Liliowce-Hemerocallis cz.II
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu masz piękne liliowce. Ten cytrynowy jest bardzo oryginalny. Czy pachnie ? Ja nastawiam się teraz na te pachnące. Piszesz, że masz takie. Czy możesz dać fotki tych pachnących ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum
To nie szkodzi. Napiszesz jak dojdziesz do notatek. Jeśli masz jeszcze jakieś fotki to wklej. Z chęcią obejrzę wszystkie. Myślę że nie tylko ja.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- jolciajci
- Przyjaciel Forum
- Od: 26 lut 2007, o 13:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tu masz rację Grażynko że Marysia ma piękne liliowce.
Marysiu pewnie dlatego wychodzą większe zdjęcia bo wklejasz pełny rozmiar na forum a nie miniaturki :P . Widzisz że już doszłaś sama do tego
, jesteś sprytna bo ja to się długo męczyłam aż do tego doszłam
.
Pokazuj te swoje cudowności bo aż czy się śmieją jak pokazujesz takie piękne liliowce.
Pozdrawiam.
Marysiu pewnie dlatego wychodzą większe zdjęcia bo wklejasz pełny rozmiar na forum a nie miniaturki :P . Widzisz że już doszłaś sama do tego

Pokazuj te swoje cudowności bo aż czy się śmieją jak pokazujesz takie piękne liliowce.
Pozdrawiam.
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
- lila31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
Dziewczyny nie piszę o liliowcach, ale o ich zdjęciach.
Fotosik "przepuszcza" na forum tylko zdjęcia w rozmiarze 500x375 pikseli.
Jeżeli chcecie mieć w poście pełny rozmiar 640x480 pikseli, trzeba pobrać bezpośredni adres z fotosika, np.

Czyli po wczytaniu zdjęcia za pomocą fotosika Kliknij by dodać zdjęcie do postu !, klikacie lewą myszą na wczytanym zdjęciu. Otwiera się strona fotosika, a tam jest zapis Pobierz pozostałe kody.
Kopiujecie kod z napisem Pełny rozmiar i wklejacie do postu. Otwiera się zdjęcie o pełnym rozmiarze.
A liliowce piękne.
Zrobiłam z nimi eksperyment. Posiałam jesienią 50 nasion kupionych od hodowcy.
Ciekawe czy wzejdą, i jakie będą.

Fotosik "przepuszcza" na forum tylko zdjęcia w rozmiarze 500x375 pikseli.
Jeżeli chcecie mieć w poście pełny rozmiar 640x480 pikseli, trzeba pobrać bezpośredni adres z fotosika, np.

Czyli po wczytaniu zdjęcia za pomocą fotosika Kliknij by dodać zdjęcie do postu !, klikacie lewą myszą na wczytanym zdjęciu. Otwiera się strona fotosika, a tam jest zapis Pobierz pozostałe kody.
Kopiujecie kod z napisem Pełny rozmiar i wklejacie do postu. Otwiera się zdjęcie o pełnym rozmiarze.
A liliowce piękne.

Zrobiłam z nimi eksperyment. Posiałam jesienią 50 nasion kupionych od hodowcy.
Ciekawe czy wzejdą, i jakie będą.
- kogra
- Przyjaciel Forum
Siewki nie zawsze powielają kolor i fason rośliny matecznej, ale zdarzają się i okazy godne dalszej hodowli. Przeważnie jednak siewki są mniej wybarwione, mają mniejsze oko, kryzę i rzadko pachną. Nie jest to jednak reguła. Warto jednak eksperymentować, bo dużo można się nauczyć a przy okazji zyskać coś czego nikt jeszcze nie ma.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum
Oczywiście Lilu, każdy ogrodnik eksperymentuje a jeśli mu się uda to dopiero jest radocha. 

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki