Elu,jako że jest sezon grzybowy podam przepis na rydze w przecierze pomidorowym na zimę!Takie leczo,ale nie ma tu papryki.

:
Przepis na leczo rydzowe:
Na durszlak około 2 l . ugotowanych rydzów potem pokrojonych w paseczki :
Na patelnie wlewamy szklankę oleju wciskamy do gotującego się oleju 2 ząbki czosnku,można dać
więcej) podgrzewamy tyle by zapachniał olej nie przypiekamy czosnku.Potem dodajemy jakieś 4 cebule (można więcej)krojona w piórka i szklimy na oleju lekko podduszając ,następnie wrzucamy jeden przecier -
ten mały słoiczek jeśli ktoś chce może dodać dwa słoiczki i dusimy chwilę tak by mieszając połączyło się i przesmażyło razem.Na końcu pół szklanki octu 10% wlewamy do patelni, sól i pieprz do smaku.Załadować do słoiczków ,pasteryzować 20 min.