Rodgersia
Re: Rodgersia
Rodgersje lubią wilgoć, ale przez moją posadzoną u podnóża skarpy płynie teraz wesoły strumyczek. Zgnije czy przeżyje?
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
10 minut
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sie 2008, o 20:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Myślę, że da radę.
jarek
jarek
Dziękuję, jak tak to niech sobie pływa, nie polecę z łopatą 

Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
10 minut
- iwciach
- Od: 18 sty 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
A możecie pokazać zdjęcia swoich rodgersii z ubiegłego sezonu? Podsumowując: glina może być? Słońce może być- ale przy wyższej temperaturze mogą się przypalać końcówki? Idealnie cień i glina? A lubi jedzonko? Z góry dziękuję za odpowiedzi, bo jestem w trakcie zamawiania i chciałabym wiedzieć, czy mam dla nich warunki?
Bardzo mi się podoba ta roślina, szczególnie formy bordowe.
Rodgersje muszą mieć wilgotną, ale przepuszczalną glebę.Na glinie u mnie marniały i mimo, że wilgoci dużo zasychały końce liści, a rosła nieco w cieniu.Miałam kasztanowcolistą i co roku coś się wiosną pokazywało, ale już w połowie lata nie było czego oglądać.
Znów mnie korci by kupić stopowcolistną, zrobić jej odpowiednie warunki, ale mam obiekcje co do powodzenia
Znów mnie korci by kupić stopowcolistną, zrobić jej odpowiednie warunki, ale mam obiekcje co do powodzenia

Dzięki, dobrze wiedzieć, że stopowcolistna bujniej rośnie, bo zależy mi nie na kwiatach, ale liściach właśnie, w moim odczuciu o pięknym kształcie.Zakup postanowiony na 100% 

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kupiłam sadzonke jako tarczownica....jak tu czytam to odmiana rodgersji..
ta kasztanolistna równiez...mam nadzieje,ze przyjada ładne sadzonki
a wiecie moze gdzie zdobyc rodgersje o ciemnych lisciach

ta kasztanolistna równiez...mam nadzieje,ze przyjada ładne sadzonki

a wiecie moze gdzie zdobyc rodgersje o ciemnych lisciach