Hosta, funkia - IDENTYFIKACJA - cz.1
- raistand
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2007, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Twoja independance wygląda wypisz wymaluj jak ta :
http://www.hostalibrary.org/i/independence.jpg
Sum Of All może się jeszcze wyrobić. Tu masz zdjęcie młodej:
http://www.geocities.com/gardeness1/SumOfAll2005.jpg
Ale ta trzecia to faktycznie coś nie bardzo. Zwłaszcza patrząc po rodzicach...
PS:
Uprasza się o jawne podawanie niepewnych źródeł!
;)
http://www.hostalibrary.org/i/independence.jpg
Sum Of All może się jeszcze wyrobić. Tu masz zdjęcie młodej:
http://www.geocities.com/gardeness1/SumOfAll2005.jpg
Ale ta trzecia to faktycznie coś nie bardzo. Zwłaszcza patrząc po rodzicach...
PS:
;)
- paco
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 gru 2006, o 20:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Lilu - cóż mogę dodać -lila31 pisze:Andrzeju chyba mamy hosty z tego samego, niepewnego źródła.

Andrzeju - po obejrzeniu tej młodej Sum of All - można dojść do wniosku, że może to tylko "brzydkie kaczątko", a w przyszłości będzie pięknością.
Dzięki - brakowało mi właśnie porównania z młodą rośliną.

No nie wiem....najpierw trzeba się upewnić, czy to nie jest tylko posądzenie.raistand pisze: PS:
;)

A jak myślicie, czy na trzecim zdjęciu ta niby Joyce trott może być Katherine Lewis?
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,
Striptease już jako mała, nawet na młodych liściach pokazuje jasne żyły. Jasne przebarwienie, między żyłami pokazuje sie później.
To nie jest Striptease.
Do Andrzeja:
Joyce Trott nie ma nic wspólnego z forma tardian, a ta wyraźnie ma jej cechy. Być może jest to June, lub coś z jej mało sie różniących sportów. To nie jest Katherine Lewis, jak wyłazi jest niebieska, i na końcówkach szybko pojawiają sie delikatne, przydymione wybarwienia
Dzisiaj serwer foto nie działa, jutro dam do opisu z fotkami.
Sum of all wybarwia sie w sezonie, wiosna nic nie widać. Teraz nic nie można powiedzieć. Większość sportów Sum and Substance ( Lady Isobel Barnett, Titanic,Sum it Up, Sum of All, Fran Goodfrey) wybarwia sie z czasem. Tylko Winter Snow( ze znanych mi) od początku ma wyrazisty margines.
serwer ruszył, oto Katherine Lewis w chwili teraźniejszej, tak wygląda, potem żółknie, ale niejednolicie
cie
To nie jest Striptease.
Do Andrzeja:
Joyce Trott nie ma nic wspólnego z forma tardian, a ta wyraźnie ma jej cechy. Być może jest to June, lub coś z jej mało sie różniących sportów. To nie jest Katherine Lewis, jak wyłazi jest niebieska, i na końcówkach szybko pojawiają sie delikatne, przydymione wybarwienia
Dzisiaj serwer foto nie działa, jutro dam do opisu z fotkami.
Sum of all wybarwia sie w sezonie, wiosna nic nie widać. Teraz nic nie można powiedzieć. Większość sportów Sum and Substance ( Lady Isobel Barnett, Titanic,Sum it Up, Sum of All, Fran Goodfrey) wybarwia sie z czasem. Tylko Winter Snow( ze znanych mi) od początku ma wyrazisty margines.
serwer ruszył, oto Katherine Lewis w chwili teraźniejszej, tak wygląda, potem żółknie, ale niejednolicie

- paco
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
No właśnie zamiast Emily Dickinson dostałem od nich taką hostę;Tomasz II pisze:Też mogą mylić, to się im zdarzało ( na przykład Emily Dickinson), aczkolwiek rzadko.
Tak wygląda teraz (2008-05-04);

A tak wybarwia się w sezonie;

Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,
- paco
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Obok niej rośnie Gold Standard, ale ta jest niższa, bardziej lejąca się i tak jak wygląda na drugim zdjęciu - to jest koniec jej wybarwiania się. Wygląda inaczej - niż Gold. 

Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,
- paco
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Beata (Pidżama)dała nam zagadkę w wątku "Hosta Quiz" - wynik H. Aroistocrat.
Przytaczam ten przykład, gdyż wyraźnie widać tu na jakie trudności możemy napotkać przy próbie identyfikacji młodych funkii.
Foto. Pidżama

Po dokładnym przyglądaniu się tym trzem zdjęciom - (mając je wszystkie, obok siebie) można znaleźć bardzo wiele wspólnych cech, z dtrugiej strony każdą z nich, z osobna można zakwalifikować do innej odmiany.
Muszę przyznać, że identyfikacja młodych host to "wyższa szkoła jazdy".
Przytaczam ten przykład, gdyż wyraźnie widać tu na jakie trudności możemy napotkać przy próbie identyfikacji młodych funkii.
Foto. Pidżama

Tomasz II pisze:Aristocrat? Ze zdjęcia zbyt zielona
Foto Tomasz IITomasz II pisze:moja jakaś bardziej niebieskawa jest...
.......

Pidżama pisze:ona samadyć mamy wiesnę, zniebieszczy się za chwilę
Foto. paco - a moja jeszcze bardziej "zniebieszczona".Pidżama pisze:iiii tam... marudzisz..... takie same są

Po dokładnym przyglądaniu się tym trzem zdjęciom - (mając je wszystkie, obok siebie) można znaleźć bardzo wiele wspólnych cech, z dtrugiej strony każdą z nich, z osobna można zakwalifikować do innej odmiany.

Muszę przyznać, że identyfikacja młodych host to "wyższa szkoła jazdy".
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,
Przeprowadziłam inwentaryzację host i mam plan nasadzeń ze zdjęciami, tabliczki niestety są niepraktyczne w związku z wszędobylskością małych rąk.
Problem polega na tym, że większość jest jednak bezimienna. A identyfikacja samodzielna z uwagi na młodość roślin khhmm 8) jakby niewykonalna.
Czy możecie spróbować powiedzieć, co to może ewentualnie być?

Problem polega na tym, że większość jest jednak bezimienna. A identyfikacja samodzielna z uwagi na młodość roślin khhmm 8) jakby niewykonalna.
Czy możecie spróbować powiedzieć, co to może ewentualnie być?

Edyta