Moje ogrodowe i domowe rośliny ;)
-
- 200p
- Od: 26 cze 2020, o 19:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje ogrodowe i domowe rośliny ;)
Anetta dziękuję za odwiedzinki...to w takim razie, albo wykopię, albo porządnie okryje. Co do hojki to pomijając, że dopiero zaczęłam niedawno swoją przygodę z kwiatami i przyznam szczerze, że jakoś szczególnie nigdy nie zwracałam na nie uwagi. Bardziej chyba jestem ciekawa zapachu jej kwiatu...ale to długa droga jeszcze. Wędrując po tym forum i oglądając te cudeńka, to bardzo możliwe, że nie ostatnia 

-
- 200p
Pospacerowałam sobie po Twoim wątku i bardzo zdziwiło mnie wyznanie
Jak zobaczyłam sadzonki oleandra, to pomyślałam sobie, że to nie może się udać w listopadzie, a tu proszę, kilka dni i są korzonki
.
Brawo Ty (i oleandry).
. Wszystkie roślinki piękne i nie widać na nich śladu nowicjusza.dopiero zaczęłam niedawno swoją przygodę z kwiatami
Jak zobaczyłam sadzonki oleandra, to pomyślałam sobie, że to nie może się udać w listopadzie, a tu proszę, kilka dni i są korzonki

Brawo Ty (i oleandry).
-
- 200p
Barbra13 witam Cię bardzo serdecznie i muszę przyznać, że ogromnie miło było przeczytać to, co napisałaś. Dziękuję
to rzeczywiście prawda, ale co zrobić jak opiekowanie się tymi roślinami sprawia tak ogromną radość
Z oleandrami się udało, z tego co czytałam na forum, to o wiele ciężej jest go utrzymać po posadzeniu, ale jestem dobrej myśli.

Z oleandrami się udało, z tego co czytałam na forum, to o wiele ciężej jest go utrzymać po posadzeniu, ale jestem dobrej myśli.
-
- 200p

A tak kwitnie jeszcze moja sundaville i wygląda na to, że nie przestanie. Biszkoptowej nie będę pokazywać, bo nie prezentuje się okazałe, ale wybaczę jej to, bo to pierwszy rok u mnie. Pocieszające jest to, że od wczoraj nie zżółkł jej żaden liść, więc może przetrwa do wiosny.
Wczoraj rozsadziłam azalię...raz nie podlałam i...widok nędzy i rozpaczy. To ta pierwsza ładniejsze. Jeszcze żyje...a już myślałam, że się dogadamy

- calathea098
- 100p
- Od: 25 kwie 2020, o 20:47
Nie widziałam jeszcze takiej
Napisałaś, że nie prezentuje się okazale, ale moim zdaniem wygląda przepięknie 
A hoja puszcza dalej listki?

A hoja puszcza dalej listki?
Pozdrawiam Emilia
-
- 200p
Emilia dla odmiany witam u mnie
Ja też nie, dopiero w tym roku się na nią natknęłam, a właściwie mój mąż. To zdjęcie było robione już jakiś czas temu. Zostało na pocieszenie. W tej chwili wygląda co najmniej...biednie. zrzuciła wszystkie kwiaty i dużo, dużo liści, ale widać zalążki nowych
Co do hojki to nowych nie ma, ale te, które wypuściła zmężniały

Ja też nie, dopiero w tym roku się na nią natknęłam, a właściwie mój mąż. To zdjęcie było robione już jakiś czas temu. Zostało na pocieszenie. W tej chwili wygląda co najmniej...biednie. zrzuciła wszystkie kwiaty i dużo, dużo liści, ale widać zalążki nowych

Co do hojki to nowych nie ma, ale te, które wypuściła zmężniały
- calathea098
- 100p
- Od: 25 kwie 2020, o 20:47
Wow, czy to poinsecja? Wygląda okazale! Mi się marzyła czerwona na Święta, ale martwi mnie że ponoć są nietrwałe 

Pozdrawiam Emilia
-
- 200p
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 sie 2013, o 08:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Masz piękne Sundaville
Gdzie je przechowujesz zimą?

-
- 200p
Anka159 dziękuję
Stoją w salonie przy południowym oknie tarasowym, a właściwie drzwiach. Temperatura powyżej 20 stopni. Brzoskwiniową zimuję pierwszy rok. Zgubiła sporo liści, ale pięknie wypuszcza zielone odrosty:

Różowa dalej kwitnie:

Zauważyłam, że jeśli uda się ją przezimować w pierwszym roku, to w następnym po wniesieniu do domu nie zrzuca pąków ( tak bynajmniej jest z moją).

Stoją w salonie przy południowym oknie tarasowym, a właściwie drzwiach. Temperatura powyżej 20 stopni. Brzoskwiniową zimuję pierwszy rok. Zgubiła sporo liści, ale pięknie wypuszcza zielone odrosty:

Różowa dalej kwitnie:

Zauważyłam, że jeśli uda się ją przezimować w pierwszym roku, to w następnym po wniesieniu do domu nie zrzuca pąków ( tak bynajmniej jest z moją).
-
- 200p
-
- 200p
Witam wszystkich serdecznie
Jakieś dwa lata temu zamówiłam nasiona z alli...
Wczoraj na nie trafiłam. Stwierdziłam, że eksperymentalnie wysieję i zobaczę czy coś z tego wyjdzie. Wiem, że okres na sianie nieodpowiedni, ale zobaczymy. Dzisiaj już wzeszła trawa pampasowa.
Miłego wieczoru

Jakieś dwa lata temu zamówiłam nasiona z alli...
Wczoraj na nie trafiłam. Stwierdziłam, że eksperymentalnie wysieję i zobaczę czy coś z tego wyjdzie. Wiem, że okres na sianie nieodpowiedni, ale zobaczymy. Dzisiaj już wzeszła trawa pampasowa.
Miłego wieczoru