Mój kawałek ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
weiner
500p
500p
Od: 18 mar 2008, o 18:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

a to dowód na to że rzeczywiście ostro pada, zrobiło się prawdziwe błocisko :/

Obrazek

I jeszcze w wodzie coś mi zakwitło, dobrze że to tylko przy brzegu to w sobotę wyłowię i spalę jak wyschnie to cholerstwo

Obrazek

deszczowo . . . . gdzie ta wiosna?

Obrazek

mały pomocnik . . . jedyne czego się obawiam to że będzie sikał na iglaki, już sie przymierzał ale go pogoniłem . . .

Obrazek Obrazek

Czółno już gotowe na pływanie, pogody brak jedynie, miałem nadzieje że się dziś wybiorę i porobię trochę fotek ale nic z tego . . . no cóż poczekam do następnej soboty;]
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

weiner pisze: mały pomocnik . . . jedyne czego się obawiam to że będzie sikał na iglaki, już się przymierzał ale go pogoniłem . . .
Możesz zdradzić jak to zrobiłeś? Mam nadzieję, że skutecznie, bo mój ONek upodobał sobie sosnę himalajską i tylko tam sika :( ..........a sosna z dnia na dzień coraz marniejsza :(
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p
Od: 28 lut 2007, o 16:14

Post »

Jak ja Ci zazdroszczę tego rozlewiska. Można tam nawet karpie hodować, zbudować altanę na lato, itp. Pracy przez Tobą dużo, bo i teren rozległy, ale przepiękny. Iglaki póki małe, owiń dookoła w pewnej odległości siatką igielitową umocowaną na 4 patykach, to piesiunio nie dostrzeli :lol: Potem możesz zabezpieczenie zlikwidować, gdyż iglaki podrosną a pies nie. Podziwiam ludzi, którzy mają umiejętność robienia sadzonek.
Awatar użytkownika
weiner
500p
500p

Post »

liska krzyknąłem na niego parę razy jak się przymierzał, pogoniłem go od iglaków i potem tam nie podchodził, to mądry pies, łatwo się uczy bo młody, np. kiedyś zawsze jak sie przyjechało to skakał na nogi z radości ale to kłopot bo człowiek przyjedzie w lepszych ciuchach i na miejscu się przebierze no ale już nie skacze, nauczył się ;) mógłby mi ktoś pomóc z nazwami tych iglaków? założyłem temat w dziale identyfikacji, z góry dzięki ;)
milka0105
1000p
1000p
Od: 2 mar 2008, o 20:59

Post »

Jaaaa :shock: :shock: :shock: ale dużo tego :D fajne drzewka, podoba mi się twój ogródek, jutro wpadnę ;]
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

weiner pisze:liska krzyknąłem na niego parę razy jak się przymierzał, pogoniłem go od iglaków i potem tam nie podchodził, to mądry pies, łatwo się uczy bo młody
Ja dziś na mojego krzyknęłam jak sikał na sosnę himalajską ale nie przeszkadzał sobie... widać przywyczaił się i nie zrozumiał czemu Pni na niego krzyczy :) Muszę kupić jakiś płotek
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
fezo
100p
100p
Od: 31 sty 2008, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re

Post »

liska pisze:
weiner pisze:liska krzyknąłem na niego parę razy jak się przymierzał, pogoniłem go od iglaków i potem tam nie podchodził, to mądry pies, łatwo się uczy bo młody
Ja dziś na mojego krzyknęłam jak sikał na sosnę himalajską ale nie przeszkadzał sobie... widać przywyczaił się i nie zrozumiał czemu Pni na niego krzyczy :) Muszę kupić jakiś płotek
:D

:D :D Pieski tak już mają że obsikują drzewka.Jedyna rada to nie wpuszczać tam gdzie szczególnie nowe-młode
drzewka.Mocz piesków jest dla korzeni drzewa -młodego zabójczy.Można natychmiast jak się zauważy polać to miejsce obficie wodą.Na trawniku będą po moczu żółte plamy,potem trawa w tym miejscu uschnie.
Natomiast suczki sikają jakby w inny sposób- inny technicznie - dlatego mniej szkód pod drzewkiem wyrządzą. :roll: :roll: TAK wynika z moich doświadczeń............
janek
-----------------------
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

Ale zakupy zrobiłeś :shock: :shock: :shock:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

w tej donicy co masz teraz bratki może loblię albo fuksję?
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
weiner
500p
500p

Post »

wiesz dewuka gdyby nie kieszeń mojego ojca to by nie było tych zakupów, ja go zmobilizowałem:P
Awatar użytkownika
weiner
500p
500p

Post »

w donicy są bratki tak ;)
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Jest tam u Ciebie wręcz bajecznie. Okolice naturalnie piękne, a do tego jeszcze Twoje starania i będziesz miał raj na ziemi. Ale mam pytanka :D Dlaczego pozbywasz się winogrona? I jeszcze czy piesek sam mieszka na działce? Kto go karmi? :wink:
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

weiner pisze:w donicy są bratki tak ;)
hmmm aż się jeszcze raz przyjrzałam ... wśrodku to żółte to na moje oko bratek a naokoło wydawło mi się że tez bratki tylko te drobnokwiatowe.
No teraz to ja głowy nie dam :)

A mam pytanie odnośnie maciejki. W domowych masz wysianą w doniczkach. Nie próbowałeś jeszcze siać do gruntu? Ja wysiałam i ładnie rosnie...
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

Weiner - jeżeli będziesz chciał patyków złotej porzeczki na sadzonki to już je masz, musisz mi tylko o nich przypomnieć zimą. :lol:
Dobrze mieć takiego tatowego sponsora. :lol:
Awatar użytkownika
weiner
500p
500p

Post »

ano dobrze, przypomnę się na jesieni po patyki:P

dzisiejsze fotki z ogródka

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek