Na koniec sezonu oczywiście zebrane, oczyszczone, zaimpregnowane i pozostawione w suchym i przewiewnym miejscu. Mogą Służyć z powodzeniem przez długie lata.karr-km pisze:Moim skromnym zdaniem proponuję drewno z tartaku 3x3 cm heblowane, co na pewno zwiększy żywotność palika. Można jeszcze dla spokoju zrobić im impregnację.
O jakiej średnicy najlepiej kupować? Czym je zabezpieczać przed korozją?leniawka pisze:... w tym roku będą druty zbrojeniowe, inwestycja na lata.
Jeżeli chciałbyś paliki z drutu zbrojeniowego, to w zupełności wystarczą 10 lub 9 mm . Ja mam 9 mm i jest OK. Pomalowałam je farbą antyrdzewną, żeby nie rdzewiały no i mam nadzieję, że takie nie będą łakomym kąskiem
Wszystko się zgadza. Są różne średnice prętów żebrowanych zbrojeniowych i zaczynają się od 6mm i idą wzwyż co 2mm według Polskiej Normy Hutniczej. A tego stalownie, odlewnie i kuźnie pilnują jak my pomidorów.jode22 pisze:Ja mam 9 i jest żebrowana. Żebrowane są o różnej średnicy, większej, mniejszej. Są też pręty zbrojeniowe gładkie. Wystarczy popatrzeć na ofertę hurtowni budowlanych lub z wyrobami metalowymi.