Wczoraj poszłam na działkę, było ładne słoneczko , ale ruszyłam 2 razy sekatorem i byłam WYKOŃCZONA . Naprawdę, aż się złoszczę, bo mam chęć a sił mi brakuje.
Mijemy nadzieję, że się wyzbieramy obie i wrócimy do świetności ogrodniczej.
dziękuję za nasionka, no to mi się prezent na dzień kobiet trafił

Wy tak o mnie, że ja pracuś, a tu środek marca a ja mam zatrawienie i zachwaszczenie wszystkiego.
 i to totalne!
 i to totalne!
Tak, to jest grządka z cebulowymi. Straciła obrzeża, wleciała tam trawa i zarosło wszystko. Muszę przyszykować nowe obrzeże, bo jednak jest potrzebne. Tamto skosił mój tato.
Po odkopaniu się jednak wiosna wyłazi spod zapyziałego płaszcza.

Walduch chyba zadowolony

Ja też, bo ruszyłam coś co miałam ruszać już parę sezonów - róże.
Wreszcie je przesadziłam ze szkieletu szklarniowego . Nie poszły za daleko , bo tuż za szkielet.
W sumie to była decyzja spontaniczna, bo planowałam dla nich zupełnie inne miejsce, ale jak zobaczyłam jak tam ładnie świeci słoneczko to stwierdziłam, że będą zadowolone.
Wsadzenie róż między agresty było trochę brawurowe, ale przynajmniej mam je już z głowy. Niby mi na nich nie zależało jakoś specjalnie, ale liczę, że się jednak przyjmą tam i będą kwitły. Ostatnie lata jak je cięłam to zaczynały wyglądać fajnie.
Przesadziłam również młodego pigwowca z drugiej strony bramki i teraz mam wejście między dwoma krzewami. Jak się przyjmie i zakiwtną oba to będzie bomba.
Obcięłam też trochę krzaków, zasadziłam moje patyczki. Teraz czas odgrzebywać grządki i sadzić bo już czas goni.

Czekam spokojnie na poprawę pogody. Zresztą M raportuje, że w całym ROD cisza i pustka, jedynie gołębiarze zaglądają do swoich podopiecznych.
  Czekam spokojnie na poprawę pogody. Zresztą M raportuje, że w całym ROD cisza i pustka, jedynie gołębiarze zaglądają do swoich podopiecznych. Bardzo ładnie zakwitły krokusiki i przebiśniegi,
  Bardzo ładnie zakwitły krokusiki i przebiśniegi,  a Walduś fantastycznie okazał swoją radość.
  a Walduś fantastycznie okazał swoją radość.