Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Post »

Gubię się w tych twoich wątkach. Dopiero w którymś pisałam a tu już trzecia strona nowego.
Melduję się zatem i podziwiam iryski. Ciekawa jestem czy dałyby sobie radę u mnie. Potrzeba wiosną koloru ;:215
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dopiero teraz wróciłam do końcówki poprzedniego wątku. Wow ;:oj jakie cudowne robisz zdjęcia ;:63 Ten bączuś obsypany pyłkiem jest uroczy i straszny z niego łakomczuch. Ale co użył z pająkiem to jego ;:306
Cebule lilii w ubiegłym roku zamawiałam w Benexie. Cebule przyszły wypasione, wszystkie zakwitły. Zareklamowałam jedną cebulę, która złamała się w trakcie transportu. Cebula nie tania, bo kosztowała mnie 23 zł, jak niezła róża ;:oj Dostałam kolejną cebulę, na dodatek z cebulką przybyszową ;:108 Tak więc mam teraz trzy cebulki :heja W tym roku też zamawiałam u nich, ale jeszcze nie dotarła do mnie przesyłka.
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Aniu powiedz mi proszę jak robisz takie piękne zdjęcia ? :D Te owady są piękne, jeden to nawet ma perły na szyi :D
Ja moim aparatem takich cudów nie zdziałam :roll:
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

No tak,człowiek w pracy a jak do domu wróci to już trzecia strona leci ;:145

-- 20 mar 2017, o 17:08 --

A propos irysków moje Kathariny też z B ,a kilka nowych odmian mam z zamówienia jesiennego z Lilypollu - możesz obejrzeć u mnie -wszystkie zakwitły ,pomyłek brak
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oho, widać, kto tu forumowa gwiazda, już trzecia strona ;:173
Cudne te iryski, cudne, cudne! Słonka pełno masz, oj, zazdroszczę ;:138
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

:wit
Melduję się Aniu w kolejnej części. Pięknie wyglądają te iryski posadzone w kępach. Czy one tak mocno przyrastają, czy Ty je tak gęsto posadziłaś?
Reklamowałaś cebule?
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36

Post »

Jeden dzień a już 3 strony :shock: !!! Kusisz tymi iryskami, aż zaczęłam się zastanawiać czy by mi się nie zmieściły.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

:wit
Kochani nie macie pojęcia jaka jestem usmarkana. Obrazek Chyba wezmę ciepłą kąpiel Obrazek i wskoczę pod ciepłą kołderkę. Macie sprawdzone sposoby na katar? Nie tyle przeziębienie, co katar właśnie? Czy może mam postępować w myśl zasady, że nieleczony katar trwa tydzień a leczony siedem dni? :roll:

Obrazek

Ann_85 witaj u mnie. Póki co to nie zapeszajmy... cebulowe rzeczywiście wyłażą na potęgę. Zobaczymy jednak ile z nich, tych sadzonych dawniej niż ostatniej jesieni, ponownie zakwitnie. ;:65 Oczami wyobraźni jednak widzę je w całych setkach... Obrazek

Ewelinko iryski ładnie się mnożą. Każdego z nich sadziłam po dwie paczki. Czyli ok 20 sztuk. Katharine jesienią 2014 a Harmony jesienią 2015 roku. Czyli pierwsze kwitną u mnie po raz trzeci a te drugie po raz drugi. Muszę je rozsadzić w tym roku, bo pięknie się rozrosły. ;:333
Oczywiście i ja uważam, że dzięki forum mamy zdecydowanie więcej dobrego... po prostu lubię czasem się podroczyć. ;:333

Basiu w marcu każdy kolor na rabatkach cieszy. No może z wyjątkiem brązowego. ;:306

Dominika naprawdę cieszę się, że jesteś zadowolona z zamówienia liliowego. Zresztą jak czytam, nie Ty jedna. Nie wiem, czy ja miałam pecha, czy może przyzwyczaili mnie po prostu do innych standardów..?

