Brunnera - dyskusje
- MartaG
- 500p
- Od: 9 wrz 2008, o 12:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Elu postaram się pamiętać.
Na razie jeszcze sobie radzą, ale jak żyję nie pamiętam tak słonecznego kwietnia bez kropli wody, jednak moja glina czasem się przydaje:)
Jak oglądam sobie siewki swoich brunner, a kilka odmian mi się sieje to odnoszę wrażenie że czasem sprzedaje się zamiast czystej odmiany gatunek. Mam tak z Langtrees, wybarwia się kiepsko i chyba kilka lat temu właśnie siewkę nabyłam płacąc całkiem sporo. Właśnie znalazłam siewkę od looking glass i nie jest tak fajnie wybarwiona.
PS. O sadzonkach dla Ciebie pamiętam, po kwitnieniu może uda się je zrobić:)
Na razie jeszcze sobie radzą, ale jak żyję nie pamiętam tak słonecznego kwietnia bez kropli wody, jednak moja glina czasem się przydaje:)
Jak oglądam sobie siewki swoich brunner, a kilka odmian mi się sieje to odnoszę wrażenie że czasem sprzedaje się zamiast czystej odmiany gatunek. Mam tak z Langtrees, wybarwia się kiepsko i chyba kilka lat temu właśnie siewkę nabyłam płacąc całkiem sporo. Właśnie znalazłam siewkę od looking glass i nie jest tak fajnie wybarwiona.
PS. O sadzonkach dla Ciebie pamiętam, po kwitnieniu może uda się je zrobić:)
Pozdrawiam, Marta
-
- 50p
- Od: 1 lis 2007, o 09:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Brunnera
Witajcie,
a czy ma ktoś odmianę Brunnera macrophylla Starry Eyes- to dopiero perełka. poszukuje ją usilnie, ale chyba u nas jeszcze jej nie ma
a czy ma ktoś odmianę Brunnera macrophylla Starry Eyes- to dopiero perełka. poszukuje ją usilnie, ale chyba u nas jeszcze jej nie ma
pozdrawiam Elżbieta
"Otwartą księgą jest natura dla tego, co w niej czytać umie." -Konstanty Damrot
"Otwartą księgą jest natura dla tego, co w niej czytać umie." -Konstanty Damrot
- MartaG
- 500p
- Od: 9 wrz 2008, o 12:10
- Kontakt:
Re: Brunnera
ROCHCIO
Faktycznie śliczności musi być na żywo, ja mam ułudkę kapadocką o tej samej nazwie odmianowej i kwiaty są urocze. Jest jeszcze odmiana 'Henry's Eyes', Graham Rice pisze o niej na swoim blogu:) . Ale to tegoroczne nowości, więc nie łudziłabym się że można u nas nabyć.
Faktycznie śliczności musi być na żywo, ja mam ułudkę kapadocką o tej samej nazwie odmianowej i kwiaty są urocze. Jest jeszcze odmiana 'Henry's Eyes', Graham Rice pisze o niej na swoim blogu:) . Ale to tegoroczne nowości, więc nie łudziłabym się że można u nas nabyć.
Pozdrawiam, Marta
- magry
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Jeżeli mnie skleroza nie myli to mam zadoniczkowaną Looking Glass i po sprawdzeniu wiosną chętnie się na inną roślinę
wymienię.Może będę miał Kings Ransom ale na razie to znak zapytania.
wymienię.Może będę miał Kings Ransom ale na razie to znak zapytania.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
-
- Od: 20 sie 2008, o 20:57
- Kontakt:
Obecnie jest dobry moment na dzielenie Brunner. Ja swoje co najmniej dwa razy w roku całkowicie przycinam Lepiej wtedy wygladają są bardziej soczyste.
jarek
jarek
- MalaRybka
- 1000p
- Od: 22 mar 2007, o 15:54
Kupiłam od forumowicza, jesienią, brunerrę Jack F. Nie widzę na chwilę obecną żadnego życia w miejscu gdzie ją posadziłam. Jak wyglądają wasze brunerry?
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Ogród Rybki
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
U mnie zaczynają wychylać się z ziemi natomiast Kings Ransom już kwitnie ale ona rośnie w doniczce ,póki co na balkonie.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moja brunnera też już kiełkuje...
'Hadspen Cream' albo 'Variegata' - zależnie czy obrzeża bardzie kremowe czy białe