Wiosna na działce - ewkapaw
- ewkapaw
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu chętnie zaproszę Ciebie , jak będzie trochę cieplej . Myślę , że uda nam się umówić .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- ewkapaw
Moje hiacynty wczoraj wyglądały tak . Dzisiaj jak na razie pogoda super , idę popracować na działkę bo jest całe mnóstwo pracy.

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- ewkapaw
WITAJCIE!!!
Chciałam pokazać jak moje hiacynty zmieniły się przez dobę . Ciepełko i słońce robi swoje .

A to tulipany

Moje piwonie

Chciałam pokazać jak moje hiacynty zmieniły się przez dobę . Ciepełko i słońce robi swoje .

A to tulipany

Moje piwonie

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale masz dużo hiacyntów, ładnie wyglądają te ich pastelowe kolory. Krokusy zabawnie się już kłaniają, cóż nadchodzi czas, kiedy zaczynają przekwitać
ale za to niedługo narcyz i tulipany sie pojawią, a potem znowu kolejne rośliny 

Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- ewkapaw
WIOSNA jest jednak piękną porą roku . Zachwycają nawet najmniejsze roślinki , a ich kolory są wtedy najpiękniejsze . Parę zdjęć wiosennych .

Parę ujęć mojego małego skalniaczka

Parę ujęć mojego małego skalniaczka

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- ewkapaw
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- ewkapaw
Witajcie !!!
Muszę przyznać , że poniedziałkowo - wtorkowe opady śniegu trochę pokładły moje kwiatki . Żonkile , cesarskie korony i hiacynty dzisiaj leżały. Wyższe tulipany też były przechylone . Mam nadzieję , że jak słonko zabłyśnie to kwiatki wstaną .

Muszę przyznać , że poniedziałkowo - wtorkowe opady śniegu trochę pokładły moje kwiatki . Żonkile , cesarskie korony i hiacynty dzisiaj leżały. Wyższe tulipany też były przechylone . Mam nadzieję , że jak słonko zabłyśnie to kwiatki wstaną .

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ewulek, jaka Ty masz wspaniałą ziemię
I te gęstę kepy roślin, a już hosty?
Jak małe, podziemne jeżyki
Powiedz, jak Ci się udaje takie ładne, mocne cebulowe wyhodować?
I z takimi pełnymi kwiatostanami !
Z rozpędu, chciałam zapytać czy to aby na pewno zdjęcia kwiatów z tego roku, alem się w porę zmitygowała!
W końcu Ty na polskiej Florydzie mieszkasz, gdzie w mieście rosną cedry
A ta odrobinka śniegu, nie powinna zaszkodzić, bo wiosenne rośliny podobno do -10C są w stanie wytrzymać bez zbytniego uszczerbku ( ziemia pod spodem nagrzana i jak piecyk od dołu podgrzewa).
Miodunka też u mnie kwitnie, ale takiego kwietnego raju, jak Ty, to doczekam może za 2-3 tygodnie. Jeśli znów mrozy nie wróca, (tfu, za lewe ramię

I te gęstę kepy roślin, a już hosty?

Jak małe, podziemne jeżyki

Powiedz, jak Ci się udaje takie ładne, mocne cebulowe wyhodować?
I z takimi pełnymi kwiatostanami !
Z rozpędu, chciałam zapytać czy to aby na pewno zdjęcia kwiatów z tego roku, alem się w porę zmitygowała!
W końcu Ty na polskiej Florydzie mieszkasz, gdzie w mieście rosną cedry

A ta odrobinka śniegu, nie powinna zaszkodzić, bo wiosenne rośliny podobno do -10C są w stanie wytrzymać bez zbytniego uszczerbku ( ziemia pod spodem nagrzana i jak piecyk od dołu podgrzewa).
Miodunka też u mnie kwitnie, ale takiego kwietnego raju, jak Ty, to doczekam może za 2-3 tygodnie. Jeśli znów mrozy nie wróca, (tfu, za lewe ramię

- ewkapaw
Haniu ładna mi Floryda , cały tydzień pada albo śnieg lub deszcz . Teraz leje a temperatura 4 stopnie . Już od ponad tygodnia nic nie robiłam na działce ,a pracy mam bardzo dużo .
Haniu ja działkę mam dopiero drugą wiosnę i muszę się przyznać , że dopiero teraz jak zaczęłam czytać to forum i oglądać Wasze ogrody , wpadłam w panikę , że nic niepotrafię i nic na temat roślin nie wiem . Muszę koniecznie dokarmić moje kwiatki , ponieważ tą działeczke miała samotna starsza pani i nic takiego nie robiła . Wzeszłej wiosny musiałam dużo roślin wykopać ,bo była gęstwina , musiałam tez przeczekać żeby zobaczyć co w ogóle rośnie . Jesienią jak przesadzałam tulipany to podsypałam nawozu do roślin cebulowych , a teraz azofoskę . Przez całe lato opróżniałam kompostownik , gdyż był pełen i nie miałam gdzie wyrzucać chwastów . Kompostownik był bardzo zaśmiecony /folia ,szkło , kamienie / , musiałam to wybierać i wszystko swoimi rączkami .
Na męża teraz niestety nie mogę liczyć ,poniewaz teściowa ma 90 lat i jest osobą która leży , nie mówi , trzeba nakarmić i wszystko przy niej zrobić .Ale trudno życie jest jakie jest .
Mam nadzieję że za kilka dni zrobi się ciepło i znowu kwiaty zaczną pokazywać swoje kolorki , które dają mi siłę i radość .
Haniu ja działkę mam dopiero drugą wiosnę i muszę się przyznać , że dopiero teraz jak zaczęłam czytać to forum i oglądać Wasze ogrody , wpadłam w panikę , że nic niepotrafię i nic na temat roślin nie wiem . Muszę koniecznie dokarmić moje kwiatki , ponieważ tą działeczke miała samotna starsza pani i nic takiego nie robiła . Wzeszłej wiosny musiałam dużo roślin wykopać ,bo była gęstwina , musiałam tez przeczekać żeby zobaczyć co w ogóle rośnie . Jesienią jak przesadzałam tulipany to podsypałam nawozu do roślin cebulowych , a teraz azofoskę . Przez całe lato opróżniałam kompostownik , gdyż był pełen i nie miałam gdzie wyrzucać chwastów . Kompostownik był bardzo zaśmiecony /folia ,szkło , kamienie / , musiałam to wybierać i wszystko swoimi rączkami .
Na męża teraz niestety nie mogę liczyć ,poniewaz teściowa ma 90 lat i jest osobą która leży , nie mówi , trzeba nakarmić i wszystko przy niej zrobić .Ale trudno życie jest jakie jest .
Mam nadzieję że za kilka dni zrobi się ciepło i znowu kwiaty zaczną pokazywać swoje kolorki , które dają mi siłę i radość .

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- ewkapaw
Dzisiaj u nas była wiosna , świeciło słońce i było nawet ciepło . Ciekawa jestem jak długo , bo wg. prognoz to już jutro ma padać . Pracy całe mnóstwo , tylko pogoda wmiarę dobra jest potrzebna .
Dzisiaj zakwitła szchownica Michajłowskiego i się pochwalę .

Dzisiaj zakwitła szchownica Michajłowskiego i się pochwalę .

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków