Ja chyba też w tym roku się wezmę za opryski, bo w zeszłe lato śliwki całe były obklejone od mszyc i nie dało się koło nich nawet przejść, żeby się nie ubrudzić.
Mój kawałek zieleni - eryba
-
evluk
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Hej, ja jeszcze w kwestii Mszyc ,są środki owadobójcze o szerokim spektrum działania, "na to i na to" czyli mogą być stosowane w sadownctwie, w kwiaciarstwie, i np w warzywnictwie....
mało szkodliwe dla pszczół i ludzi..... oprysk najlepiej działa wieczorem po zachodzie słońca w temp. poniżej 20 st.
Pamiętamy po dziennym oblocie pszczół, można dopiero pryskać....
mało szkodliwe dla pszczół i ludzi..... oprysk najlepiej działa wieczorem po zachodzie słońca w temp. poniżej 20 st.
Pamiętamy po dziennym oblocie pszczół, można dopiero pryskać....
Dziękuję ci Ewo za radę nie wiedziałam, że po zachodzie słońca. Najbardziej mi się podoba ten efekt" mało szkodliwe dla pszczół i ludzi....."
A jeszcze myślała żeby popróbować naturalne metody. Stosuję np za namową sąsiadki kompost z pokrzywy na mszyce w ogródku profilaktycznie. Tylko zapach przy tym jest odpychający
Może ktoś ma podobne metody i podzieli się ze mną wiedzą będę wdzięczna.
A jeszcze myślała żeby popróbować naturalne metody. Stosuję np za namową sąsiadki kompost z pokrzywy na mszyce w ogródku profilaktycznie. Tylko zapach przy tym jest odpychający
Może ktoś ma podobne metody i podzieli się ze mną wiedzą będę wdzięczna.
- zielono mi
- 500p

- Od: 26 maja 2008, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
magnolia15
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 sty 2009, o 14:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
zapowiada się bardzo ciekawie a wiosna tuż tuż czekamy na nią wszyscy
pozdrawiam!!!!!!!!!!!
Kwiaty - NAJPIĘKNIEJSZA mowa świata.Moje wymarzone miejsce