Witajcie kochani po dłuzszej przerwie.W koncu spadł u nas deszcz .Może nie jakiś ulewny ,ale zadowalający.Roślinki trochę odżyją
Ten upał był męczący nie tylko dla nas,moje zwierzaki chowały się po kątach. Rośliny ledwo zipiały ,chociaż róże nieźle te warunki przetrwały mimo że szybko gubiły płatki. Pomału tłoczą następne pąki . Hortensje i byliny najgorzej zniosły upały.Lilie też już po mału kończą kwitnienie .
daysy cieszę się ze podoba ci się rabatka.Stefcia i MW na razie w pąkach
apus róże to jednak żelazne rośliny
clem Twoje roślinki pięknie się ukorzeniły mimo upałów i dzięki nim będzie jeszcze bardziej cudny \
isia Witaj w moim wątku

.Dziękuję za miłe słowa .Fakt byliny kwitły ,ale krotko przez tą suszę. Tym bardziej ze większa cześć posadzona była w tym sezonie. Jakoś ta pogoda mnie zniechęciła do robienia zdjęć i nie zdążyłam uchwycić pierwszych kwiatków.
Jednak co nie co jeszcze kwitnie ,albo dopiero zaczyna
wrzucam zdjęcia z dzisiaj
Ta skrzynie robił mój mąz z moją małą pomocą.Ja malowałam lakierobejcą

.Została zmontowana z resztek desek po budowie i obróbki blacharskiej
roża peace na tej rabacie pierwsza zaczęła ponownie kwitnąć
prawdopodobnie kłosowiec syberyjski
tutaj rosną dwa rodzaje jeżowek niestety nie znam odmian
skarpa z trawami ,a niżej berberysy,rozchodniki ,przetaczniki już przekwitające,krzewuszka monet,rozwar w tym roku lichy i żurawki chyba do przesadzenia ... nie dają rady na skarpie pewnie przez te susze.Niby podlewałam ,ale jednak deszcz to deszcz.
mikołajek w otoczeniu innych bylin i róz ,żelazna roślina na susze polecam szczerze
gipsówka z biedry
hortensje ogrodowe nn ,a obok nich hosty które uwielbiam,niestety rownież nie znam odmian