Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Post »

No to jutro tnę lawendę - dość mocno. Jest nieforemna, przyda jej się strzyżenie :)
U mnie też dzisiaj troszkę słońce świeciło, ale tylko na moment. Jakaś ta pogoda nie bardzo wiosenna :?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko moje krokusy wypuściły szczypiorki a koloru nic, ale właściwie to jest i zimno i pochmurno. Co prawda taka pogoda do pracy nie przeszkadza, ale słońce jak świeci to żwawiej działać :;230 Wszystkie Twoje rośliny budzą się do życia i jak zrobi się cieplej to grządki się zapełnią. Ja też widzę na moich niektórych różach kiełki :D Z tym kulkowaniem to może jest tak, że nie wszystkie róże nadają się do kulkowania? Pozdrawiam i miłego weekendu ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, z bulwami begonii nie czekaj. Wsadź do doniczek już teraz. Trochę potrwa zanim wykiełkują, a nawet jeśli wcześnie zakwitną, to i tak kwitną do mrozów.
Właśnie dlatego w sprzedaży są już od połowy lutego. Ja zaraz po zakupi sadziłam do doniczek, które potem wkopywałam w podłoże. ;:108
Dobrego, ciepłego weekendu życzę. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieszko klonik długo nie pożyje więc za niego kciuków nie trzymaj ;:306 . Ja zauważyłam, że moje tulipany, które sadziłam w listopadzie już powoli zaczynają wyłazić ;:224 . Za to śnieżniki jeszcze nie ale te sadziłam chyba końcem listopada. Mam nadzieję, że wyjdą bo kupiłam ich sporo po przecenie ;:173 . Wszystko czeka na wyższą temperaturę i na słońce i mam nadzieję, że w końcu ta pogoda poprawi się. Pozdrawiam :wit .

Moniko i co ciekawego ujrzałaś ?? Ja dzisiaj zauważyłam iryski, które lada moment zakwitną ;:138 . Jednak sadziłam je na różnych głębokościach bo są w różnych fazach wzrostu ;:222 .Ta zielenina cieszy ale chciałabym już zobaczyć więcej koloru ;:224 .

Seba z tym cięciem lawendy to ja bym się jeszcze trochę wstrzymała na Twoim miejscu ;:224 . Pogoda nie za bardzo wiosenna ale miejmy nadzieję, że niebawem to się zmieni . Pozdrawiam :wit .

Marysiu u mnie też u krokusów same szczypiorki ale widocznie sadziłam je na różnych głębokościach bo ten żółty już kwitnie a pozostałe jeszcze w tyle. Masz rację, jak jest słońce to szybciej się pracuje ;:306 . Mam nadzieję, że niedługo rabaty zapełnią się i pokażą więcej koloru ;:333 . Dziękuję i wzajemnie udanego weekendu życzę :wit .

Lucynko jutro posadzę te bulwy lidlowskie bo mają kiełki a te moje zimowane posadzę za jakiś czas. Co do sadzenia begonii to przejechałam się już na takim szybkim sadzeniu w lutym i dlatego teraz cierpliwie czekam na połowę marca. Nie chcę się śpieszyć bo mi takie pokraki wyrosły jak sadziłam w połowie lutego ;:222 . Wolę żeby zakwitły później a były ładnego pokroju . Za jakiś czas przyjadą do mnie kolejne bulwy i od razu posadzę je do doniczek ;:108 . Mam nadzieję, że faktycznie będą zwisające i w kolorach jakie zamówiłam ;:224 . Dziękuję i wzajemnie ;:196 .

Pozdrawiam i słonecznego weekendu Wam życzę :wit .
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Wiosna już wszędzie ;:oj Pogoda niespecjalna, ale i tak już nie jest źle :)

O co chodzi z tym kulkowaniem róż?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo pogoda mało wiosenna ale musimy to przetrwać ;:108 . Na pewno w końcu zrobi się cieplej i słoneczniej ;:3 . Co do kulkowania róż to chodzi o to by długie giętkie pędy wyginać w łuk i przyszpilać do ziemi ale tak żeby pęd nie dotykał gleby bezpośrednio. Róża wtedy wypuszcza masę krótkopędów na których zakwita ;:108 . Na 19 stronie mojego wątku masz zdjęcie na którym to widać. Ja użyłam drucików , które przywiązałam do końca pędu a potem przywiązywałam je do drutów, które były przyszpilone do ziemi. Robiłam to pierwszy raz ale liczę na efekty ;:224 .
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21

Post »

Hej, dziewczyno Ewelino, ależ u Ciebie wiosennie. Porządeczki , jak zawsze, widac pasję i dbałość. Będziesz miała pieknie, juz niedlugo. POzdrawiam.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izabelo witaj ;:196 . Jak dawno Cię nie było , co słychać ?? Dlaczego taka cisza w Twoim wątku ?? Mam nadzieję, że wszystko w porządku . Dziękuję bardzo , jak zwykle piszesz mi bardzo miłe rzeczy ;:196 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21

Post »

Wiem, że w moim wątku nic się nie dzieje, za to "podziało" się w moim życiu, więc ogród zszedł na dalszy plan. Wszystko już wrócilo na utarte tory i ja wróciłam do ogrodu, mając tylko 2 ręce i ogrom pracy oraz zapał i nadzieję.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Takie maluszki, a taka wieka radość :heja i już nawet zaczynają kwitnąC ;:oj U mnie tylko przebiśniegi kwitną, ale kiełków w ogrodzie mnóstwo :tan
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Do tej pory zakwitł u mnie jeden krokusik, jeszcze jest malutki, ale jest! I rzeczywiście cieszy!
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

U mnie też nie ma wielu róż do kulkowania, ale spróbuję na tych co są
Większość wysokich róż to młodziaki, dopiero za rok, czy dwa będą nadawały się do kulkowania.
Także będzie obie na tym samym etapie eksperymentowania :D
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczne zwiastuny wiosny, ten żółty krokusik cudny ;:167
U mnie jeszcze nie mają kwiatów ;:65
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewelinko nawet malutki, kolorowy krokus cieszy. :tan Niechby już to słońce się pokazało, bo już zapomniałam jak wygląda. ;:222 Cięłam w ubiegłym roku pięcioletnią lawendę bardzo radykalnie, bo oczywiście rosnie jedna blisko drugiej. Trochę dłużej się zbierała, ale pięknie odbiła i kwitła obficie. ;:215 Jeszcze swoich nie cięłam w tym roku.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Dobrze, że wróciłam kilka stron wstecz :heja Moje róże też maja ciemne pędy, ale nie czarne. I widać, że soki w nich krążą. Ale bardzo mnie martwiły. Ale tak sobie popatrzyłam na odległości między Twoimi różami i niestety moje są posadzone gęściej ;:222
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”