Trójkątna szachownica- ogród Marty

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
samanta
500p
500p
Od: 21 lip 2008, o 20:00

Post »

krzysiek86 pisze:Jaki piękny ogródek. Taki kawałek raju na ziemi. Kwiaty śliczne, zieleń taka soczysta. Super. :)
Krzysztofie - ta soczysta zieleń,to już historia ku mojej rozpaczy - słońce w zachodniopomorskim szczególnie dba o rychłe sianokosy.
Pozdrawiam. Marta.
samanta
500p
500p

Post »

Katarzynka pisze:Samanto moje wyrazy uznania dla Ciebie, za to co stworzyłaś ciężką pracą, ten ogród jest piękny :)
Bogactwo roślin, architektury, widać tu serce :)
Kiedyś mieszkałam w bloku , starałam się aby 9 metrów kwadratowych rozjaśniło i dodało uroku naszemu blokowisku, i wiesz co?... nie udało mi się, więc tym bardziej gratuluję Tobie samozaparcia , nakładów finansowych a przede wszystkim pracy :)
Witaj Kasiu.
Całkowicie zgadzam się z Tobą.Samozaparcie - to podstawa.Wierz mi ,że w moim przypadku jest mi szczególnie potrzebne. A praca to sama przyjemność,mimo że niewiele mam czasu żeby dopracować swój ogródek i chyba tego nigdy nie osiągnę ,ale i tak uwielbiam to co robię.
Pozdrawiam. Marta.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marto widzę,że u Ciebie już kwitnie lobelia,ta z bordowymi listkami i różowymi kwiatkami,moja jeszcze trochę i tez zakwitnie.Ładny ten kwiatek żółty na 1 zdjęciu,nie mam głowy do nazw.Pa.Halina.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
samanta
500p
500p

Post »

hal1959 pisze:Marto widzę,że u Ciebie już kwitnie lobelia,ta z bordowymi listkami i różowymi kwiatkami,moja jeszcze trochę i tez zakwitnie.Ładny ten kwiatek żółty na 1 zdjęciu,nie mam głowy do nazw.Pa.Halina.

Witam Cię Halinko serdecznie. Akurat nazwę tego kwiatka pamiętam - to tygrysówka.
A lobelia i owszem pokazuje już swoje pierwsze kwiatki.
Może będę nadgorliwa i zaczynam przynudzać z nadmiarem zdjęć, ale ....... Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Oj nie nie - zdjęć nigdy za wiele. A nóż odkryjemy na nich coś ekstra co by można było zastosować u siebie na balkonie czy działeczce. :D
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jaki nadmiar,takie kwiatki są godne tego,żeby je pokazywac :D . Te 2 ostatnie mnie zaciekawiły bardzo,co to takiego?
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Witam Samanto!
Jestem zachwycony tym co widzę na twoich zdjęciach, zwłaszcza że sam od kilku lat tworzę ogródek pod blokiem i wiem ile to zachodu i nieraz walki z przeciwnościami. Prześlicznie to wszystko urządziłaś, masz tam bardzo ciekawe roślinki. Zapraszam do obejrzenia moich przyblokowych "upraw", a to na zachętę:

Obrazek

Te 2 ostatnie mnie zaciekawiły bardzo,co to takiego?
Mam nadzieję, że samanta nie będzie mi miała za złe tego wtrącenia: wg mnie na fotkach są monarda (inaczej pysznogłówka) i psianka jaśminowa, pozdrawiam!
samanta
500p
500p

Post »

hal1959 pisze:Jaki nadmiar,takie kwiatki są godne tego,żeby je pokazywac :D . Te 2 ostatnie mnie zaciekawiły bardzo,co to takiego?
Halinko - białe kwiatki to psianka jaśminowa a czerwone - pysznogłówka ,którą mam też fioletową - no i znowu muszę pokazać ...... Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
samanta
500p
500p

Post »

krzysiek86 pisze:Oj nie nie - zdjęć nigdy za wiele. A nóż odkryjemy na nich coś ekstra co by można było zastosować u siebie na balkonie czy działeczce. :D
Krzysztofie , jak by co - to zgonię na Ciebie :wink:
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cudne te kwiatki,ale ich nie mam :cry: Ale zawsze można dosadzić :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Samanta nie ma sprawy. Jak coś to na mnie hehehehehe :lol: :lol: :lol:
Olga00
500p
500p
Od: 4 maja 2008, o 19:02

Post »

Witaj Samanto. Ogród jest przepiękny taki kolorowy i zadbany, aż mi się nie chce wierzyć, że jest koło bloku. Mieszkałam na zwykłym blokowisku, ale takich cudów tam nie było. Pozdrawiam i zapraszam Olga.
samanta
500p
500p

Post »

krzysiek86 pisze:Samanta nie ma sprawy. Jak coś to na mnie hehehehehe :lol: :lol: :lol:
Nooooo mając takie wsparcie , skorzystam z okazji i dorzucę jeszcze małe co nieco...... Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
martaw
200p
200p
Od: 20 wrz 2007, o 10:41
Kontakt:

Post »

Witaj, Marto, zachwycam się TWOIM ogrodem (chyba można go nazwać Twoim?) i z każdym zdjęciem mój zachwyt rośnie! Aż "strach" pomyśleć co mogłabyś stworzyć we własnym ogrodzie przydomowym...
Pozdrawiam, Marta
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

I jest znowu co oglądać :!: :) Chyba polubię Twój wątek :lol: :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”