Agita nie znam cen Vand niestety
Cen hybryd również,nie byłam zainteresowana to nie pytałam ;:6
Ale tłumaczyli się że kwiaty drogie bo euro wzrosło...Nic nie utargowałam,Pan Manuel też nie chciał nawet końcówki opuścić..
ja tez bylam na wystawie i to i wczoraj i dzis:D dziś nawet wyszłam z doniczką w objęciach....
fotek mam malo ale wrzucam to co zrobilam okazało się że najbardzij krzyczały do mnie Sabotki, a ich ilość była OGROMNA i wczoraj i dziś.
ale cuda... ma któraś z was jakieś fotki Phalaenopsis? niestety nie mogłam być na tej wystawie i nigdy nie będę, bo mam za daleko (kilkaset km), ale chcę chociaż popatrzeć na zdjęcia.
Dusia, dużo Phal było zapakowanych w celofan wiec sie kiepsko zdjęcia robiły, szczerze mówiąc przy całej gamie innych, rzadkich storczyków jakos nie bardzo zwróciłam uwagę na stare poczciwe falki, ale wiem że był Liodoro, nawet powąchałam
ja znowu zwracam przede wszystkim na Phalaenopsisy i Vandy, bo to moje ulubione i właściwie tylko te mogę uprawiać. na inne też chętnie patrzę, ale w pierwszej kolejności na moje ulubione. póki nie kupiłam niebieskiej Vandy, na każdej wystawie pierwsze co szukałam kwitnących Vand. teraz na pewno będę szukać gatunkowych Phalaenopsisów i mojego obecnego największego marzenia - białego Phalaenopsisa z mazami. pewnie go nie będzie, ale może w maju będzie wystawa zwykłych kwiatków, w zeszłym roku właśnie tam widziałam białego z mazami. może i tym razem będą... mam nadzieję. na wystawie kwiatów pierwszy raz byłam z 9-10 lat temu i jeżdzę do roku. tam też kupiłam mojego pierwszego storczyka w 2004 roku.