Święta,święta i po świętach
Czy Wy też czujecie, że trzeba wyjśc do ogrodu i spalić nadmiar pświątecznych boczków? A tu jak na złość pogoda nie dopisuje
Śnieg sypnął wczoraj, dzisiaj kontynuuje wraz z deszczem - jest brzydko, zimno i ponuro
Jako, że pismo obrazkowe bardziej cieszy, zostawiam kilka zdjęć sprzed nadejściem chłodu
ciemiernik korsykański
Double Ellen Pink Spotted
Niger
Party Dress
Double Ellen Purple - Green
Double Ellen Pink
Aniu/Annes 77, Ewelinko, Kasiu/kasia100780, Ula, Dominiczko, Mariuszu, Ewciu/Pashmina, Jolu/April, Ewo/ewka36jj,

dziękuję,
Aniu 
Lubię tworzyć dekoracje

Wielkanocne dekoracje są nieco wesołe, bo wiele mam rozbrykanych zajączków w róznych miejscach domu, ale takie być powinny, bo w końcu wiosna, przyroda budzi się do życia i czas się weselić
AnaAn - róże odbijają, ale pnące tak szybo nie osiągną ubiegłorocznych rozmiarów - przez ostatnie 3 zimy nie marzły ani trochę i były już naprawdę piękne i okazałe. Jedną pnącą różę przy altance musiałam wyciąć zupełnie do samego gruntu, a sięgała na całą boczną kratę aż pod daszek
Aniu/Troja - róże zdecydowanie lepiej prezentują się w towarzystwie różnych bylin (szałwie omszone, lawendy, kocimiętki, przywrotniki, przetaczniki, bodziszki, jeżówki). Posadzone samotnie (wg mnie) wyglądają mało okazale, a gdy zachorują i opuszczają dolne liście, to już zupełnie posępny widok. Byliny dużo maskują, a dodatkowo zdobią
Eluś/Pela - bardzo licze na cieplejszy weekend majkowy, bo będzie trochę czasu, żeby pog\dgonić zaległości w ogrodzie i jeśli pogoda nie dopisze, to nie chce myślec jak mój ogród będzie wyglądał latem
Sabinko - niestety nie uniknęłam mrozów, ale to chyba jak wszędzie

Na szczęście zdążyłam się nacieszyć magnoliami, bo mam wcześnie kwitnące odmiany, a te późniejsze były przesadzane i nie zawiązały pąków kwiqtowych na ten sezon, więc nic nie straciłam. Miejmy nadzieję, ze zima już sobie pójdzie i przyjda cieplejsze dni. Taka ta tegoroczna wiosna smutna
Joluś/April - nie mam dobrego zdjecia przy sobie, ale wkleję z etapu zakończenia prac przytym ognisku - w tej chwili wygląda ładnie, bo obrosło wszystko trawą i całosć fajnie wygląda.
Aniu/ aneczka1979 - Oj, tak, u mnie tez bardzo zimno - dzisiaj tylko 2'C, a do tego pada śnieg lub śnieg z deszczem

Brrrr...