Kolorowy ogród Geni - cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Witaj Geniu jesteś niesamowitym pracusiem, energia od ciebie aż tryska. Takie zmiany w twoim ogrodzie, że aż oczom nie wierzę, ciekawe te twoje pomysły, widzę, że będzie ładnie. Tej werwy dodaje ci pewnie widok ślicznych i coraz bardziej kolorowych kwiatów.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak z ręka na sercu Irenko to chyba werwy dodaje mi te 15 kg które zgubiłam przez zimę .
Jeszcze nie wiem czy to będzie ładnie ,ale i tak ładniej bo ten trawnik na szambie był bardzo latem brzydki mimo codziennego podlewania.
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Geniu czy masz millina amerykańskiego ??? Jeżli nie to ja mam. W tamtym roku obdarowałem sąsiadki ponieważ wypuścił sporo odnóg. Jeżeli będziesz chciała to mogę się z Tobą podzielić.
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

e-genia pisze:Piotr jak powiedziałeś wszystko na potęgę wychodzi i kwitnie.
Jedynie nawet połowy tulipanów nie ma, no i ze 3 róże mi zmarzły a reszta też nie jest zbyt ładna.
Jesienią w tym roku będę kupować tulipany bo nie wyobrażam swojego ogrodu bez nich
Ojej, a co się mogło stać z tulipanami? Coś je zjadło? U mnie wyszły wszyściutkie, co do sztuki!
A co do róż to u mnie też jakoś cherlawo wyglądają, i pod blokiem i na wsi - nie wiem co z nimi będzie, ale na pewno będą w tym roku straty, mam nadzieję że niezbyt duże...
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

U ciebie jak zwykle - kwitnąco :D . Melduję posłusznie, że dziś posadziłyśmy roślinki. Jak dobrze nareszcie móc porobić w ogródku. Bea też się odstresowała, jutro pisze test kompetencyjny.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mutari pisze:Geniu czy masz millina amerykańskiego ??? Jeżli nie to ja mam. W tamtym roku obdarowałem sąsiadki ponieważ wypuścił sporo odnóg. Jeżeli będziesz chciała to mogę się z Tobą podzielić.
Marcin jakąś malinę mam ale nie wiem czy amerykańską?
Za malinę podziękuję nie mam jej gdzie posadzić,sam wiesz musiałam wyrzucić truskawki ,ale bardzo dziękuję że o mnie pomyślałeś.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

piterek pisze:
e-genia pisze:Piotr jak powiedziałeś wszystko na potęgę wychodzi i kwitnie.
Jedynie nawet połowy tulipanów nie ma, no i ze 3 róże mi zmarzły a reszta też nie jest zbyt ładna.
Jesienią w tym roku będę kupować tulipany bo nie wyobrażam swojego ogrodu bez nich
Ojej, a co się mogło stać z tulipanami? Coś je zjadło? U mnie wyszły wszyściutkie, co do sztuki!
A co do róż to u mnie też jakoś cherlawo wyglądają, i pod blokiem i na wsi - nie wiem co z nimi będzie, ale na pewno będą w tym roku straty, mam nadzieję że niezbyt duże...
Piotr tulipany lubią być wykopywane a ja przez ostatnie 2 lata nie robiłam tego z przyczyn zdrowotnych pewnie gdybym miała tylko kilka kępek to mimo wszystko bym to jakoś zrobiła .A nornice też grasują bo na działce pełno dziur .ale jak wiesz u mnie była cała działka tulipanów a teraz tylko troszkę . Ale jesienią dokupię i będzie jak dawniej.
Genia
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Gieniu u mnie też cała działka pokryta dziurami , na początku myślałam, ze to szczury tak zryły ale jakoś za małe wydawały mi się te otwory, może i u mnie grasują (chyba bym już nawet je wolała )
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aska pisze:U ciebie jak zwykle - kwitnąco :D . Melduję posłusznie, że dziś posadziłyśmy roślinki. Jak dobrze nareszcie móc porobić w ogródku. Bea też się odstresowała, jutro pisze test kompetencyjny.
.
Witaj Asiu to śniegu pozbyłaś się już całkiem z ogródka czy jeszcze gdzieś w kątach zalega?
Zazdroszczę Ci że masz z kim pobyć w ogródku mnie mąż pomaga w tych ciężkich pracach ale ostatnio się też buntuje nie mam jak to się mówi pokrewnej duszy.
Mam nadzieję że Bei ten test wyjdzie na 6 trzymam kciuki.
Genia
Awatar użytkownika
Agawa
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2008, o 10:33

Post »

Gieniu u Ciebie już spore rośliny, to aż niemożliwe, że mieszkasz tuż obok mnie :D
słonecznie
Lidka
Agawa walczy w ogrodzie
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EdytaB pisze:Gieniu u mnie też cała działka pokryta dziurami , na początku myślałam, ze to szczury tak zryły ale jakoś za małe wydawały mi się te otwory, może i u mnie grasują (chyba bym już nawet je wolała )
Witaj Edyto pewnie w wielu ogrodach tak jest trzeba się z tym liczyć ja muszę zacząć sypać trutkę do dziur.
Genia
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Gieniu u mnie w ogrodzie tez pełno dziur.
Cebulowe staram się sadzić w koszyki bo nornice juz mi bardzo dużo zniszczyły.
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Ja mam w ziemi jakieś duże tłuste larwy, nie wiem co to ale duzo tulipanów też przepadło.
Zawsze coś nie tak.
Sabina

Moje linki
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Geniu, ale mi chodziło o millin amerykański a nie o malinę amerykańską.

roslynn pisze:Ja mam w ziemi jakieś duże tłuste larwy, nie wiem co to ale duzo tulipanów też przepadło.
Zawsze coś nie tak.
Jeżeli te tłuste robaki mają ciemną główkę zakończoną aparatem gębowym gryzącym, to na pewno są to larwy chrabąszcza majowego. Jak ich nie wytępisz to ci zjedzą korzenie roślin.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

e-genia pisze:
Mutari pisze:Geniu czy masz millina amerykańskiego ??? Jeżli nie to ja mam. W tamtym roku obdarowałem sąsiadki ponieważ wypuścił sporo odnóg. Jeżeli będziesz chciała to mogę się z Tobą podzielić.
Marcin jakąś malinę mam ale nie wiem czy amerykańską?
Za malinę podziękuję nie mam jej gdzie posadzić,sam wiesz musiałam wyrzucić truskawki ,ale bardzo dziękuję że o mnie pomyślałeś.
GENIU ,Marcin proponuje ci milina ,nie malinę .Milin to pięknie kwitnące pnącze.
Obrazek
http://www.allegro.pl/item587868305_mil ... ratis.html
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”