Na działce ewkapaw-2009
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- ewkapaw
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
Agnieszko po przekwitnięciu krokusów , tulipanów w te miejsca sadzę jednoroczne kwiatki . W ubiegłym roku kwitły potem w tych miejscach cynie i astry . Co będzie w tym roku jeszcze nie wiem , ale pewnie coś kolorowego , żeby było weselej . Pod tą jabłonią i tym moim orzechem / widziałaś / jest spory cień i nie mam dużego wyboru , może dokupię jeszcze hosty i wypełnią te miejsca . Wczesną wiosną krokusy i tulipany , a potem zielone liście host - one lubią cień . To wszystko zależy od KASY jaką będę wiosną dysponować 

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- ewkapaw
Haniu ja naprawdę nie muszę na taką wiosnę czakać dwa miesiące . Będę bardzo szczęśliwa jak przyjdzie wcześniej , a pierwsze kwiatki zaczną kwitnąć . Jak tak sobie czytam na forum , wszyscy z utęsknieniem czekają na pierwsze oznaki WIOSNY .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- ewkapaw
Dziękuję Moniko , że znalazłaś chwilę czasu i wstąpiłaś do mnie na działeczkę . U nas w Szczecinie śniegu nigdy nie jest dostatek - może dobrze w mieście , ale na naszych działkach mogłoby być dużo więcej . Zawsze to lepiej dla naszych roślin , wspaniała pierzynka śniegowa chroniłaby przed większymi mrozami 

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- agnieszka72
- ewkapaw
Agnieszko tak to już jest z tymi naszymi ciągle zmieniającymi się wizjami
Z drugiej strony to dobrze , bo mamy co robić przy zmianach i znowu wymyślać coś nowego
i nie będzie czsu nudzić się na działce 

Z drugiej strony to dobrze , bo mamy co robić przy zmianach i znowu wymyślać coś nowego

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- ewkapaw
Dzisiaj była ładna pogoda , świeciło słoneczko i było ok -1st . Wybrałam się na długi zimowy spacer na działki , na których niestety nic się nie dzieje . Tylko koty zostawiają po sobie ślady i ich właściciele , którzy donoszą im jedzonko .
Moje ciemierniki szykowały się do kwitnienia , ale mróż im przeszkodził .
Zobaczymy jak minie mróz i jak będą kwitły .

Moje ciemierniki szykowały się do kwitnienia , ale mróż im przeszkodził .

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- agnieszka72
- ewkapaw
Tess ciemierniki będą kwitły jak mróz odpuści . Są to " RÓŻE BOŻEGO NARODZENIA " . Może kwiatki już nie będą tak urodziwe , ale jeśli wypuszczą nowe to już na pewno ładniejsze . Jak nie miałam działki , a w święta nie było mrozu , brat zawsze przynosił mi je na imieniny 

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków