Nie ma róży bez kolców... w ogrodzie u Ewy.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewo - wrocławioanko jak miło że się pojawiłaś :)

Bardzo mnie ucieszyłaś tym cięciem ognika bo gdzieś wyczytałam że on tego nie lubi a moim ognikom też przyda się strzyżenie :)

Co prawda ładnie owocują ale zajmują sporo miejsca a ja o miejsce w ogrodzie walczę jak lwica :lol:
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Kochani! Serdecznie dziękuję za odwiedziny i te ciepłe słowa! :D
Dodam jeszcze parę słów do Ognika:
Każdego, kto chciałby posadzić ten krzew ostrzegam, że jest bardzo kłujący!!! Przy zwykłym podcinaniu można się podrapać. Każdego roku miałam problem , co zrobić z tymi obciętymi gałęziami! Nie nadawały się na żadne podpórki itp. :idea: Wszystkie kłopoty skończyły się po kupnie rozdrabniacza do gałęzi!!! :D Z całym przekonaniem polecam wszystkim, jako jeden z podstawowych sprzętów ogrodniczych! Pomielone gałęzie używam jako ściółkę. Rewelacja! :D
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Ewuniu, ślicznie dziękuję za zidentyfikowanie mojej jednej irgi ;:180 ;:180 ;:180
Mam jeszcze dwie czerwone irgi i każda ma inne owoce, ale nie zrobiłam im zdjęcia.
W tym roku się poprawię :lol:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Halinko, zatem czekam na nowe zdjęcia u ciebie! :)

Moi drodzy, znalazłam jeszcze kilka zdjęć z ubiegłego roku. Nie są najlepszej jakości :cry:

Przed domem rośnie głóg "Paul Scarlet". Prawie 4 tygodnie utrzymuje kwiaty!

Obrazek

Oczywiście dopadła mnie też hostomania :lol:

Obrazek

no i jest parę clematisów,
"Jan Paweł II" wspina się na tuję i bardzo mu tam dobrze :)

Obrazek
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Ewuniu, ja oszaleję !!! WOW !!! Jaki ten głóg "Paul Scarlet" CUDNY !!!
Ale masz cudny widok przed domem i to przez 4 tygodnie ... och, ach ... tylko Ci można takiego widoku pozazdrościć ;:97 ;:97 ;:97
Zapisałam nazwę i jak będzie w agrosadzie, to kupuje w pierwszej kolejności :lol:

Uwielbiam w ogrodzie kwiaty w kolorach: żółtym, pomarańczowym i czerwonym !!!
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Ewuniu przybiegłam szybciutko z rewizytą i mało szoku nie dostałam :shock: przez ten ognik,jest cudny,dzięki Tobie wiem jak z nim postąpić,bo mój coś nie kwitnie :cry: ,kiedy można go ciachnąć,chciałabym żeby się zagęścił.Prawda kłujący :cry: ,ile takie urządzonko kosztuje do rozdrabniania :?: .Oczywiści posiadasz moje marzenie głóg :shock: ,biały clematis oczywiście piękny i to moje chciejstwo na ten rok,zaplanowałam ,że biały muszę kupić .Ciekawa jestem jak będzie u Ciebie latem,już nie mogę się doczekać :wink: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2009, o 14:53

Post »

Ewuniu masz bardzo ładny ogród,będę tu częściej zaglądać.Ja dopiero zaczynam , oglądam tu i tam -zbieram wszelkie informacje i ciekawe pomysły.A u Ciebie jest tak pięknie,ten głóg i powojnik są super.
pozdrawiam Marzena.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Ewuś, odwiedziłam Twój ogródek i bardzo mi się podoba, masz prześliczne rośliny, Twój pomysł z puszczeniem clematisa na tuję spróbuję wykorzystać, ponieważ uwielbiam pnącza, a nie mam gdzie ich sadzić, a to jest cudowne rozwiązanie :D Zauważyłam, że masz dużo różnych krzewów z kolorowymi koralikami :D ja też mam wielką ochotę na ognika, może uda mi się gdzieś go wcisnąć, u Ciebie tak pięknie wygląda obsypany owockami :D
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

hal1959 pisze:Ewuniu przybiegłam szybciutko z rewizytą i mało szoku nie dostałam :shock: przez ten ognik,jest cudny,dzięki Tobie wiem jak z nim postąpić,bo mój coś nie kwitnie :cry: ,kiedy można go ciachnąć,chciałabym żeby się zagęścił.Prawda kłujący :cry: ,ile takie urządzonko kosztuje do rozdrabniania :?: .Oczywiści posiadasz moje marzenie głóg :shock: ,biały clematis oczywiście piękny i to moje chciejstwo na ten rok,zaplanowałam ,że biały muszę kupić .Ciekawa jestem jak będzie u Ciebie latem,już nie mogę się doczekać :wink: :D
Bardzo mi miło, że ci się podoba :wink:
Ognik tnij do połowy lata ale tylko pędy bez kwiatów. Po kwitnieniu w połowie lata trzeba skrócić pędy boczne do 2-3 liści od podstawy, aby odkryć rozwijające się jagody. Wiosną można obciąć stare jagody aby zrobić miejsce na nowe przyrosty.

Rozdrabniacze są różne i trudny wybór w zależności od grubości portfela :lol: . Kupiliśmy taki zwykły i tani (OBI) i dobrze się sprawdza!

Muszę powiedzieć, że ten biały clematis rośnie najlepiej ze wszystkich!!! :) Przeczytałam gdzieś, że dobrze jest podsypywać go fusami z kawy - robię tak od paru sezonów, chyba mu służy :wink:
Moim chciejstwem jest też biały pełny "Duchess of Edynburg", poluję na niego

:lol:

Halinko, czekam też na twoje kolejne zdjęcia!
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziękuję wszystkim za wizyty u mnie :)
Biegam po forum i staram się wszystko rozgryźć. Dużo tego!!! Powidzcie, czy można znaleźć forumowiczów np. z konkretnego miasta? Jak to się robi? Jak pod swoim podpisem dodać tytuł wątku a nie sam link? Ratunku!!!!!!!!!!!!!! :?
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu zastosuję Twoje zalecenia co do ognika,w razie niejasności będę pytać :D .
No to będziemy szukać białego clematisa :lol: :lol: :lol: ,o fusach nie słyszałam,ale spróbuję tak zrobić :wink: .
Na razie nie mam co pokazywać,wszystko prawie pokazałam w 1 cz,nie będę powtarzać,ale do nowych nie mogę się doczekać :roll:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
mateusz3494
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 5 lut 2009, o 10:41

Post »

śliczne roślinki :D Pozdrawiam
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

AGNESS pisze:Witaj Ewuś, odwiedziłam Twój ogródek i bardzo mi się podoba, masz prześliczne rośliny, Twój pomysł z puszczeniem clematisa na tuję spróbuję wykorzystać, ponieważ uwielbiam pnącza, a nie mam gdzie ich sadzić, a to jest cudowne rozwiązanie :D Zauważyłam, że masz dużo różnych krzewów z kolorowymi koralikami :D ja też mam wielką ochotę na ognika, może uda mi się gdzieś go wcisnąć, u Ciebie tak pięknie wygląda obsypany owockami :D
AGNESS - miło, że wpadłaś :)
Jesień to pora owoców i jagód, wię pomyślałam, że w miejsce letnich kwiatów, jesienią mogą nas cieszyć właśnie owoce!
Ja też walczę o miejsce w ogrodzie! :wink: Dlatego zaczęłam puszczać pnącza na inne krzewy. Trzeba wtedy więcej je podlewać, bo rosnąc blisko siebie walczą o każdą kroplę wody!
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wyskoczyłam zrobić kilka zdjęć z perspektywy. Zimą niewiele się dzieje. Ale od czego mamy wyobraźnię? :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U Ciebie nawet zimą jest ładnie i kolorowo :)
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”