Na wsi u maakity cz.1
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czy ja dobrze widzę,że masz duże iglaki pod samymi oknami z przodu domu?
No nie wiem,czy tak bym chciała mieć.Ja to muszę mieć tzw.przestrzeń życiową.
Z tyłu widzę jest więcej miejsca na nasadzenia no i drzewka są trochę dalej.
Czemu boisz się zaczynać pracy z tyłu ogrodu?
No nie wiem,czy tak bym chciała mieć.Ja to muszę mieć tzw.przestrzeń życiową.
Z tyłu widzę jest więcej miejsca na nasadzenia no i drzewka są trochę dalej.
Czemu boisz się zaczynać pracy z tyłu ogrodu?
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- maakita
- Od: 17 maja 2007, o 08:47
Znam ten ból - mieszkałam tak 23 lata.tu.ja pisze:Mieszkasz w cudownym miejscu i masz piękne widoki z okna. Co ja bym dała by móc podziwiać ogród przez okno, a nie plac budowy i nowy blok.
Raczek No niestety mi też się to z początku nie podobała, ale szkoda mi było to wycinać, dlatego zdecydowałam się zostawić to i pokochać. Tak, ze do iglaków z przodu już się przyzwyczaiłam i nie myślę już jak by mogło być, gdybym planowała ogród od zera.
A z tyłu boję się nasadzeń, bo tam ma stanąć garaż (na który wciąż nie ma pieniędzy) i tak na razie w zasadzie nie ruszam tyłu aby potem nie żałować pracy i sadzonek. No i ta śmieszna budowla z folii to garaż obecny ( a właściwy będzie w innym miejscu).
Madziu wpadłam do ciebie z rewizytą /dobrze że masz link
/ Mieszkasz w pięknym miejscu i masz gdzie poszaleć z nasadzeniami różnych roślinek. Już jest u ciebie co podziwiać....rabatka obok drogi i ta z tyłu domu w rogu z daliami
Życzę ci zdrówka bo pracy przy tym jest duużo

Życzę ci zdrówka bo pracy przy tym jest duużo

Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Witaj Madziu, właśnie zakończyłam spacer po Twoim ogródku i aż mi się po dzisiejszym męczącym dniu humor poprawił. Piękne miejsce
I moje ulubione gazanie
Ja Ty to robisz, że tak ślicznie rosną
Moje w tym roku po posadzeniu zaraz padły i nawet jednego kwiatuszka nie zobaczyłam 

Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Mój ogród
- kocica
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Kontakt:
Te iglaki przy domku to naprawdę pikuś w porównaniu z naszymi modrzewiami, których gałęzie dotykają okien....ktoś tu kiedyś miał niezłe pomysły i posadził modrzewie 5 metrów od domu:-), ja je pokochałam, są dla mnie namiastką prawdziwego lasu. Nawet zagrożenie jakie stwarzają (silne wiatry z zachodu wieją wprost na nie) nie są dla mnie argumentem do tego aby się ich pozbywać i biegać po zezwolenia na wycięcie po urzędach.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- maakita
Halinko miła mi, że do mnie wpadłaś i dziękuje za pocieszeniehal1959 pisze:Madziu praca pracą,ale efekty cieszą,a będą co rok to lepsze,zobaczysz,pozdrawiam i miłego popołudnia życzę
A kupujesz gazanie, czy wysiałaś?saaga pisze:I moje ulubione gazanie Exclamation Ja Ty to robisz, że tak ślicznie rosną Question Moje w tym roku po posadzeniu zaraz padły i nawet jednego kwiatuszka nie zobaczyłam Sad
Bo jak ja kupowałam gotowe to też zaraz po posadzeniu mi padała, w tym roku już w styczniu wysiałam nasionka do doniczek, w czerwcu (a nawet później) wsadzałam na miejsca stałe. Niestety późno zaczęły kwitnąć, ale warto było czekać

Kocioco ja też uważam, że małe drzewko może mieć każdy w każdym momencie, ale duże zdrowe drzewo nie jest tak prosto osiągnąć, dlatego jak mamy taki dar to trzeba o niego dbać.
A to moje modrzewie - rosną przy bramie wjazdowej

- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Witaj
Masz piękny domek a teren wokół domu... marzenie.
Pokazuj, pokazuj więcej fotek

"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- maakita
A kiedy wsadziłaś do gruntu? Bo ja moje choć późno wsadzałam na stałe miejsca to dość wcześnie wystawiłam doniczki na balkon.saaga pisze:Ja też sama wysiewałam, ale chyba zbyt wcześnie wysadziłam je do gruntu. W przyszłym roku zrobię to później, tak jak napisałaś, może będą lepsze efekty
Dziękuje, faktycznie mieszkam w pięknej okolicy,empuza pisze:Witaj Smile