Kolorowy ogród Geni - 2009r - 3cz.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadzia1 pisze:Geniu ależ się wystraszyłam ,że coś Tobie się stało , cieszę ,że wszystko w porządku :lol: Kochanie ja też myślę ,że one dadzą sobie świetnie radę , zobaczysz w przyszłym roku będziesz prosiła abyśmy od Ciebie troszeczkę ich wzięli bo tak się rozrosną :lol:
No i Jadziu przywróciłaś uśmiech na mojej twarzy ,mam już robić kolejkę do moich przylaszczek ha,ha,ha ;:1

Witaj Agness dzięki ,nie będę się awanturowała niech im mija krzywda bokiem wyjdzie .
Tak już dziś mam wszystko z głowy a tak mój stres będzie trwał dłużej .
Genia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Pewnie Kochanie, jeśli to ma Ciebie dodatkowo zdenerwowac, to najlepiej odpuścić sobie , szkoda zdrowia.A one na pewno pięknie się rozrosną i swoim pięknym kwitnieniem wynagrodzą ten stres :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzesiu pisze:A lepiej oglądać i zachwycać się, patrzeć jak roślinka rośnie od małej sadzoneczki...
A nie od razu kwitnąca i wielka....chociaż do podziału by już była.... :roll: znając Ciebie.....
Niech Ci rośnie Geniu..... :wink:
Wiesz Grzesiu ja bym chciała kwitnącą wielką i od razu nią się zachwycać a nie przez nią płakać.Ale jak się nie ma co się lubi ,to się lubi co się ma .
Genia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aska pisze:Gieniu - będzie dobrze, masz rękę do kwiatów! Przytulaski ;:168
Ja też tak myślę że będzie dobrze. ;:168 ;:167
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Geniu - uważam tak samo jak większość osób że nic im nie będzie - tylko zadbaj o nie i nie wysadzaj ich na razie do ogrodu tylko niech się wzmocnią w domku i do ziemi w maju/ czerwcu jak im trochę korzenki zaczną bardziej doniczkę przerastać ...

wiem że nie lubisz się awanturować ale tu nie chodzi o awanturowanie tylko dochodzenie swego - bo wg mnie powinnaś ... klient nie może być oszukiwany - a nie robiąc nic sprawiasz że będzie oszukiwał dalej ...
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Dzięki za ranniki, Geniu.
Opadła mi szczęka, oglądając jeżówki :shock: :!: Żyłem w zupełnej nieświadomości jeżówkowej do tej chwili, a teraz będę kombinował, jak zdobyć następne. Na razie mam obiecane nasiona białej.
Jeszcze będziesz Geniu z dumą pokazywała kępy przylaszczek, nie pamiętając o tym przykrym incydencie. M.in. z takich powodów nie kupuję przez internet (na razie :D )
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Przepraszam ,że się ośmielam , nie jestem fachowcem , ale ja posadziłabym te przylaszczki od razu do gruntu , tak aby nie przysypać środeczka . To są roślinki zimolubne , nieprzemarzające i trzymane w domu bedą wybiegnięte i rozhartowane .
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

k-c pisze:Geniu - uważam tak samo jak większość osób że nic im nie będzie - tylko zadbaj o nie i nie wysadzaj ich na razie do ogrodu tylko niech się wzmocnią w domku i do ziemi w maju/ czerwcu jak im trochę korzenki zaczną bardziej doniczkę przerastać ...

