Ogród Lusesity
- coccinella
- 1000p
- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
nie, no... na upoważnienie czekać nie musisz!!!
patrząc na nowe fotki podjęłam decyzję - muszę się zaopatrzyć w czosnki i goździki. Nie wiem czemu, ale te ostatnie skojarzyły mi sie z Twoimi pięknymi turkami. Szkada, że moje mnie olały i sobie nie wzeszły. Podobnie z resztą jak słoneczniki....
teraz Ci zazdroszczę jeszcze bardziej!
patrząc na nowe fotki podjęłam decyzję - muszę się zaopatrzyć w czosnki i goździki. Nie wiem czemu, ale te ostatnie skojarzyły mi sie z Twoimi pięknymi turkami. Szkada, że moje mnie olały i sobie nie wzeszły. Podobnie z resztą jak słoneczniki....

Witaj Coccinello
Mło mi,ze odwiedziłaś poraz kolejny moją stronkę- -szczerze mówąc nie ma masz mi czego zazdroscić ponieważ- tegoroczne sloneczniki kupiłam na giełdzie kwiatowej w Tychach.W ubieglym roku wysiałam nasionka takich właśnie słoneczników kupionyh na Allegro.Mialy to byc słoneczniki niskie,a ku mojemu zdziwieniu wyrosły na okola 2 ,5 metra i nie były takie wdzięczne jak ze zdjęcia .Gdy je zobaczyłam,to nie mogłam się oprzec pokusie zeby ich nie kupić-Rosna sobie u mnie i chyba im jest dobrze, co widac na załączonej fotce.Pozdrawiam Cię milutko 

Lusesita
Witaj hal1959 ;:10 Pewnie bedziesz zawiedziona,ale nie mam pojęcia jak nazywa sie to cudeńko.Dostałam ten krzaczek w prezencie,a osoba ktora mi go podarowała tez nie umialam mi powiedzieć jak się nazywa.Wiem tylko,ze trzeba go przechowywać podczas zimy w piwnicy ,tak jak iine roślinki ktore nie zimują w gruncie.Kwitnie wdzięcznie i gdy potrzesz liść palcami--wydziela sie niesamowicie przyjemny zapach.Moze ktoś inny zobaczy zdjęcie tej wdzięcznej roślinki i udzieli nam informacji.Przesyłam gorące pozdrowienia i życzę milego dnia ;:2
Lusesita
- coccinella
- 1000p
- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
Dziękuje Ci Lamio z całego serca za ciepłe słowa-tak to prawda -mam sporo iglaczków,a to dlatego,ze kilka lat temu kiedy zaraziłam się miłoscią do kwiatów i roslin-w modzie było sadzenie iglakow-Nie miałam pojecia o sadzeniu i pielęgnowaniu roslin-bo pochodzę z bloków-więc kwiaty miałam tylko na balkonie.Kiedy zamieszkalismy z mezem w jego rodzinnym domu zastałam tutaj obraz nędzy i rozpaczy w postacie piasku wokól domu.Szybko więc zabrałam się do racy-kupowałam co tylko się da-oczywiscie w miarę moich mozliwości-Bywalo tez tak,że zakup okazywał się niewypałem,ale z czasem wszystko zaczęło nabierać kolorów.Ciagle sie ucze i mam nadzieje,ze na tym forum znajdę przychylne osoby i nie ukrywam,ze bardzo na to liczę.życzę Ci Lamio wszystkiego dobrego i zeby Twoje roślnki sprawialy jak najmniej klopotów a jak najwięcej podziwu,zachwytu z ich posiadania:) 

Lusesita
- zuzia55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ależ ogród.Ślicznie jest u Ciebie,i tyle zgromadziłaś roślinek.Altana też bardzo pomysłowa,szczególnie dla tych,którzy lubią dużo kamienia w ogrodzie."kamienny krąg " na kwiaty masz bardzo podobny jak u mnie.Będę zprzyjemnością wpadała do Ciebie,aby zobaczyc co nowego sie dzieje.Pozdrawiam i zapraszam.
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
;:12
Witam wszystkich po tak długiej przerwie.
Chciałam Wam przedstawic kilka zdjęć kwiatów z mojego ogródka
Muszę przyznać,że cieszę się jak małe dziecko ,bo w tym roku pięknie zakwitły moje lilie i liliowce.
Oceńcie sami kochani te cudne wdzięczne kwiaty
Gorąco pozdrawiam całą brać pasjonatów kwiatów i roślin.
Poprawiłam czcionkę. KaRo

Witam wszystkich po tak długiej przerwie.
Chciałam Wam przedstawic kilka zdjęć kwiatów z mojego ogródka

Muszę przyznać,że cieszę się jak małe dziecko ,bo w tym roku pięknie zakwitły moje lilie i liliowce.
Oceńcie sami kochani te cudne wdzięczne kwiaty

Gorąco pozdrawiam całą brać pasjonatów kwiatów i roślin.

Lusesita
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.