Ogrodowa miniaturka Eury

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A wiesz że myslałam o tym? ;)
Przy nowym dziecku, nowym mężu i ogródku też miałabym inne priorytety :twisted:

Gdyby ktoś był ciekaw o czym mowa - razem ze znajomym robię stronę o zwierzakach - między innymi są tam opisane kocie rasy, a moją ambicją jest opisanie każdej z nich przez hodowcę, a nie tylko ściągnięcie oklepanych informacji z innych stron internetowych. Ciężko idzie, ale pomalutku do przodu :D Wszyscy sa zabiegani, u mnie też czasu jak na lekarstwo :(

eury - żeby już nie zaśmiecać wątku ogrodniczego - napiszę na pw ;)
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

śliczny ogród a ile masz wspaniałych roślin :lol: będzie kolorowo już pewnie jest
Awatar użytkownika
eury
200p
200p
Od: 1 kwie 2009, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Iwonaxp,zdjęcia pergoli przy wejsciu gdzieś mi się zapodziały.
Słusznie się domyslasz że królują tam róże-czerwone zresztą.Jako uzupełnienie,przed nimi posadzone są żółte mniaturki...Zła jestem trochę o tą żółć - w miom założeniu żółtego i pomarańczu miało nie być....
Miało,miało i sie skichało,jak kiedyś w ramach kajania się ,mój mąż wrócił zamiast z bukietem kwiatów,z różami i powojnikami w doniczkach.Umknęło mu że żółtemu mówimy "nie".Pierwszy raz mnie zatkało.Miejsce dla roślin znalazłam...tyle tylko ze teraz jest ociupnkę inaczej...

Beatko,dziękuję za odwiedziny.Pomijając ogródek,podziwiam jakie cudności potrafisz wydziergać....Flamnigi sa rewelacyjne :D

Kocinatak do konca to Ani nie wierz....hmmm...u niej koty wrośniete w rodzinę są...mąż tak samo zakocony jak ona,a takie śliczności u niej chodzą że sami nie wiedzą które pierwsze dopieszczać.

Aniuidąc w Twoje ślady do domu wróciłam z przecudnym różowym irysem,białymi i blado różowymi flkosami (siedzą już w ogródku) i kurkumą (ta poczeka do jutra)[/b]
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 19:25
Kontakt:

Post »

eury pisze:
Aniuidąc w Twoje ślady do domu wróciłam z przecudnym różowym irysem,białymi i blado różowymi flkosami (siedzą już w ogródku) i kurkumą (ta poczeka do jutra)
Mówisz? floksów zazdroszczę. Z posadzonej dużej ilosci jak na razie znaku zycia nie daje Creme Menthe - ciemny, z dwukolorowymi liśćmi...ale na szczęście kupiłam trzy :)

Ja powinnam mieć blokadę na internet ;)

W tym tygodniu oszalałam na punkcie Clematisów ;) gdzie ja je upchnę ;) bo oczywiście nabyte, z niewielką pomocą rodzicielki sponsorki ;)
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 15:08

Post »

Oj Kobieto, piękny masz kawałek ogrodu. Widzę tu dużo możliwości...
Pomiziaj Syriusza ode mnie. Tak po żuchwie najlepiej....
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
eury
200p
200p
Kontakt:

Post »

Gosiu,dziękuje dziękuję...Syriusz też,jak tylko przestanie szalec i da się wymiziać :D

Może masz pomysła co posadzić przed horensjami....bo ja sie jakoś wypaliłam - byle nie zółte

Aniucierpiwości...prędzej czy pozniej się porozrastają
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p

Post »

AnniaJ pisze: floksów zazdroszczę. Z posadzonej dużej ilosci jak na razie znaku zycia nie daje Creme Menthe - ciemny, z dwukolorowymi liśćmi...ale na szczęście kupiłam trzy :)
Z dwukolorowymi liścimi? :shock: O nie! ;:145 I znowu musze coś kupić ;:223

Ania - to jego pierwszy rok w Twoim ogródku? Czy zimował już wcześniej?

