Wiejski po przejściach cz.36

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski po przejściach cz.36

Post »

O witaj Marysiu :wit
Nowy wątek, nowa historia ogrodowo- roślinna. ;:173
Piękne roślinki, a róże,piękne ;:167 .I u mnie w końcu zaczęły swoje kwitnienia ;:173
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam miłych Gości!
Małgosiu mam nadzieję, że się tak czy tak spotkamy i Adaś kaczki zobaczy i że do tego czasu będą już się czuły jak u siebie i pędziły po całym ogrodzie :D
Jutro sprawdzę czy glebę chociaż trochę namoczyło i chwaściska będą wychodzić bez kłopotu :D

Tereniu nie ma potrzeby wysyłać koperty a jak jarzmianka przekwitnie to nasiona wyślę tylko potrzebny będzie adres.

Martusiu widzisz! Ty imprezujesz, a tu ludzie pracują ;:306 witaj moja miła ;:196 U mnie ciągle na wybiegu coś się dzieje, kaczki zdominowane przez kury ukrywają się w krzakach ;:oj Dziękuję że nie widzisz mankamentów w ogrodzie, dobrej niedzieli i ściskam ;:196

Witaj Jubilatko Irenko wczoraj przeczytałam ale już na leżąco i nie było jak pisać. Wszystkiego co najlepsze życzę ;:196 a róże, cóż jak Tobą zawładną to usuniesz pomidory i je posadzisz ;:oj

Jureczku miło że wracasz, bo brakuje tu Ciebie ;:196

Iwonko fajnie że się wyzbierałaś i jesteś ;:196 Bardzo będę rada jak wątek Twój ożyje, bo tyle nowych nabytków warto zobaczyć, oj chciałabym ten Twój ogród zobaczyć w całości w naturze :D Te ślimaki są wyjątkowo obrzydliwe i jak kaczki je sprzątną to będę wyjątkowo rada :tan a może i u Ciebie takie zamieszkają?

Ewciu zawsze robimy jakieś podsumowanie a poprzedni wątek otwierałam kiedy jeszcze nie było wiadomo co straciłam no i przed wyjazdem, który tez dołożył się do strat ;:168 Fotki w swoim czasie będą!

Aniu lubię jak róże kwitną, ale potem już tak szybko wszystko leci :lol: miło że znajdujesz czas mimo tylu ogrodów ;:196

Miłej niedzieli życzę!
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu jestem i ja :)
Mam nadzieję, że słonko wyszło i temperatura wzrosła! Ciepełko...
Cieszmy się latem... tak szybko umyka. ;:3
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Marysiu, ładnie Ci wszystko kwitnie, a szczególnie róże. ;:215
Z owocami i u mnie w tym roku bardzo kiepsko. Będzie tylko trochę śliwek i borówki amerykańskiej. I jeszcze maliny czarnej.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Basieńko ;:196 słonko wyszło i grzało i rozbierałam coraz to kolejne warstwy, bo po wczorajszym dniu ubrałam się odpowiednio ;:306 Lato lada dzień ;:3

Witaj Marysiu dziękuję ;:168 rozbujały się rośliny w tym roku, niektóre wielkie egzemplarze zagłuszają te mniejsze ;:oj Róże nawet te cięte przy ziemi mają pączki a to cieszy! Z owoców będą głównie te z krzaków, ale i jabłuszka redlove, trochę gruszek i antonówka chyba też nas uraczy :D

Zrobiłam dzisiaj trochę zdjęć, bo pogoda pozwoliła

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

moja ulubiona rosa rugosa Kórnik
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i z życia zwierząt

Obrazek

wybaczcie, że niewyraźne ale to dla tych co domagali się kaczek :uszy

Obrazek

na koniec moje pomidory...też po przejściach... dlatego niektóre mają kilka wierzchołków ;:306

Obrazek

Niedawno narzekaliście, że nie ma zdjęć no to teraz macie nowy powód do narzekania ;:306
Miłego wieczoru!
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu kaczusia taka nieśmiała ile ich masz. Kurczaczek malutki, rodzinka drobiowa się rozrosła.
U wszystkich zachwycają mnie róże, tak martwiłyśmy się co będzie z nimi po zimie, a one dają popis swoim kwitnieniem.
Lepnica pięknie kwitnie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dobry wieczór Marysiu :wit
Jakiego narzekania? Po tych kilku zdjęciach? Myślę, że będę głosem większości prosząc o więcej ;:109 , tym bardziej że rozpoczął się różany spektakl ;:333
Nie mam warunków do hodowli drobiu, ale biegusów z ich możliwościami zazdroszczę. Ślimaków i mszyc mam w tym roku zatrzęsienie.
Pozdrawiam życząc dobrego tygodnia ;:196
Ewa
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu no to dałaś koncert :) ależ masz tych kwiacetów ;:215 Pustynnika masz pomarańczowego ? ... Kurczaczek taki samotny, a kaczusie jeszcze nieśmiałe... za to owady pchają się przed obiektyw ;:306 Może wreszcie będzie jakaś letnia pogoda. bo tej huśtawki już mam po kokardkę ;:173
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu ja znowu opózniona, bno ale co zrobić, taka sytuacja, ale jestem, kaczuchy mało, ale widać, pisklak śliczniusi, oj jak fajnie maluszek sobie biega, a roślinki nie poddają się, rosną slicznie i cieszą oczy, ja Tobie życzę w końcu tego upragnionego słoneczka Marysiu ;:196
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś świetne zdjęcie kurczaczak ...pocztówkowe ;:215
A róże masz bajkowe ja tylko cieszę się kilkoma. A to kaczuszki schowały sie bidne nie wiedzą że będa miały wyżerkę przednią :)
No coTy narzekać na Twoje zdjęcia ;:185
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witaj, Maryś! ;:196 ;:196
Jestem i ja, chociaż jak zwykle spóźniona, ;:171 ale pełna podziwu dla Twojego zadbanego ogrodu ;:333 i zupełnie nie rozumiem Twego kwękania i narzekania. ;:164
Różyczki, najpierw nieśmiałe, ale teraz już się rozkręciły i dają z siebie wszystko. ;:333 Pięknie zdobią ogród. ;:63
Najbardziej jednak za serce chwyta to maleńkie kurczątko - jedynak. ;:168 Jest takie słodziutkie. ;:167

Dobrego tygodnia, Marysiu i zdrowego, także bezdeszczowego i słonecznego życzę Tobie, Rodzince, Twemu ogrodowi, kurkom, kaczuszkom, kotkom, pieskowi (a może już pieskom?) i wszystkiemu, co się rusza. ;:167 ;:167 ;:167
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotko kaczusie to parka! znowu zostały na wybiegu :wink: teraz przynajmniej maja swobodę do rana! bufet i woda dla nich!
Nie wiem o której roślinie piszesz lepnica? różowa to nn od Marty nazwana babciny kwiatek :D a biała to lnica purpurowa :wink:

Dobry wieczór! Ewuniu calka ;:196 Ty zawsze mnie pocieszysz :D
Ta róże na moim terenie zaczynają i codziennie rano szukam, która następna rozkwitnie. Drób trochę mnie zdominował, ale w stosunku do zachcianek to i tak mocno ograniczam Obrazek Mam nadzieję, że kaczkom posmakują małopolskie ślimaki ;:304
Dziękuje i odwzajemniam pozdrowienia i życzenia przyjemnego tygodnia ;:196

Ewuniu ewarost mam tego trochę i zdjęć mam więcej, ale postanowiłam za tym zakończyć Obrazek Pustynnik to nowy nabytek, bo nie miałam do tej pory. Jak Benex wysyłał oferty to się skusiłam, potem proponowali lilie i niestety żadna lilia nie wyszła ;:223 Jeszcze nie przekopuję grządki, ale straciłam nadzieję! Co prawda były po 1 zł ale po co całe zamieszanie ;:202 Teraz zrobiłam zdjęcie kaczkom, są pierzyńsko ruchliwe Obrazek

Obrazek

Obrazek

Witaj Iwonko ;:196 słońce świeciło cały dzień i było bardzo ciepło, ale ja zrobiłam sobie dzisiaj urlop i tylko spacerowałam....no ! truskawki zebrałam bo zauważyłam, że coś się do nich dobiera ;:oj

Misiu masz wspaniałe róże ;:63 widziałam na ostatnich zdjęciach i niech Cię radują ;:196 Kaczusie muszę się przyzwyczaić. Teraz próbowałam im zrobić zdjęcia i chodziłam po wolierze, a te uciekały i tak fajnie się darły Obrazek

Luciu Droga ;:196 jaka spóźniona? Ty zawsze jesteś na posterunku i o czasie ;:4
Wypatrywałam kaczek między sztachetami i zobaczyłam tą kruszynkę w wielkim kurzym świecie Obrazek
Róże rzeczywiście coraz są ładniejsze, ale część ma zaledwie parę pączków bo wiosna czy zima? dały popalić!
Bardzo dziękuję w imieniu całej menażerii za życzenia (piesek dalej jeden, coś młodzi nie mają szczęścia).
Tobie i Twoim najbliższym rodzince i zwierzaczkom, ptaszkom pomyślnego i zdrowego tygodnia! niech Wam wszystko sprzyja ;:196

Dobrej nocy!
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu, i oby już było cieplutko...
A te kaczki to Twoje prywatne, czy okoliczne wpadły z wizytą do ogrodu? :) Skoro takie ruchliwe, to może trzena je czymś zanęcić ;:306

Pomidory masz w dobrej formie, kwitną czyli jest dobrze! ;:215
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale fajne kaczusie :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Basiu kaczki moje osobiste, siedzą w kurzej wolierze i zadamawiają się a potem będą krążyć i wyjadać ślimaki ;:224 Myślę że pomidory w tunelu dadzą pojeść owoców, bo inne mi nie smakują :wink:

Kasiu ;:168 to biegusy!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”