Świerk biały - Conica i inne - zasycha,zamiera
Przędziorek
Na co choruje moja Conica?

- wronek89
- Przyjaciel Forum
- Od: 12 mar 2006, o 13:40
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To pewnie ochojnik. Karate zadziała na oba, ale ja bym zasotosował na przędziorka Magus i za tydzień Nissorun, a na ochojnika Mospilan.plomba31 pisze:Zrobiłam obchód po ogrodzie i zauważyłam na niektórych iglakach brązowienie a jeszcze na innych u nasady igieł białe - bielusieńkie kłaczki . Co to może być , czy stosując któryś z w/w środków pójdzie na obydwa cholerstwa?
-
- 10p - Początkujący
- Od: 20 cze 2008, o 15:08
-
- 10p - Początkujący
Na co choruje moja Conica?
Twoją Conicę opanował świerkowiec większy-o świerkowcu piszą już na tym forum.Powodzenia.
Miałem z Conicą to samo, została opanowana przez przędziorka. Polecam oprysk MAGUS. Środek o działaniu kontaktowym, na roślinę działa powierzchniowo. Zwalcza wszystkie stadia rozwojowe przędziorków, łącznie z jajami. Roślinę należy opryskać bardzo dokładnie również od środka rozchylając gałęzie. Wystarcza jednokrotny zabieg, ja na wszelki wypadek powtórzyłem po tygodniu. Świerk ładnie odżył. Teraz Magus stosuję zapobiegawczo już od marca.
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Podpisuję się. Właśnie to samo miałam napisać.irek1r pisze:Miałem z Conicą to samo, została opanowana przez przędziorka. Polecam oprysk MAGUS. Środek o działaniu kontaktowym, na roślinę działa powierzchniowo. Zwalcza wszystkie stadia rozwojowe przędziorków, łącznie z jajami. Roślinę należy opryskać bardzo dokładnie również od środka rozchylając gałęzie. Wystarcza jednokrotny zabieg, ja na wszelki wypadek powtórzyłem po tygodniu. Świerk ładnie odżył. Teraz Magus stosuję zapobiegawczo już od marca.

-
- 10p - Początkujący
Świerk biały 'Conica'traci igły,zasycha... atak PRZĘDZIORKA
w ubiegłym roku moja konika stracila igly i połowa pion jest cała łysa, czy moge ja przesadzic i kiedy 

alka46