Moje roślinki - Caro
To rzeczywiście może być selenicereus, ja dopiero niedawno szukałam nazw moich kwiatków i nawet nie trafiłam na taką nazwę. W ogóle w niektórych przypadkach trudno jest określić nazwę bo niektóre gatunki są bardzo podobne i jest tyle rodzai.
A hatiorze i grudniczkowi już bardzo dobrze idzie z kwiatuszkami. Niedługo zrobię zdjęcia
A hatiorze i grudniczkowi już bardzo dobrze idzie z kwiatuszkami. Niedługo zrobię zdjęcia

Moje roślinki
Karolina
Karolina
Oto nowe zdjęcia:

Jak widać nowe pędy aporokaktusa/selenicereusa już się "kładą"

Nowe liście solanum

Już w pełni rozwinięte kwiaty storczyka

Mój mały storczyk wypuszcza nowy listek

Ciągle rosnące pączki grudniczka

Tu pośrednio widać pierwsze rozwinięte kwiaty hatiory, niestety mój aparat chyba nie wie co znaczy tryb makro i wyostrzył mi tło

Jak widać nowe pędy aporokaktusa/selenicereusa już się "kładą"

Nowe liście solanum

Już w pełni rozwinięte kwiaty storczyka

Mój mały storczyk wypuszcza nowy listek

Ciągle rosnące pączki grudniczka

Tu pośrednio widać pierwsze rozwinięte kwiaty hatiory, niestety mój aparat chyba nie wie co znaczy tryb makro i wyostrzył mi tło

Moje roślinki
Karolina
Karolina
Wczoraj byłam w Tesco i były tam bardzo ładne kalatee, większość to były te z fioletowym spodem, ale była też jedna jasnozielona (teraz jak patrze w necie to chyba odmiana paskowana). Strasznie mi się spodobała, walczyłam ze sobą czy ją kupić i gdy w końcu zdecydowałam się kupić zadzwonili rodzice, że już muszę iść i nie kupiłam jej. Teraz strasznie mi jest szkoda, przez kilka dni będę żałować 

Moje roślinki
Karolina
Karolina
Cudny kolorek storczyka :P ....chciałam zapytać czy jesteś zadowolona z "solanum" - miałam okazje kupić, ale doszłam do wniosku że to takie dziwadło i że szkoda miejsca dla niego...ale u ciebie prezentuje się całkiem ..całkiem 

Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Dziękuję za kolejne komentarze. Od tego poniedziałku mieszkam w malutkim mieszkanku w Łodzi i na razie nie mam tam netu, więc dopiero dzisiaj jak wróciłam do mojego właściwego domu, mogłam zajrzeć na forum.
BarWo, jestem bardzo zadowolona z solanum i pozytywnie zdziwiona, że tak fajnie mi zaczął rosnąć. Odpadł mu tylko jeden ten najbardziej zniszczony liść, a wypuścił już kilka nowych i ciągle rośnie (podlewam go biohumusem co 2 tygodnie, może to dlatego; musiałam go zasilić bo tak biednie wyglądał na początku).
W tamtym tygodniu dostałam sadzonki od beny, mam nadzieję, że się u mnie zadomowią. Jak znajdę chwilę czasu to porobię fotki.
BarWo, jestem bardzo zadowolona z solanum i pozytywnie zdziwiona, że tak fajnie mi zaczął rosnąć. Odpadł mu tylko jeden ten najbardziej zniszczony liść, a wypuścił już kilka nowych i ciągle rośnie (podlewam go biohumusem co 2 tygodnie, może to dlatego; musiałam go zasilić bo tak biednie wyglądał na początku).
W tamtym tygodniu dostałam sadzonki od beny, mam nadzieję, że się u mnie zadomowią. Jak znajdę chwilę czasu to porobię fotki.
Moje roślinki
Karolina
Karolina
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Solanum, zrobiło na mnie piorunujące wrażenie Karolinko. Jest boskie, bez dwóch zdań.
Aparatem się nie przejmuj, Taka jest złośliwoścć przedmiotów martwych.
Dzięki temu zobaczyliśmy jaki masz fajny widok z okna
Aparatem się nie przejmuj, Taka jest złośliwoścć przedmiotów martwych.
Dzięki temu zobaczyliśmy jaki masz fajny widok z okna

Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"