
Jesienią w tym roku będę kupować tulipany bo nie wyobrażam swojego ogrodu bez nich
A co do róż to u mnie też jakoś cherlawo wyglądają, i pod blokiem i na wsi - nie wiem co z nimi będzie, ale na pewno będą w tym roku straty, mam nadzieję że niezbyt duże...
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marcin jakąś malinę mam ale nie wiem czy amerykańską?Mutari pisze:Geniu czy masz millina amerykańskiego ??? Jeżli nie to ja mam. W tamtym roku obdarowałem sąsiadki ponieważ wypuścił sporo odnóg. Jeżeli będziesz chciała to mogę się z Tobą podzielić.
Za malinę podziękuję nie mam jej gdzie posadzić,sam wiesz musiałam wyrzucić truskawki ,ale bardzo dziękuję że o mnie pomyślałeś.
- e-genia
Piotr tulipany lubią być wykopywane a ja przez ostatnie 2 lata nie robiłam tego z przyczyn zdrowotnych pewnie gdybym miała tylko kilka kępek to mimo wszystko bym to jakoś zrobiła .A nornice też grasują bo na działce pełno dziur .ale jak wiesz u mnie była cała działka tulipanów a teraz tylko troszkę . Ale jesienią dokupię i będzie jak dawniej.piterek pisze:Ojej, a co się mogło stać z tulipanami? Coś je zjadło? U mnie wyszły wszyściutkie, co do sztuki!e-genia pisze:Piotr jak powiedziałeś wszystko na potęgę wychodzi i kwitnie.
Jedynie nawet połowy tulipanów nie ma, no i ze 3 róże mi zmarzły a reszta też nie jest zbyt ładna.
Jesienią w tym roku będę kupować tulipany bo nie wyobrażam swojego ogrodu bez nich
A co do róż to u mnie też jakoś cherlawo wyglądają, i pod blokiem i na wsi - nie wiem co z nimi będzie, ale na pewno będą w tym roku straty, mam nadzieję że niezbyt duże...
Genia
- e-genia
.Aska pisze:U ciebie jak zwykle - kwitnąco. Melduję posłusznie, że dziś posadziłyśmy roślinki. Jak dobrze nareszcie móc porobić w ogródku. Bea też się odstresowała, jutro pisze test kompetencyjny.
Witaj Asiu to śniegu pozbyłaś się już całkiem z ogródka czy jeszcze gdzieś w kątach zalega?
Zazdroszczę Ci że masz z kim pobyć w ogródku mnie mąż pomaga w tych ciężkich pracach ale ostatnio się też buntuje nie mam jak to się mówi pokrewnej duszy.
Mam nadzieję że Bei ten test wyjdzie na 6 trzymam kciuki.
Genia
- e-genia
Witaj Edyto pewnie w wielu ogrodach tak jest trzeba się z tym liczyć ja muszę zacząć sypać trutkę do dziur.EdytaB pisze:Gieniu u mnie też cała działka pokryta dziurami , na początku myślałam, ze to szczury tak zryły ale jakoś za małe wydawały mi się te otwory, może i u mnie grasują (chyba bym już nawet je wolała )
Genia
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Geniu, ale mi chodziło o millin amerykański a nie o malinę amerykańską.
Jeżeli te tłuste robaki mają ciemną główkę zakończoną aparatem gębowym gryzącym, to na pewno są to larwy chrabąszcza majowego. Jak ich nie wytępisz to ci zjedzą korzenie roślin.roslynn pisze:Ja mam w ziemi jakieś duże tłuste larwy, nie wiem co to ale duzo tulipanów też przepadło.
Zawsze coś nie tak.
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
GENIU ,Marcin proponuje ci milina ,nie malinę .Milin to pięknie kwitnące pnącze.e-genia pisze:Marcin jakąś malinę mam ale nie wiem czy amerykańską?Mutari pisze:Geniu czy masz millina amerykańskiego ??? Jeżli nie to ja mam. W tamtym roku obdarowałem sąsiadki ponieważ wypuścił sporo odnóg. Jeżeli będziesz chciała to mogę się z Tobą podzielić.
Za malinę podziękuję nie mam jej gdzie posadzić,sam wiesz musiałam wyrzucić truskawki ,ale bardzo dziękuję że o mnie pomyślałeś.

http://www.allegro.pl/item587868305_mil ... ratis.html