Co robimy w CZERWCU na działkach i w naszych ogródkach ?
- babuchna
- -Moderator Forum-.
- Od: 7 maja 2009, o 09:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Odnośnie ogórków i bobu, mam małe pytanko
mam już wcześniej wysiane ogórki , lecz siałam na 1 grządce 2 rodzaje i widzę że jest między nimi ogromna różnica , jedna strona ma jakieś 10 cm wysokości a druga maleńkie ogóreczki.Ponieważ siałam dosyć gęsto przyszykowałam sobie jeszcze jedną grządkę , aby je przepikować i rozsadzić,lecz z tego co widzę to nie mam z czego pikować. Mam pytanie czy na tej drugiej grządce ogórki normalnie wysiać czy lepiej kupić już gotowe? Czy te moje mizeraki jeszcze urosną teraz posiane? Drugie pytanie, uwielbiam bób lecz czy nadaje się dla niego piaszczysta gleba i jak ją przygotować? Doradżcie laikowi!
- carterka
- 500p
- Od: 29 sie 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Jak tam Wasze czerwcowe poletka? Wschodzi coś? U mnie na razie chyba rukola, fasolka, ogóeczki i szpinaczek na razie siedzą cichutko.
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
mój wątek - Moja zieleń
- babeczka03
- 100p
- Od: 3 mar 2008, o 16:41
Hmmm, jak na czerwiec to wszystko jakoś licho wschodzi...groszek u mnie jakoś sie ruszył, buraczki gdzie nie gdzie mają po dwa listki, marchewkę to z lupą muszę szukać, fasolkę mrówki wcinają...Mój mąż się śmieje,że marudzę jak stary ogrodnik, uznałam to za komplement 

Opadły kwiat powracający na gałąź?
To był motyl...
To był motyl...
Podbijam temat, bo w końcu połowa czerwca!
Co jeszcze można zasiać z warzyw? Późną fasolkę, marchew, ogórki (?), sałata i rzodkiewka- oczywiście.
Ja posiałam też byliny do przesadzenia na stałe miejsce jesienią.
Myślę też o zielonym nawozie- łubinie- na mój niewykorzystany zagon- by chwasty mnie nie wyprzedziły ;)
Co jeszcze można zasiać z warzyw? Późną fasolkę, marchew, ogórki (?), sałata i rzodkiewka- oczywiście.
Ja posiałam też byliny do przesadzenia na stałe miejsce jesienią.
Myślę też o zielonym nawozie- łubinie- na mój niewykorzystany zagon- by chwasty mnie nie wyprzedziły ;)
Amatorka ogrodu
- 100krotka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Koperek posiałam, bo z tym wczesnowiosennym nie zdążyłam przed ślimakami
może teraz jak pozastawiałam pułapki, coś z tego będzie...
Posiałam dwuletnie - goździki brodate, naparstnicę, dzwoneczki ogrodowe, i byliny - kuklik i driakiew.

Posiałam dwuletnie - goździki brodate, naparstnicę, dzwoneczki ogrodowe, i byliny - kuklik i driakiew.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Ja na początku czerwca wysiałem marchew - teraz już ma po 2 listki właściwe. Oczywiście wszystko pod agrowłókniną ze względu na to, że przez 2 tygodnie padało przez co koper musiałem wyrwać cały - zgnił prawie.
A więc ja jeszcze planuję wysiać:
- Buraki
- ogórki
- koper
- resztę cukinii
- fasolkę szparagową
- w miarę możliwości znów marchewkę
A więc ja jeszcze planuję wysiać:
- Buraki
- ogórki
- koper
- resztę cukinii
- fasolkę szparagową
- w miarę możliwości znów marchewkę
Pozdrawiam
Michał
Michał
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.