Nigdy więcej nie kupię - lista badziewia ogrodniczego

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kocina pisze: Z tzw. innych rzeczy - w tych samych sklepach kompostownik plastikowy czarny z pomarańczowymi niby-zatrzaskami, które puszczają jak napełnisz kompostownik w 3/4. Na razie stoi obwiązany sznurkiem, ale niebawem zrobię sobie najzwyklejszy z desek, bo po pierwsze nie rozpadnie się, a po drugie ten czarny i tak o niebo za mały.
Oj tak. G..no jakich mało. Ja też przeszedłem patent z obwiązywaniem sznurkiem, ale teraz zrobilem drewniany, a ten wylądował na śmietniku. kupilem go w Leroy-Merlin. 120 zł poszło w błoto.
Do listy niewypałów dodam jeszcze kultywator ręczny Gardeny:
Obrazek
Na szczęście działa gwarancja i co roku wymieniałem na nowy, ale to chyba nie tak powinno być :? Ostatni z wymienionych gwarancyjnie leży na półce, bo boję się go używać :lol:
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O kurcze, a ja własnie nosiłam się zamiarem kupna tego plastikowego kompostownika....bo nie mam siły tych desek tachać co mam w piwnicy, a Wy piszecie, że jednak deski...No to dzięki za ostrzeżenie...Jednak z desek. dzięki!
Awatar użytkownika
kocurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2008, o 11:57

Post »

A ja do listy dorzucam zagrabiacz do liści, metalowy. Poszczególne metalowe zęby powyłaziły z zacisku, i już nie dają sie zapakować na dłużej :roll: pójdzie w kosz, a ledwie kilka razy grabiłam tym siano i liście spod orzecha :lol:
TAD
100p
100p
Od: 5 lis 2008, o 21:27

Post »

Dzisiaj wszystko robione w Chinach. Bez względu na markę. Marki już się skończyły. Leda ma rację , ruskie narzędzia jeszcze mogą być dobre ,dopóki też nie będą produkować w Chinach . Nie pozostaje nic innego, jak czekać kiedy zaczniemy w końcu cokolwiek produkować w Polsce.
Awatar użytkownika
Dynka
500p
500p
Od: 4 sty 2008, o 22:14

Post »

Nie kupię więcej plastikowego kompostownika. Swój z OBi musiałam w tym roku drutować by się nie rozlazł, a podczas zimowej wichury jak nim pirzgnęło to tylko przymrożona pryzma kompostu została na miejscu, kompostownik po działce zbierałam. :roll:
Nie zawsze to co jest lżejsze jest przyjemniejsze!
Mój ogród...
Moje donice
Awatar użytkownika
Waleria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2007, o 11:36

Post »

Przykre, ale ujęcie tematu tak świetne,że jeszcze mam łzy w oczach ze śmiechu.
Waleria
Awatar użytkownika
kocicy_Lwisko
50p
50p
Od: 12 wrz 2008, o 08:57

Post »

W obi kupiłem taczkę plastikową (taki kubełek na kółkach). Wydawało mi się to ciekawym pomysłem. Po jednym dniu zmieniłem zdanie. W tej chwili nadaje się co najwyżej do przewiezienia liści. I to po twardej równej drodze. Po ogrodzie to koszmar.
Ale nauczyło mnie to zastanowienia się nad zakupem, nawet jeśli sprzedawane jest w sklepie w dziele "ogród" w sklepie "dom i ogród".
Pozdrawiam i zapraszam do ogrodu mojej kocicy
Ogród
Rośliny domowe
Awatar użytkownika
Dynka
500p
500p
Od: 4 sty 2008, o 22:14

Post »

Waleria pisze:
Dynka pisze:Nie kupię więcej plastikowego kompostownika. Swój z OBi musiałam w tym roku drutować by się nie rozlazł, a podczas zimowej wichury jak nim pirzgnęło to tylko przymrożona pryzma kompostu została na miejscu, kompostownik po działce zbierałam. :roll:
Przykre, ale ujęcie tematu tak świetne,że jeszcze mam łzy w oczach ze śmiechu.

