Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 13

Post »

Witaj Lucynko :wit Macie już za sobą piękny staż pożycia, ponad pół wieku.Gratluję i życzę Wam wszystkiego dobrego na następne pół wieku ;:167 ;:79 ;:cm
Hiacynty są cudowne ;:333 , moje się wyrodziły i nornice wyjadły, ale troszkę dokupiłam :wink: Pozdrawiam cieplutko i miłego tygodnia ;:167 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko, wszystkiego najlepszego w nowym roczku! ;:196
Jak miło ogląda się wiosenne kwiaty w styczniu! Dla mnie to egzotyczne widoki, bo pierwiosnków ani laków nigdy nie miałam. Laki przypominają mi nemezje, które siałam w mamusinym ogródku, panienką będąc.
Wysiewy zimowe przybliżają wiosnę, ja sieję lobelie w lutym :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
DzonaK

Post »

Witaj Lucynko melduję się w nowym wątku ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Lucynko dla wczorajszych jubilatów moc gratulacji ;:196 ;:166
Teraz już wiem dlaczego laki, które siałam po dwóch sezonach ginęły. Moje nie miały tyle kolorków, jedynie żółte barwy dominowały.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
pendrak
100p
100p
Od: 12 kwie 2020, o 19:35

Post »

Te mahoniowo-żółte laki są boskie ;:oj No, a kolekcja pierwiosnków przecudna - skłania mnie do wysadzenia więcej odmian tych delikatnych kwiatów. ;:65
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Witajcie!
Jakaż była moja radość rano, gdy ujrzałam za oknami gęsto sypiący śnieg!
Nieco mniej cieszył mnie ten widok po sprawdzeniu temperatury powietrza.
Niestety, nie było mi dane zobaczyć pobielonej ziemi, została jedynie biel gęstej mgły zasłaniającej jakikolwiek widok z okna.
I tyle się ostało z mojej porannej radości.
Gdyby choć mróz ściął tę mgłę w białą szadź na drzewach i krzewach ... Na razie jest to jednak marzenie ściętej głowy. ;:7

Halinko - dziękuję, kochana. ;:196
Tak się właśnie zastanawiam, jak szybko ten czas minął :shock: i jak to się stało, że tyle lat z jednym facetem wytrzymałam. :D
Bardzo lubię hiacynty zarówno za ich piękne kwiaty jak też za cudowny aromat. Dosadziłam kilkanaście cebulek, jednak z góry zakładam, że nie wszystkie pokażą się wiosną. Zawsze tak było, zapewne będzie tak i tym razem. ;:108
Pozdrawiam cieplutko. ;:167

Kasiu - ślicznie dziękuję za życzenia. ;:196
Często przeglądam fotki z działeczki, co mi poprawia humor w takie dni jak dzisiaj. ;:303
Ty siałaś nemezje w mamusinym ogródku, a ja m.in. laki w ogrodzie babcinym.
A pierwsze wysiewy tej zimy zacznę jeszcze w styczniu. :tan

Joasiu - jak miło, że się odezwałaś! ;:138
Zastanawiałam się niedawno wspólnie z M, co się u Ciebie dzieje. Domyślam się, że pracujesz, co znacznie ograniczyło Ci wolny czas. ;:108

Dorotko - dziękuję, kochana, w imieniu własnym i mojej drugiej połówki. ;:196
Laki lubią się same wysiać, ale po kilku latach tracą większość kolorów i kwitną jedynie żółtą barwą. :oops:

Pendraczku kochany - zdradź, proszę ;:180 swoje imię, bo między wierszami nie potrafię rozszyfrować, czy jesteś panią, czy panem.
Z radością witam Cię w moich skromnych progach i bardzo dziękuję za dobre słowa skierowane pod adresem moich wiosennych roślinek. ;:167 Kolejne odwiedziny, do których najserdeczniej zapraszam, sprawiłyby mi ogromną radość. ;:63

Misia też chciałaby już wylegiwać się wśród kwiecia.

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Lucynko gratuluję pięknego jubileuszu i życzę Wam dalszych lat przeżytych w zdrowiu i miłości ;:167
Twoje marzenie o mrozie może się wkrótce spełnić - wszak bestia ze wschodu ponoć się zbliża ;:7 Żebyśmy przypadkiem nie mieli dosyć śniegu i mrozu :wink:
Miłego wieczoru ;:168 ;:196
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko podziwiam sasanki i laki, bo akurat żadne z nich nie lubią mojej gliny. Sasanki nawet w rozluźnionej ziemi znikały, a raz odkryłam że cos mi je wciąga od spodu. W tym roku znowu będę walczyć o ich obecność ale może posadzę w pojemniku?> zobaczę najpierw muszą wykiełkować. Laki zawsze mam jednoroczne, jedynie żółte były w stanie szczątkowym na drugi sezon. Tu chyba przeszkadzają im niskie temperatury :wink: U Ciebie mnogość barw zachwyca. Czy wykopujesz co roku hiacynty czy jedynie je nawozisz jak tak to kiedy? Misia w rynience zachwyca ;:167
Wspaniałego Nowego Roku i sezonu ogrodniczego, zdrowia dla Was i roślin życzę nieustannie ;:196 ;:196 ;:167
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Misia prawdziwa pani na włościach ;:333 dzisiaj widziałam już w B.podpędzone cebule hiacyntów...Chciałaby dusza do raju... :D
Zdrowia życzę!Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Lucynko zapisuje się do nowego wątku, a na ten Nowy Rok życzę Ci spełnienia marzeń planów i przede wszystkim zdrówka. Miałaś ładna rocznice przyjmij spóźnione życzenia wszystkiego najlepszego wielu lat dalszego wspaniałego życia. Ja w Zeszłym roku w kwietniu obchodziłam 30 lecie pożycia z powodu pandemii wyszły nici no cóż samo życie płata figle. Pozdrawiam Cię serdecznie życzę dobrej nocki i tego białego puchu za oknem ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Lucynko Ty miałaś śnieg, a u nas cały dzień padał deszcz, dziś miała być powtórka, ale na razie sucho, chmury się kłębią, pewno zapowiadana pogoda się sprawdzi.
Miałam dwa razy u siebie laki, ale nic mi się nie wysiało. Może to i moja wina bo namiętnie wszystko wyrywam, plewię i często siewki nieświadomie traktując jako chwasty wyrywam ;:306 za szybko chcę mieć na rabatkach porządek.
Misia to wzorowa strażniczka ogródka ;:215
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

No nie narzekaj.Chwila radości też jest budująca.Jest nadzieja,że śniegu jeszcze dosypie.U nas pomimo braku mrozu śnieg leży.
Gratulacje z powodu pięknej rocznicy. ;:196
Ciekawa jestem co z moimi lakami.??
Miłego dnia Lucynko. ;:cm
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Gdzie ta zima?! Szarzyzna brudzi widoki za oknami, śniegu brak, słońca brak, mrozu brak.
Na pocieszenie Turniej Czterech Skoczni dobrze rokuje, dzięki czemu odpowiednia dawka adrenaliny poprawi nieco samopoczucie. ;:333

Halszko - dziękuję, kochana. ;:196
A kwestia śniegowej kołderki i mroźnego powietrza pozostaje ciągle w sferze marzeń.
Kocham zimę, więc na pewno mi się nie znudzi. Jeśli nie zabłądzi i trafi w moje strony, będę bardzo kontenta. ;:303
Pozdrawiam. ;:167

Marysiu - z uprawą laków na ogół nie mam problemów, a sasanki i u mnie muszą być dopieszczane, bo wcale nie są chętne do współpracy. Trzymam kciuki za Twoje sasankowe wysiewy. ;:215
Nie sądzę, by lakom niskie temperatury szkodziły. Dawno, dawno temu, gdy jeszcze byłam dziewczynką, u mojej babuni zawsze kwitły laki, a zimy drzewiej były prawdziwe, baaardzo mroźne.
Żeby dochować się dorodnych laków, trzeba je siać już w pierwszej połowie maja, tak by wczesną jesienią duże już krzaczorki sadzić na miejsce docelowe. Muszą dostać odpowiednio dużo czasu na zadomowienie się w przeznaczonym dla nich miejscu przed nadejściem zimy. ;:108
Hiacyntów nie wykopuję, jedynie nawożę na przedwiośniu, ale nie każdego roku, ponieważ stosuję gołębie złotko, które ma wielką moc. Oczywiście każdej jesieni dosadzam nowe cebulki, bo zawsze część starych gdzieś się zapodziewa. ;:24 Przypuszczam, że w żołądkach buszujących po działce gryzoni.
Pięknie dziękuję za dobre życzenia, które też nieustannie odwzajemniam. ;:196

Maryniu - też byłam wczoraj w B... i również widziałam podpędzone hiacynty. Już, już miałam zgarnąć ze dwa do koszyka, ale na szczęście w porę zorientowałam się, że koszyk czubaty i doniczuszki hiacyntowe mogą się nie zmieścić do moich toreb. Jednak nie odpuszczę sobie przyjemności i jutro pójdę specjalnie po hiacynty. Muszą mi zapachnieć w domu, zanim poczuję ich aromat na działce. ;:138
Dziękuję i wzajemnie zdrówka życzę. ;:196

Alu - cieszę się, że jesteś! Za dobre życzenia serdecznie dziękuję i z całego serca odwzajemniam. ;:167
W ubiegłym roku zdążyliśmy przed pandemią uczcić nas pięćdziesiąty jubileusz w towarzystwie rodzinki. To była ta część bardziej oficjalna z odnowieniem małżeńskiego przyrzeczenia, natomiast w czerwcu miała być duża impreza dla większej liczby gości, ale pandemia zablokowała i z planów wyszły nici. ;:223
Pozdrawiam wzajemnie, ściskam i całuję. ;:196

Dorotko - no wiesz, miałam taki śnieg, który tylko w powietrzu był biały, a po zetknięciu z ziemią natychmiast zamieniał się w wodę i zasilał wielkie kałuże. ;:222
Laki najlepiej siać w pierwszej połowie maja. Dokładnie opisałam ich wysiew i pikowanie w odpowiedzi do Marysi Maski. Jednak jeśli zechcesz, to chętnie powtórzę.
Misia ostatnio przytyła i głównie posypia, raczej zapomniała o swobodzie, z jakiej korzysta na działce, dzięki czemu nie męczy nas miaukaniem. ;:333

Danusiu - skoro tak mówisz... to z nadziei nie rezygnuję. ;:185 Czekam cierpliwie na białą pierzynkę.
Gratulacje przyjmuję z wdzięcznością, dziękuję ślicznie ;:167 i pozdrawiam serdecznie. ;:196

Ciemierniki.

Młodziaczki - od Lidki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mój staruszek.

Obrazek

Trzymajcie się zdrowo. ;:4
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Piękna kolekcja ciemierników. ;:195
Ja hiacynty wykopuję co roku,przesuszam i sadzę na nowo.Z każdym rokiem mam co raz więcej.
Śnieg u nas nadal leży,ale tam gdzie jeżdżą samochody,czarno.
:wit
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Lucynko pięknie kwitnące ciemierniki i nie takie młodziaczki. ;:215 Moje, to są młodziaczki dopiero zawiązują pąki, a z wiosennego zakupu utrzymał się jeden mizerny. :( Muszę zapolować na żółtego. Pozdrawiam cieplutko ;:167 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”