Eury - przepraszam że w Twoim wątku tak wypytuję, ale wyszukałam sobie tego floksa w sieci i przepadłam (w tym roku urządziłam sobie małe "floksowisko" - ale takiego nie mam. Jeszcze ;) )
Awatar użytkownika
eury
200p
200p
Kontakt:

Post »

A nie zaśmiecasz...wcale a wcale - Ania chwaliła się zanim kupiła :) cuudo po prostu
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 19:25
Kontakt:

Post »

Kocina pisze:Z dwukolorowymi liścimi? :shock: O nie! ;:145 I znowu musze coś kupić ;:223

Ania - to jego pierwszy rok w Twoim ogródku? Czy zimował już wcześniej?
Nic jeszcze nie zimowało :) Oprócz tulipanów w różach/fioletach ze śmietanką i narcyzków z barwinkiem ;) Mój ogródek ma w tym roku premierę...

Floksowisko...oj to będę często u Ciebie gościć i naciągać na zdjęcia...
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Witaj :) :) :)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p
Od: 18 cze 2008, o 11:45

Post »

hej hej
A powiedz mi, czy Syriusz nie wykopuje roślin??
ja miałam kota przez moment - takiego bandziora nie ma chyba drugiego.
- potłukł wszystko co się dało w domu, jak szklanka albo dzbanek na stole zostały - wiadomo po nich!!
- grzebał mi w kwiatkach - ponad 10 letnie beniaminy - szt 2 -poszły się......
- rozpakowywał dzieciom plecaki, co mu się udało wygrzebać chował pod dywanem.. najszczęsliwszy był jak udało się wyciągnąć kanapkę :):) a nie tylko długopisy.
- w nocy ciągał mnie za włosy, jak się cała chowałam pod kołdrą, że łapą nie sięgał lazł do papugi i zrzucał ją z kija na którym spała - robił się wrzask, kot szczęsliwy bo wszyscy wstali znaczy to będa sie z nim bawić
;:11 ;:11
ale mi się dał ze znaki.....
więcej nie chcę... najbardziej mi szkoda moich beniaminków.....
Owoce dojrzewają w słońcu, Ludzie w świetle miłości!!

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Eury-floksy mam tylko białe, ale u Mamy miałam różowe i fioletowe,jak wybiją to przeniosę.Ciekawa jestem Twojej kurkumy.Konstanty wymiział się w tymianku i chodzi mi po domu taki wonny kot.Czy swoim kotom wysiałaś kocimiętkę?
Awatar użytkownika
eury
200p
200p
Kontakt:

Post »

Ewo kurkumę miałam przecudną w ubiegłym roku,ale sierota,nie schowałam jej na czas i mi zmarzła.W tym roku mam zamiar lepiej ją przypilnować.Kotuchom kocimietki nie sadziłam :) i bez niej latają jak zakręcone.

Haniu moje koty (pewnie dlatego że jest ich tak dużo i mają zajęcie) nie rozrabiają mi.
Z domowych roślin poszatkowały tylko Yukę,reszte zostawiają w spokoju - a roślin to u mnie sporo jest....Mam nieszkodliwego bzika na tle storczyków.Z parapetu nie zdarza im się zrzucać doniczek.W ogrógku roslin nie mają szans wykopać - nie chodzą luzem po ogródku.Mają swoją wolierę i tam dotleniają się do woli - są tam bezpieczne.
Fakt,miałam kotkę która jak bardzo chciała się bawić to podkradała długopisy albo wyciągała słomki dzieciom z kubków :twisted:

Ewelinko miło że mnie odwiedziłas
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p

Post »

Nie poleciałaś z aparatem w tulipany :( Pokazałabyś kolorki z ogródka ;)

Moja kotka w zabawowym nastroju, kiedy czuje się ignorowana, wypada nagle zza rogu i obłapia nogę w kostce. Czasami dla odmiany poluje na psi ogon. Wie jak zadbać o uwagę ;)
Awatar użytkownika
eury
200p
200p
Kontakt:

Post »

Kocina,biję się w pirsi i obiecuję poprawę....Prawie cały dzień nie było mi w domu.Szwendacz mi sie włączył :) Jutro jak tylko nie będzie padało to nadrobię
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”