Po przebudzeniu mam zwyczaj stawania w oknie sypialni , takie wietrzenie zamiast gimnastyki, i jak to z góry zobaczyłam to mnie zamurowało normalnie, mąż kulał się ze śmiechu, przymrożona pryzma ,oszroniona lekko to było w przedostatnią zimę , bez boków, bez klapki, w pierwszym momencie myśl jarek gwizdneli nam taki " Świetny'' kompostownik, a później to tylko śmiech. :roll:
Nie zawsze to co jest lżejsze jest przyjemniejsze!
Mój ogród...
Moje donice
Awatar użytkownika
Waleria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2007, o 11:36

Post »

kocicy_Lwisko pisze:W obi kupiłem taczkę plastikową (taki kubełek na kółkach). Wydawało mi się to ciekawym pomysłem. Po jednym dniu zmieniłem zdanie. W tej chwili nadaje się co najwyżej do przewiezienia liści. I to po twardej równej drodze. Po ogrodzie to koszmar.
Ale nauczyło mnie to zastanowienia się nad zakupem, nawet jeśli sprzedawane jest w sklepie w dziele "ogród" w sklepie "dom i ogród".
Ja też to chciałam kupić, ale pojechaliśmy z synem, i mi odradził, bo stwierdził, że jak między kółka wlezie trochę błotka, to nie da rady jeździć. Trochę byłam niezadowolona z tej rady, ale teraz cieszę się,że jednak to moje dziecię coś tam rozumie się na transporcie. :wink:
Waleria
Fallenangelv
---
Od: 5 sty 2009, o 10:51

Post »

Nalewka pisze:A ja mam z Lidla taki sprzęcik do cięcia trawy, jest żółto-zielono-trawiasty, ładnie wygląda na tle trawnika, łatwo go odszukać, bo świeci w oczy kolorem i czystością. Dlaczego czystością? Bo nieużywany, rzecz jasna. Bo zapadka do blokowania noży opada luźniutko za każdym opuszczeniem narzędzia i ... no proszę, i blokuje noże. A trawy nie da się ciąć, jeśli się nożyczkami nie rusza :lol: A więc za każdym cięciem musiałabym wykonać ruch drugą ręką, żeby odblokować nożyki, bo zapadka sam z siebie rusza się tylko w jedną stronę. Jedyne, co mam na usprawiedliwienie, to to, że kiedy kupowałam, sprzęt był połączony jakimiś sznurkami i unieruchomiony, nie dało się sprawdzić, czy działa prawidłowo. - 14,99 pln.

(znam jedną całkiem dystyngowaną osobę z wielkopolski, która mawia w takich przypadkach, że "wsadziła pieniądze jak kozie w d....". Racja!)

Witam.
Ja kupiłem to samo.Pochodziło 2 tygodnie:(
Awatar użytkownika
adamza07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2007, o 20:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bardziej ilość niż jakość :wink:

Nasiona Floraland;
- linia Top Dekor-zwrot do producenta.Opakowania zawierają 10-20% deklarowanej ilości nasion.
- linia Smak&Zdrowie .Podobna sytuacja tylko w mniejszej skali.
"Człowiek żyje po to,aby kochać. Jeśli nie kocha - to nie żyje." Vinet
ogrody,kompozycje roślin
dziobek666
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 13 mar 2009, o 19:17
Kontakt:

Post »

a ja moge przyznać , że czasem tanie narzędzia z marketu sie sprawdzają.
Zakupiłem kiedyś w tesco zestaw saperka+gracka, całkiem solidne są ale rączka strasznie śliska bo z plastiku. Ale da się tym w miare wygodnie robić. 3 zł to kosztowało.
Późniejszym moim zakupem była saperka za 0,99 zl z biedronki, ale w tesco w tej samej cenie je ostatnio widziałem.
Bardzo fajna i solidna. Dłuższa troche niż z tego zestawu, trzonek drewniany, zalany taką pianką, troche się ta pianka szybko wybrudziła, ale za to świetnie leży w dłoni.
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Saperka? A co ty w ogrodzie saperką robisz?

Saperka to taka szersza łopatka polowo-wojskowa, często składana (tzn. składany ma trzonek, żeby było krócej), a z gracką to chyba łopatka ogrodnicza raczej, węższa i z krótszą rączką :wink:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
teli
200p
200p
Od: 17 paź 2008, o 10:32

Post »

Witajcie ...............podepnę się do was,,,,ja tą saperką , pięknie karczuję trawę , jak zarasta i włazi na grządki kwiatowe , by było równo ,..... taki odstęp , pustej ziemi, między trawnikiem a rabatami
Carpe Diem...
Awatar użytkownika
kropka75
100p
100p
Od: 17 paź 2011, o 11:01

Re: Nigdy więcej nie kupię - lista badziewia ogrodniczego

Post »

No to pojechaliście. :) Carrefour, Tesco, Lidl... czy to znaczy, że do Leroy też mam nie wchodzić po narzędzia? :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”