Lubię pomponiki. Na Snowflake też mam ochotę. Wydaje mi się, że dalie pomponowe są sztywniejsze i lepiej trzymają się im kwiaty... i do bukietu się nadają
Tak, z tym wkopywaniem i wykopywaniem to naprawdę niezła harówka .Ja mam nie wiele odmian ,ale wszystkich karp dalii i kann mam gdzieś z 80 .To wiem ile się trzeba przy tym napracować .Do tej pory gnieżdziłam się z nimi w małej piwniczce w jutowych workach.Zawsze dobrze przetrwały .W tym ,a właściwie w zeszłym roku zrobiłam kopiec i przechowuję je jak ziemniaki .Mam nadzieję ,że dobrze przezimują ,a jeśli nie to całkowicie ich nie stracę ,bo zostawiłam sobie w piwniczce po kilka karp z każdego gatunku.
Witam!!!. Anulko ja tez lubie dalie ale w pierwszym roku posadzilam 17_ nascie karp same pomponowe wysokie i niskie jak zakwitły pieknie wyglądaly ale stwierdzilam ze to kosztuje dużo pracy i jednakowe już im sie uprzykszyly, wiec dokupiłam jeszcze inne odmiany jedna mi pieknie kwitła aż do mrozow az szkoda było obcinać do przechowania mam ich w piwnicy, zobacze czy w tym roku bedzie taka sama . te pomponowe czesc rozdałam działkowiczą bo juz miałam za duzo . moze tyle na razie tego pisania
twoje są bardzo ładne gratuluje!
ale ja nie chce tak dużo bo to wymaga wysiłku
pozdrawiam
Co ja mam robić??????????????
Bylam właśnie w piwnicy, zajżałam do dalii i okazało się , że kilka z niech puściło pędy !!!
Oberwać je? Mże zostawić, Nie bardzo mam gdzie wsadzić
Muszę się też pochwalić moimi daliami .Mam małą kolekcję.Głównie tych co nadają się do donic.
Wysokich też mi nie brakuje.Ale czy wszystkie przetrzymają przechowywanie?OLA
tak było w maju
tak w czrwcu
a tak w lipcu
tak we wrześniu
no i tak w listopadzie