Ogród -mój azyl cz.1
Jolu ! Poszłaś jak burza z tym wklejaniem fotek,gratuluję ! Teraz już wiem,jaka Twoja działka jest urocza . Podobają mi się rabaty,sąsiedztwo lasu no i oczywiście staw ...(jaki on jest duży? ) . Pytam o staw,bo też mam u siebie i chciałabym wiedzieć,czy miałaś kiedyś problem z czystością wody ? Pozdrawiam
No tak ....każdy medal ma dwie strony.....nie zmienia to jednak faktu że w pięknej okolicy mieszkasz i swoje kwiatuchy uroczo pokazujeszJolantaGraj pisze:Mając staw i las obok domu to nie tylko same przyjemności .Są jeszcze komary ,mnóstwo liści ,igliwia i w czasie wichur strach ,żeby jakieś drzewo nie powaliło się na mój dom.

Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witaj Jolu.
Ogród masz bardzo ładny, a zdjęcia lubisz na pewno robić
i chętnie je przerabiać. Rośliny są wdzięcznym tematem.
Zazdroszczę Ci tego stawu prywatnego, super sprawa.
Mam drobną prośbę czy jest możliwe abyś zrobiła w dzień fotki tego ognika
i też takie z przybliżenia
Chętnie bym go sobie zobaczył dokładniej
bo jest bardzo atrakcyjny
Tzn widać go na fotce ale z racji ubarwienia liści nie zupełnie dokładnie.
Ogród masz bardzo ładny, a zdjęcia lubisz na pewno robić
i chętnie je przerabiać. Rośliny są wdzięcznym tematem.
Zazdroszczę Ci tego stawu prywatnego, super sprawa.
Mam drobną prośbę czy jest możliwe abyś zrobiła w dzień fotki tego ognika
i też takie z przybliżenia

bo jest bardzo atrakcyjny

Tzn widać go na fotce ale z racji ubarwienia liści nie zupełnie dokładnie.

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ognik to SPARKLER,ale w necie nic nie pisze na temat owoców,tylko ,że kwitnie maj, czerwiec .Ponoć ma czerwone owoce ,bo Janina Z. napisała ,że ma chyba takiego samego.Halina Kwak pisze:Jolu, a wiesz jak się ten ognik nazywa?
Byłam dzisiaj w Twojej galerii w Naszej Klasie i dopiero teraz zauważyłam, że masz żółtą budleje Dawida. Mam do Ciebie prośbę, spróbuj ja ukorzenić - dla mnie ;-)
Buziaczki :*:*:*

- JolantaG
Dla Krzyśka -zbliżenie ognika Sparkler.
[/URL
a może jeszcze popatrzycie na moje pozostałe ogniki .Są już okryte na zimę . [url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d827ed32b1e1c111.html]
Nosi nazwę TETON.

a ten to Soleil d Or.
Nie wiem ,czy znacie bluszcz ,który rośnie jak krzaczek .Niestety nic o nim nie wiem .Może ktoś coś wie i podzieli się ze mną swoją wiedzą.

a może jeszcze popatrzycie na moje pozostałe ogniki .Są już okryte na zimę . [url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d827ed32b1e1c111.html]

Nosi nazwę TETON.

a ten to Soleil d Or.
Nie wiem ,czy znacie bluszcz ,który rośnie jak krzaczek .Niestety nic o nim nie wiem .Może ktoś coś wie i podzieli się ze mną swoją wiedzą.

- JolantaG
Dziękuje za to ,że podzieliłaś się ze mną swoją wiedzą .Dla pewności okryję tą moją żółtą budleję ,abym w przyszłym roku też mogła się nią cieszyć.tija pisze:Witaj Jolu![]()
Ja też mam u siebie posadzone kilka budlei , przetrwały już nie jedną zimę , co roku zakwitają na nowo pięknymi kiściami kwiatów , żółtą jest trudno dostać i podobno jest bardziej delikatniejsza . U mnie w regionie takowego kolorku nie ma .
Pozdrawiam cieplutko

- JolantaG
żółta budleja z motylkami które ją ciągle odwiedzają,jeszcze teraz kwitnie.
[/URL
Ostrokrzewy -ponoć powinny być sadzone po dwa egzemplarze 1 żeński 1 męski,ale chociaż chciałabym dokupić po drugim to nie wiem ,czy mam panie ,czy panów i czy można to jakoś sprawdzić.
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1dc4d982b9e21ea0.html]
klon palmowy ATROPURPUREUM
forsycja o żółto zielonych listkach.
barbula kwitnie sierpień -pazdziernik.
-to też ostrokrzew
kiścień wawrzynowy

Ostrokrzewy -ponoć powinny być sadzone po dwa egzemplarze 1 żeński 1 męski,ale chociaż chciałabym dokupić po drugim to nie wiem ,czy mam panie ,czy panów i czy można to jakoś sprawdzić.

klon palmowy ATROPURPUREUM

forsycja o żółto zielonych listkach.

barbula kwitnie sierpień -pazdziernik.

kiścień wawrzynowy