wiem że nie lubisz się awanturować ale tu nie chodzi o awanturowanie tylko dochodzenie swego - bo wg mnie powinnaś ... klient nie może być oszukiwany - a nie robiąc nic sprawiasz że będzie oszukiwał dalej ...
Dzięki Karol ale gdybym chciała trzymać w domu żeby przerosły korzonki doniczkę to musiałabym trzymać z rok, już pisałam że one są tak tylko wsadzone bez bryły z ziemią /gołe korzonki /
Wiem Karol masz rację ,powinnam reklamować nawet z tego względu że to nie jest roślina 4 letnia ,Ale nie mam siły na to ,myślę że więcej osób tak oszuka wiec nie wszyscy będą tacy spokojni jak ja.Niech im moja krzywda bokiem wyjdzie.
Genia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacek P.... pisze:Dzięki za ranniki, Geniu.
Opadła mi szczęka, oglądając jeżówki :shock: :!: Żyłem w zupełnej nieświadomości jeżówkowej do tej chwili, a teraz będę kombinował, jak zdobyć następne. Na razie mam obiecane nasiona białej.
Jeszcze będziesz Geniu z dumą pokazywała kępy przylaszczek, nie pamiętając o tym przykrym incydencie. M.in. z takich powodów nie kupuję przez internet (na razie :D )
Jacku nie ma za co .Ty dostaniesz ładniejsze roślinki w prezencie in ja za pieniądze .
Ja też do tej pory nie widziałam i o innych jeżówkach niż różowe.Ale dostane od Grzesia różową i białą ,już się nie mogę doczekać jak Grzesiu mi przyśle .
A już tych przylaszczek nie komentuję bo co mam więcej napisać niż napisałam .
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ktoś pisze:Przepraszam ,że się ośmielam , nie jestem fachowcem , ale ja posadziłabym te przylaszczki od razu do gruntu , tak aby nie przysypać środeczka . To są roślinki zimolubne , nieprzemarzające i trzymane w domu bedą wybiegnięte i rozhartowane .
Danusiu nie bądź taka skromna TY z nas chyba masz najwięcej tych rarytasów i na co dzień się nimi opiekujesz ,więc tak zrobię.Zresztą ja i tak bym włożyła do ziemi nie mam zimnego pomieszczenia z oknem a w domu na takie roślinki za ciepło.
Genia
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Geniu. Jak to dobrze, że taka jesteś, ale nie wolno popuszczać dostawcom z alldrogo. Ja bym do niego zadzwoniła - łatwo znależź przy tej aukcji telefon i zagrozić negatywną opinią. Często właściciele nie wiedzą, że pracownik coś sknocił a przecież zapłaciłaś za 4 letnią sadzonkę. Ja przedwczoraj dostałam przesyłkę sadzonek hortensji też z all i nie wszystkie mają zielone wypustki liściowe. Ale licytowałam malutkie sadzonki 1 roczne i o tym wiedziałam a nie 4 letnie. Zadzwoniłam do faceta i obiecał, że jak nie ruszą to mi przyszle nowe. I przy tych, które są słabiutkie był dołączony gratis, ale też nie lepszy. Ja w tym roku widziałam w sklepie we Wrocławiu jeżówki o 5 kolorach - z tym, że zielonych już nie było, ale sadzonki po 16 zł. Straszna cena. Miłego dnia życzę.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiem Krysiu że tak powinnam zrobić ale nie mam na to siły ,chce o tym przestać myśleć.
U nas te jeżówki były po 17 zł zielona też ale nie wzięłam ,teraz na pewno już ich nie ma więc nie ma o czym mówić .
Genia
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

witam geniu a u Ciebie tłok i ścisk jak zwykle, ale ja sobie dałam rade i życzę miłego dnia
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Geniu. To nowość dlatego są w takiej zabójczej cenie. Gdyby to był porządny krzew w doniczce to można tyle zapłacić, a za małe kłącze wg mnie nie warto.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
cattleya
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2007, o 13:19

Post »

Jestem ogrodnikiem i wiem że nie warto kupować od razu nowości. Po pierwsze w kolejnym roku ceny spadną i nie zawsze nowość ma idealne cechy, nieraz hodowcy muszą je poprawić. A nie raz słaba odmiana nie jest dalej produkowana.
A że ogrodnictwo to sztuka cierpliwości :twisted: czekam na okazję w następnych latach.
I moje róże http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 74&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”