UPRAWA- nasze maluchy/siewki.Wiodący temat
- agata0806
- 1000p
- Od: 11 lut 2009, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje wszystkie z allegro padły,został tylko Phal.Mariae ale on pewnie też pójdzie do śmieci..Nie wierzę że te siewki mają 6 miesięcy i tyle..one po prostu są wyjęte prosto z agaru i włożone zamiast do spaghnum to do normalnego podłoża..Ja już więcej takiego czegoś nie kupię bo to szkoda kasy..
A z butelki Phal.Hieroglyphica mają się świetnie,wypuszczają już po następnym listku.. ;:6
A z butelki Phal.Hieroglyphica mają się świetnie,wypuszczają już po następnym listku.. ;:6
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Storczyki rozmiar S
Witam!
Jestem na tym forum po raz pierwszy, ale bardo mi się podoba.
Zwykle kupowałam storczyki juz kwitnące, ale postanowiłam się skusić na Phalaenopsis cornu-cervi fma. chattaladae, cudne woskowane czerwone kwiatki /pewnie za 2-3 lata/, oraz equestris , są one w rozmiarze s i jak sadzę bardo małe, jak takim maluszkom zapewnić wyższą wilgotność.W domu mam raczej sucho a samo spryskiwanie chyba nie wystarczy.Będę bardzo wdzięczna za informacje z własnych doświadczeń.
.Mirka
Jestem na tym forum po raz pierwszy, ale bardo mi się podoba.
Zwykle kupowałam storczyki juz kwitnące, ale postanowiłam się skusić na Phalaenopsis cornu-cervi fma. chattaladae, cudne woskowane czerwone kwiatki /pewnie za 2-3 lata/, oraz equestris , są one w rozmiarze s i jak sadzę bardo małe, jak takim maluszkom zapewnić wyższą wilgotność.W domu mam raczej sucho a samo spryskiwanie chyba nie wystarczy.Będę bardzo wdzięczna za informacje z własnych doświadczeń.

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
Ja też żałuje że sa takie małe , ale bardzo rzadko bywa equestris , a cornucervi w tym kolorze widziałam pierwszy raz, co będzie to będzie postaram się nimi zaopiekowac.Jak pielęgnujez Twoja vandę?
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
:P witam- mała podpowiedż!
-dla maluchów -
Można zastosować tzw.blistry -opakowania po ciastkach, sałatkach.Mają dno i wieczko,sa wysokoprzezroczyste.Najlepiej sprawiają się w tych bojach blistry po ..tortach.Dość stabilna jest podstawa.Można regulować szczelinę otwarxia.
Sphagnum jest idealnym podłożem na pierwsze- zraszanie podłoża wskazan ,chronić roślinki przed zaleganiem w kącikach i na liściach wody.e.
życzę cierpliwości :P i powodzenia w uprawie
JOVANKA
-dla maluchów -
Można zastosować tzw.blistry -opakowania po ciastkach, sałatkach.Mają dno i wieczko,sa wysokoprzezroczyste.Najlepiej sprawiają się w tych bojach blistry po ..tortach.Dość stabilna jest podstawa.Można regulować szczelinę otwarxia.
Sphagnum jest idealnym podłożem na pierwsze- zraszanie podłoża wskazan ,chronić roślinki przed zaleganiem w kącikach i na liściach wody.e.
życzę cierpliwości :P i powodzenia w uprawie
JOVANKA
- ariel
- Od: 24 paź 2006, o 22:46
- Kontakt:
Dzięki, każda rada jest cenna 
Moja wisi w słoju z miniaturka phal. i dendrobium, wilgotność ma raczej wysoką.
Mirka, pochwal się swoimi maluchami tutaj ;) http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... sc&start=0

Moja wisi w słoju z miniaturka phal. i dendrobium, wilgotność ma raczej wysoką.
Mirka, pochwal się swoimi maluchami tutaj ;) http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... sc&start=0
-
Ariel moje maluchy dopiero dziś zamówiłam, więc jak dojdą to im zrobię sesję.Po niedzieli może pochwalę się moimi pozostałymi .
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
-
Ariel czy Twoja vanda była już w tym koszyku, czy gdzieś kupiłaś?Szukałam czegoś takiego na allegro ale nie znalazłam.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki