Pisałam, że zazdroszczę kaktusowej wycieczki, a po obejrzeniu fotek zazdrość mi nie przeszła, wręcz przeciwnie . Całe połacie kaktusów , widoki oszałamiające.
Chamaczki cudowne, wraz z echinopsisami, to moje najbardziej ulubione kaktusy, a jeszcze takie hybrydy jak Twoje zasługują na wszelkie achy i ochy, zachwycam się więc ich pięknem .
Zastanawiałem się kiedy u Ciebie zobaczymy jakieś parodie Ale to co nam pokazałeś to przerosło wszelkie moje oczekiwania
Przepięknie Ci kwitną I nie mam faworyta bo faworyt to rodzaj Parodia
Henryku, czy Ty przypadkiem nie "domalowujesz - podmalowujesz" kwiaty na swoich podopiecznych - widać sporo przyrządów używanych do malowania, wśród Twoich roślin , ale koniec z żartami, pięknie - intensywnie wybarwione kwiaty, na roślinach pod opieką "fachowej ręki", co widać na załączonych fotkach - przyjemnie ogląda się wypieszczone rośliny .
Chamaczki to takie wygibusy niektóre Chamacereus hybr. kwiat orange ? takich to nawet kilka bym mogła mieć, kolor dla mnie wyjątkowy i koniecznie muszę się pozachwycać nad Chamaecereus hybr. Lincoln Wine
Kraina parodii jest niepowtarzalna, nic tylko siedzieć i podziwiać niesamowite wrażenie i pełny relaks, widok przepiękny i zarażający parodiami
Nie dziwię się, że je tak lubisz. Wszystkie zapierały dech w piersiach i nie umiałam wybrać tej naj- , ale jakby już koniecznie trzeba, to chyba wybór mój padłby na Parodia herzogii - jej kwiaty aż uśmiechają się do człowieka.
Co napisać jak słów brak Nie wiem jak to się stało że mnie tu jeszcze nie było Zapisuję się na stałe kibicować i podziwiać Fajnie byłoby jakby ktoś zorganizował wycieczkę objazdową po naszych kaktusiarzach Też by było co oglądać Parodie wszystkie podziwiam żadnej nie wyróżniam