Obrazek

Daysy ależ proszę bardzo. Jeszcze raz powtórzę: nigdy nie przycinam powojników w roku ich sadzenia. Obrazek

Iwonko ale tych irysów naprawdę nie jest tak dużo. ;:131 Zgrabne posadzenie w kilku kępach blisko siebie daje po prostu taki efekt. Obrazek
A clematisy? Już na przełomie kwietnia i maja powinnam podziwiać ich pierwsze kwiaty. ;:65 I oczywiście, że razem damy radę. ;:215

Tolinko tak jak wspominałam cebule liliowe nie są w ogóle wypasione ale na szczęście są jędrne i zdrowe, bez śladu pleśni czy zgnilizny, co mi się niestety w zeszłym roku zdarzyło. Obrazek
Udało Ci się je posadzić?

Aprilku po prostu zdążyłaś się załapać na ostatek poprzedniego wątku. Dziś wiosna astronomiczna to i wąteczek nowy. Obrazek

Obrazek

Iwonko zamawiałaś w zeszłym roku w Benexie i byłaś zadowolona z jakości cebul. Powiedz jeszcze jak wyszło ze zgodnością odmianową? Bo w tym temacie budzą oni właśnie najwięcej kontrowersji. :oops:
Bączuś poużywał... a może za jelenia po prostu robił i woził na zadku pasażera na gapę... Obrazek

Seba jak robię te zdjęcia? Po prostu czaję się ze sprzętem. I pstrykam ile wlezie. Potem wybieram najładniejsze. Dobry model aparatu jest tu, fakt, tez niezwykle pomocny. ;:333
Muszę Ci powiedzieć, że mam lekki sentyment do Ciebie, bo mam bratanka, też Sebę i tez z '99 rocznika. :wink:

Dorciu nie rycz "gupia"... ;:168 Nie ważne kiedy. Ważne, że jesteś!Obrazek

Mati nie bój żaby... damy radę wspólnie wątek ogarnąć. :wink:

Małgosiu nie reklamowałam cebul, bo reklamowałam przy okazji tego zamówienia sześć niezgodnych odmianowo z poprzedniego zamówienia. Oczywiście olali temat. Szkoda więc mojego zachodu, bo oni nie odpisują na maile. A telefonu do nich też nie ma. Po prostu w przyszłym roku nie zamówię u nich lilii, tylko gdzie indziej. ;:185
Iryski sadziłam w niewielkich odległościach. Po dwóch latach miały prawo się tak zagęścić. No nic. Trzeba będzie je rozsadzić.

Klarag to nie ja zapisałam te trzy strony... to forumki. Kochane forumki, ;:168 co to sobie lubią pogadać. ;:162 Ja też lubię. Dobrze więc trafili. ;:167

Obrazek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, na katar Rutinoscorbin, Calcium, woda morska lub sól fizjologiczna do nosa. Jak paskudny katar to można Sulfarinol. Ja jeszcze sobie inhalację robię, jak mam czas i chęć. Powodzenia, całe siedem dni przed Tobą bycia smarkatą :lol:
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Aniu czy rosną Ci chwasty pod tą korą tam gdzie np. tulipany?
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu, pewnie jeszcze zimowe prace Cię urządziły, jako kurację, to tak jak Małgosia wspomniała na katar rutinoscorbin itd. a ja jeszcze ze swojej strony dorzucę syrop cebulowy. On naprawdę skuteczny... :)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Aneczko ależ cudnie rozpoczęłaś nowy wątek ;:215 Zdecydowanie muszę sobie dokupić irysków ;:306
bietka1964
200p
200p
Od: 19 mar 2013, o 16:19

Post »

Aniu-otworzenie nowego wątku to jak topienie marzanny-wiosna idzie :heja żyć znowu się chce
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Kataru współczuję, niedawno to ćwiczyłam. Pomogła codzienna sauna.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aneczko, jestem, ale dopiero na 4 stronie - jak te Twoje wątki pędzą ;:oj
Pięknie rozpoczełaś ten sezon, te iryski są cudowne, chyba zrobię jeszcze jedno do nich podejście ;:224
Na katar polecam inhalacje oraz sinupret, mam nadzieję, że szybciutko Ci przejdzie.
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”