Ihasiowy mikroskopijny skrawek raju.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p
Od: 19 maja 2008, o 10:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Niestety za male fotki wrzucilam- wrzucam jeszcze raz z opisami

Nowa rabatka
Obrazek
Gozdzik miniaturka( brodaty?)
Obrazek
Floks
Obrazek
Drugi gozdzik ( jest wyzszy od poprzedniego)
Obrazek
Nie znam nazwy tego kwiatka- pieknie kwitnie na fioletowo- moze kto zna jego nazwe?
Obrazek
Firletka
Obrazek
Roza po przejsciach- nie dosc ze mszyce ja podjadly to jeszcze suszarka z bielizna na nia sie przewrocila i polamala kilka kwiatow..
Obrazek
Frezja zolta- mam jeszcze ciemno rozowa
Obrazek
Malinka od Tescia:-) krzaczor taki wielki- powiedzcie jak go przerzedzic- rozsadzac na jesien?
Obrazek
Jedna z wielu moich Lilii niestety jeszcze nie kwitnie ani jedna
Obrazek
Borowka Amerykanska- rowniez prezent od tescia:-)
Obrazek
Aster zimowy ( Astra zimowa?)nowy nabytek ze sklepu wysylkowego
Obrazek
Truskawka ktora podarowal nam sasiad- niestety corka niosac ja do mnie urwala troche korzeni.. rozrosla sie przepieknie.. ale liscie ma ogromne a kwiatow wcale nie ma:-( co mam z nia zrobic? pomozcie- prosze.
Obrazek
Bratek, rosnie sobie w duzej doniczce na tarasie
Obrazek
Roza pnaca- pozostalosc po poprzedniej wlascicielce mieszkania- najpierw ja ubilam.. poznie spisalam na straty i obcielam do "zera" a ona wyrosla- tyle ze pakow wogole nie ma.
Wy ratujecie roslinki a ja je morduje:-(((( a wcale nie chce..
Obrazek
Nie wiem co to za krzaczek- wiem ze kwitnie ale nie pamietam jak- nawet taki zielony ladnie sie prezentuje- pomozecie mi z poznaniem jego nazwy? byla bym bardzo wdzieczna:-)
Obrazek

Barwo- nie mam gorki- jako ze z robieniem zdjec srednio sobie radze- tak chyba smiesznie wyszlo- rece trzymalam dosyc wysoko by objac cala rabatke:-)))
Moja moze i wieksza- ale twoja jest przepiekna, kwiecista i po prostu cudna!!!
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Borówki ci zazdroszczę, ale już zamówiłam i czekam na swoją :)
Bardzo chętnie też poczytam o malinach - mam nowy maliniak ale czytałam że są bardzo agresywne....
Coś z tymi goździkami jest na rzeczy - sporo tego na forum. Chyba tez się skuszę :P
Firletkę też mam :P
A floksy takie piękne.......
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Ta roślinka, co pięknie kwitnie na niebiesko to dzwonek skupiony :)

Ja też uprawiałam rabatki koło bloku :) a teraz mam swój ogród czego i Tobie życzę.
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p

Post »

Liska dziekuje za nazwe!!!
Mam nadzieje ze i z reszta prosb ktore w poscie ze zdjeciami napisalam- ktos mi pomoze- bo ja zielona jestem!
Lisko kochana-bylam w koncu w Twoim ogrodzie- bardzo mi sie tam podoba- a tarasik kawowy- fantastyczny!
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

AGNIESZKO- pięknie u Ciebie, dużo kwiatów. chętnie bym się przeniósł w Twoje okolice z moimi niektórymi roślinkami, zwłaszcza tymi bardziej ciepłolubnymi. Pozdrawiam razem z moją Zosieńką. Tadeusz.
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p

Post »

Tadeusz bardzo sie ciesze ze mnie odwiedziliscie z zona!!!
Zapraszam w moje skromne progi:-)))
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

ihasia pisze:Liska dziekuje za nazwe!!!
Mam nadzieje ze i z reszta prosb ktore w poscie ze zdjeciami napisalam- ktos mi pomoze- bo ja zielona jestem!
Lisko kochana-bylam w koncu w Twoim ogrodzie- bardzo mi się tam podoba- a tarasik kawowy- fantastyczny!
Niestety nie pomogę Ci, bo ja tez zielona.. ale ludzie tu są mili bardzo i na pewno w końcu ktoś Ci pomoże.

Tamtego kwiatka znałam, bo dostałam go od jednej milutkiej forumowiczki to napisałam :)

Możesz jeszcze swoje zapytanie umieścić tu: http://forumogrodnicze.info/viewforum.php?f=35

Tam więcej osób czyta i pomaga :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p
Od: 8 kwie 2008, o 12:42

Post »

Witaj Agnieszko!

O nazwy się mnie nie pytaj, bo dzięki Tobie się dowiedziałam właśnie, że "toto fioletowe" to firletka ;)

Jeśli chodzi o maliny, to czytałam na forum i mówiła mi też mama, że maliny na jesieni wycina się do wysokości 20cm nad ziemią. I usuwa wszelkie pędy, które idą w bok, bo maliny potrafią się strasznie rozłazić po ogrodzie, a w ten sposób trzyma się je w ryzach.

Masz pięknią frezję. Moje mają dopiero jakieś 10 cm i same listki :( Nie mogę siędoczekać, aż zakwitną.

Ja mam taką sąsiadkę w klatce obok, która też zagospodarowała kawałek trawnika pod oknami i wczoraj dała mi mnóstwo roślin. Oczywiście zaraz lecę je powsadzać :):):) już siędoczekać nie mogę! A tu najpierw zakupy trzeba zrobić... Jak mnie drażnią te ich pozamykane niedziele...

O język pytałam, bo ciekawa byłam, czy zwyczajnie umiałabyś ten związek działkowców znaleść i się tam dogadać. W razie czego służę pomocą.

Alem się rozpisała.....
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
ten się nie myli co nic nie robi
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p

Post »

Iwonko - jezyk znam w miare- dogadam sie wszedzie- ale przyznam szczerze ze nie wiem jak sie nazywa zwiazek dzialkowcoc- gärtnerverein? czy jakos inaczej. Szukalam zeby wynajac badz kupic ogrodek dzialkowy- ale w okolicy nic nie ma- dowiedzialam sie ze u nas to raczej każdy ma cos swojego pod domem..
A ja o firletce dowiedzialam sie wlasnie Dzięki forum- przedwczoraj:-)))) i tak sie tylko madraluje- bo naprawde to ja nie wiele wiem o ogrodnictwie i o nazwach roslinek:-)))
Dzięki za tip z malinkami:-))) przytne je na jesien.
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p
Od: 8 kwie 2008, o 12:42

Post »

Aguś - poczytaj jeszcze dokładnie, bo mi tylko to utkwiło w pamięci, ale lepiej siędowiedzieć dokłądnie, prawda?

A związek nazywa sie Kleingartenverein,czyli byłaś bardzo blisko ;)
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
ten się nie myli co nic nie robi
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p

Post »

Iwonka Dzięki- poszukam jeszcze raz:-)) az rece zacieram!!!
Awatar użytkownika
Noen
100p
100p
Od: 13 cze 2007, o 21:02

Post »

Bardzo ładny, uporządkowany i kolorowy ogródek. Widać wysiłek jaki w niego włożyłaś. :wink:
bożena170365
500p
500p
Od: 17 lut 2008, o 22:48

Post »

Witaj Ihasiu chyba nie taki znowu malutki ten Twój ogródeczek,bo widzę w nim dużo ładnych kwiatuszków ,Bardzo spodobała mi sie firletka,muszę sobie ją sprawić .Pozdrawiam :D
Pozdrawiam, Bożena
Zapraszam do mojego ogrodu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=12693
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p

Post »

Noen dziekuje:-))) i ciesze sie z Twojej wizyty.

Bozenko- to taki malutki przytarasowy - "ukradlam" z wspolnego trawnika troche miejsca dla siebie- oczywiscie za pozwoleniem spoldzielni:-)

fotki pstrykam z roznych stron i moze dlatego wydaje sie wiekszy:-)))
co chwilke mysle i kombinuje co by tu zrobic zeby jeszcze go powiekszyc:-) ale zbytnio przesadzac z powiekszaniem nie moge :cry:
MImo to ciesze sie ze wogole go mam- rano moge sobie w pizamce wyjsc na taras i wypic poranna kawe.
Zapraszam ponownie! i dziekuje ze wpadlas do mnie:-)
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Witaj Aguniusama nie wiem, czemu dopiero dziś odnalazłam Twój skraweczek. Ślicznie go zagospodarowałaś. I choć taki maleńki to tyle juz tam roslinek. Bardzo podoba mi sie goździk brodaty mini. Szkoda,że nie możesz kupic sobie działki, najważniejsze, że masz swój wymarzony malutki światek. Pozdrawiam serdecznie zajrzę tu znów. :lol:
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”