Ogród z angielską nutą cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród z angielską nutą cz.11

Post »

Jeśli jest jakiś wyznacznik Świąt Wielkanocnych to górna pólka jest u ciebie.Jak to mój kolega mówi zawyżyłaś średnią krajową :wink: Pozazdrościć takiej atmosfery ;:333
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Monika, śliczne ozdoby. I już po świętach, mam nadzieję, że spędziłaś je w miłej atmosferze. W pierwszy dzień świąt wybrałam się z mężem na spacer i trzeba było uciekać. Pogoda szybko się zmieniała. Dzisiaj było więcej słońca, ale równie dynamicznie.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Ciemierniki śliczne, zachorowałam :wink: Dekoracje świąteczne piękne, szkoda, że te święta tak krótko trwają... Planuje zrobić rabatę z różami tylko nie wiem czy same czy z czymś połączyć, muszę poszukać inspiracji (nie mam z nimi doświadczenia).
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Niesamowite te twoje dzieła sztuki ;:oj
Ale króliczek wchodzący na parapet/lub z niego spadający, jak kto woli, to już rozbawił mnie niesamowicie ;:333
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Moniko - niezwykle piękne dekoracje, c-u-d-n-e ;:63 Jajka w kielichach(?) świecznikach (?) wprost przepiękne. Klasa sama w sobie! Ale, że powtórzę za April, pijany lub zaspany ( jak kto woli) zajączek spowodował mój radosny śmiech! I o tę radość chyba chodzi najbardziej!
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniczko , jak zwykle pięknie przygotowałaś święta , a zając debeściak .Zimno , więc ogrody muszą poczekać a my z nimi na lepszą pogodę .Oby chociaż na majówkę nam się poprawiła .Pozdrawiam serdecznie ;:167
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Moniko, u ciebie jak zwykle oprawa świąt na najwyższym poziomie ;:167 niczym z katalogu. A jak się ma twój ogród? Ominęły go fale przymrozków i śniegu??
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Hejka, szukałam zdjęć twojego ogniska ale nie mogę znaleźć. Nie zwróciłam na nie uwagi wcześniej albo nie pamiętam. Ciekawa jestem jak wygląda, bo pisałaś u mnie, że masz coś podobnego do tego co zaczęłam robić.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Moni świąteczne cudowności nam pokazujesz. Ozdoby bajecznie piękne.
A jak Tato się czuje?
I czy u Ciebie też tak zimno?
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Święta,święta i po świętach :roll:
Czy Wy też czujecie, że trzeba wyjśc do ogrodu i spalić nadmiar pświątecznych boczków? A tu jak na złość pogoda nie dopisuje ;:222 ;:218
Śnieg sypnął wczoraj, dzisiaj kontynuuje wraz z deszczem - jest brzydko, zimno i ponuro ;:219
Jako, że pismo obrazkowe bardziej cieszy, zostawiam kilka zdjęć sprzed nadejściem chłodu :wit
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ciemiernik korsykański
Obrazek

Double Ellen Pink Spotted
Obrazek

Niger
Obrazek

Party Dress
Obrazek

Double Ellen Purple - Green
Obrazek

Double Ellen Pink
Obrazek

Aniu/Annes 77, Ewelinko, Kasiu/kasia100780, Ula, Dominiczko, Mariuszu, Ewciu/Pashmina, Jolu/April, Ewo/ewka36jj,
;:196 dziękuję, Aniu :D Lubię tworzyć dekoracje ;:333 Wielkanocne dekoracje są nieco wesołe, bo wiele mam rozbrykanych zajączków w róznych miejscach domu, ale takie być powinny, bo w końcu wiosna, przyroda budzi się do życia i czas się weselić :D ;:4

AnaAn - róże odbijają, ale pnące tak szybo nie osiągną ubiegłorocznych rozmiarów - przez ostatnie 3 zimy nie marzły ani trochę i były już naprawdę piękne i okazałe. Jedną pnącą różę przy altance musiałam wyciąć zupełnie do samego gruntu, a sięgała na całą boczną kratę aż pod daszek :|

Aniu/Troja - róże zdecydowanie lepiej prezentują się w towarzystwie różnych bylin (szałwie omszone, lawendy, kocimiętki, przywrotniki, przetaczniki, bodziszki, jeżówki). Posadzone samotnie (wg mnie) wyglądają mało okazale, a gdy zachorują i opuszczają dolne liście, to już zupełnie posępny widok. Byliny dużo maskują, a dodatkowo zdobią ;:333

Eluś/Pela - bardzo licze na cieplejszy weekend majkowy, bo będzie trochę czasu, żeby pog\dgonić zaległości w ogrodzie i jeśli pogoda nie dopisze, to nie chce myślec jak mój ogród będzie wyglądał latem ;:224

Sabinko - niestety nie uniknęłam mrozów, ale to chyba jak wszędzie :roll: Na szczęście zdążyłam się nacieszyć magnoliami, bo mam wcześnie kwitnące odmiany, a te późniejsze były przesadzane i nie zawiązały pąków kwiqtowych na ten sezon, więc nic nie straciłam. Miejmy nadzieję, ze zima już sobie pójdzie i przyjda cieplejsze dni. Taka ta tegoroczna wiosna smutna ;:218

Joluś/April - nie mam dobrego zdjecia przy sobie, ale wkleję z etapu zakończenia prac przytym ognisku - w tej chwili wygląda ładnie, bo obrosło wszystko trawą i całosć fajnie wygląda.
Obrazek

Aniu/ aneczka1979 - Oj, tak, u mnie tez bardzo zimno - dzisiaj tylko 2'C, a do tego pada śnieg lub śnieg z deszczem ;:222 ;:222 Brrrr...
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widzę, że ty też należysz do tych "szczęściar" ze śniegiem za oknem.... U mnie dzisiaj jest już ponad 20 cm ;:222
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wow, świetne te ognisko ;:oj . Swego czasu też o czymś takim myślałam, ale mój M chce jakieś przenośne zrobić, bo mówi, że latamy po ogrodzie jak kot ze sr...czką (tzn, że raz tu chcemy posiedzieć, raz tam... itp ;:306 ), to ognicho będzie z nami latać.
Ps, roślinki od Ciebie cudnie rosną ;:196
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniko wreszcie znalazłem chwilkę czasu żeby wpisać się do Twojego wątku :D
Twoja kolekcja roślin jest imponująca, wiele z nich to rzadkie okazy :D
Wypielęgnowane rabaty wyglądają obłędnie, można się od Ciebie wiele nauczyć :D
Będę często zaglądał :wit
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Monia koniecznie zrób w sezonie fotkę ogniska, jestem ciekawa jak teraz się prezentuje, na pewno jest pięknie, jak to zwykle u Ciebie ;:108
Szafirki bosskie ;:167
Ciemierniki tez ładnie Ci się rozrosły ;:215
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Czy ten czarny kwiatek z żółtą obwódką to prymulka? Nigdy takiej nie widziałam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”